Investiţie de peste 10,6 milioane de lei pentru un depozit

Investiţie de peste 10,6 milioane de lei pentru un depozit
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Nu mai puţin de 10.661.810 de lei este valoarea depozitului aprobat de aleşii locali pe care Primăria municipiului Galaţi vrea să-l construiască pentru a adăposti maşinile abandonate ridicate de pe domeniul public, instalaţiile de iluminat, materialele de construcţii, mobilierul rămas de la evacuări, bordurile, pavelele, indicatoarele rutiere, instalaţiile de iluminat, dar şi alte bunuri.

Aprobarea studiului de fezabilitate şi a principalilor indicatori tehnico-economici pentru construirea unui depozit au stârnit dispute la recenta şedinţă a Consiliului Local din cauza valorii ridicate a investiţiei - 10.661.810 de lei – 2.369.291 de euro. În documentaţia proiectului se arată că, în prezent, materialele rezultate din deşeuri, evacuări, reabilitări stradale, bunuri pentru spectacole, piese de schimb auto sunt depozitate în cele două spaţii insuficiente, improprii din strada Tunelului nr. 97 şi pe strada Florilor nr. 44, dar şi în depozitele Transurb şi Ecosal. Tocmai de aceea „se impune construirea unui depozit mai mare pe strada Macului, în imediata vecinătate a parcării de Tir-uri”, se arată în proiect.

Consiliera independentă Simona Vreme a spus că proiectul este oportun, dar nu şi prioritar în acest moment, în condiţiile în care bugetul de investiţii este limitat, şi a întrebat dacă nu s-ar putea găsi o soluţie mai ieftină.

„Noi astăzi nu facem decât să votăm nişte indicatori! Nu e musai ca investiţia să înceapă de mâine. Noi am făcut studiul de fezabilitate, urmează într-un viitor mai apropiat sau mai îndepărtat să alocăm şi fondurile necesare începerii, dar, cu siguranţă, nu e prioritatea nr. 1”, a replicat primarul Ionuţ Pucheanu. Edilul şef a mai precizat că, în urma licitaţiilor, costurile coboară şi la 60 la sută din sumele propuse, prin urmare atunci se va şti preţul real.

Ce s-a votat

Potrivit proiectului aprobat cu 16 voturi „pentru” şi cinci împotrivă, depozitul va cuprinde un spaţiu administrativ, şopron pentru depozitat căsuţe din lemn, lemne de foc, panouri publicitare, bunuri provenite din demolări, spaţii neacoperite pentru depozitat dale şi borduri din granit, pavele din beton, dar şi o platformă pentru parcarea a 185 de maşini abandonate. Vor fi amenajate, de asemenea, magazii pentru instalaţii de iluminat festiv şi ornamente luminoase, pentru indicatoare rutiere şi componente de semaforizare, dar şi spaţii pentru tablouri electrice şi cabluri. Depozitul va beneficia de reţea de alimentare cu apă şi canalizare, hidranţi pentru stingere incendii, reţele de iluminat interior şi exterior, sistem de alarmare antiefracţie, antiincendiu şi supraveghere video cu opt camere, şi va fi împrejmuit cu un gard din panouri bordurate din plasă de sârmă zincată. În costurile investiţiei sunt incluse şi utilajele necesare transportului şi manipulării bunurilor şi un cântar auto electronic relocabil.

Citit 4609 ori Ultima modificare Miercuri, 28 Iunie 2017 20:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.