Ce servicii se mută în noua Primărie
Foto: Arhiva ”Viața liberă”, Bogdan Codrescu

Ce servicii se mută în noua Primărie
Evaluaţi acest articol
(37 voturi)

Primarul Ionuţ Pucheanu a anunţat, într-o emisiune radio, că pe 30 august va fi tăiată panglica de inaugurare a noului sediu al Primăriei. Între timp, a început deja mutarea arhivei la subsolul clădirii, fiind cărate zilnic sute de kilograme de acte.

"Se vor muta compartimente întregi. Vor fi aduse în noua clădire servicii care până acum îşi desfăşurau activitatea în alte clădiri: Urbanism şi Instituţia Arhitectului Şef, care funcţionau în sediul de pe strada Fraternităţii, şi Direcţia de Servicii Publice. Pe Fraternităţii vor rămâne Asistenţa Socială şi Centrul de informare a cetăţeanului. Starea Civilă, Autoritatea Tutelară şi Spaţiul Locativ rămân pe Traian", a spus edilul.

Aleşii locali vor mai avea de aşteptat, însă, până când se vor întruni în noul sediu, pentru că Pucheanu a refuzat mobilierul pentru sala de şedinţe a Consiliul Local, pe motiv că "nu era demn pentru o sală atât de frumoasă!".

Citit 5432 ori Ultima modificare Marți, 22 August 2017 11:38

8 comentarii

 • postat de @ Nemtanu A.
  Sâmbătă, 12 August 2017 13:10
  @ Nemteanu A.


  Ai vrut sa zici de magaoaia asta de cabluri care atarna pe deasupra strazii Alexandru Ioan Cuza din spatele noii primarii nu?

  https://www.viata-libera.ro/images/galerie/010101primariess/4.jpg

  Da, atarna cablurile mai ceva ca la tigani cum atarna lanturile de bicicleta sau lanturile de la dopurile cazilor pe care le atarna pe umeri. Nu cred ca se vor ocupa de acele cabluri pt. a le baga in niste canale subterane inainte de a moderniza strada Alexandru Ioan Cuza fiindca ei au stiut sa faca intotdeauna numai aiurea intai modernizand strada si apoi trezindu-se ca trebuie sa sparga asfaltul proaspat turnat pentru a baga ceva dedesubt.
  0
  8
  Raportează
 • postat de Nemteanu A.
  Joi, 10 August 2017 12:47
  Poate dupa ce se va fi finalizat de construit noul sediu de primarie presupun ca se va lucra si la modernizarea strazii Alexandru Ioan Cuza, strada din spatele noii primarii. Poate inainte de a asfalta strada si de a construi trotuarele POATE SE GANDESTE PRIMARIA SA TREACA IN SUBTERAN TOATE ACESTE CABLURI MIZERABILE CARE ATARNA ADUNATE SAU RASFIRATE PESTE TOT PE DEASUPRA STRAZII, CA ESTE O HARABABURA CEI ACOLO CU ATATEA SI ATATEA CABLURI, E CA LA TIGANI CUM ARATA ATARNATE TOATE ACELE CABLURI PE DEASUPRA STRAZII:

  https://www.viata-libera.ro/images/galerie/010101primariess/4.

  TRECETI IN SUBTERAN, PRIN CANALE TOATE ACELE CABLURI CE ATARNA PE DEASUPRA STRAZII. CIVILIZATI-VA SI CIVILIZATII SI PE CEILALTI.
  0
  9
  Raportează
 • postat de Munca românului cu LENEA în glandă
  Marți, 08 August 2017 13:45
  Băi primărie înălţaţi băi oameni buni, înălţaţi o schelă precum cea din lateralul primăriei, cea dintre blocurile Cristal si noua primărie, schelă care se vede în imaginea articolului şi NIVELAȚI naibii acolo unde aţi peticit, acolo unde Dorel a făcut o treabă de rahat când a astupat găurile de la schela mobilă, dar de nivelat nu a nivelat ca să fie drept şi să nu se mai cunoască peticirea în halul ăsta. Dai cu spatula sau cu o scândură pe deasupra pe care pui glet si "ungi" dai pe deasupra până se îndreaptă, pânaă se nivelează şi până se aduce la nivel suprafaţa peticită. E muncă "suplimentară" şi de aceea nu o fac şarlatanii muncitori ai firmei care a făcut rahatul praf la acea lucrare obţinută pe bani publici?

  Ce vă este atât de greu să nivelaţi, să îndreptaţi ca să nu se mai cunoască peticirea?

  Un lucru făcut corect, ca la carte înseamnă că te respecţi pe tine insuţi, cel ce ai făcut lucrarea.
  0
  15
  Raportează
 • postat de Albert
  Duminică, 06 August 2017 18:28
  Dar chiar nu este niciunul care să inalţe o schelă acolo şi să repare, să niveleze acele protuberanţe apărute după munca indolentă a lui Dorel?
  1
  17
  Raportează
 • postat de Florin
  Duminică, 06 August 2017 18:04
  Poate inainte de inaugurarea noului sediu al primariei poate va faceti timp si pana pe data de 30 august cand va fi taiata panglica sa dati cu o mana de var, cu o mana de glet pe fatadele blocurilor din spatele Prefecturii si de langa acest sediu nou ce va fi inaugurat ca sa nu se mai vada blocurile respective atat de murdare si de comuniste, ca se vede ca se scurge pe ele mizeria, rugina. Dati si blocurile din spatele Prefecturii cu aceeasi culoare alba ca si a noului sediu de primarie.

  Si asta inainte de inaugurare, cu mult inainte de data de 30 august 2017. Ca veti inaugura noul sediu al primariei afisand la televizor sau prin presa fatadele alea mizerabile ale blocurilor din spatele Prefecturii si ar fi pacat fiindca se vede ca se scurge rugina si mizeria pe fatadele blocurilor din spatele Prefecturii. Speram sa ajunga aceasta doleanta si la urechile administratiei locale. Multumim.
  0
  36
  Raportează
 • postat de G.S.
  Duminică, 06 August 2017 16:53
  @ Sfanta munca si sfanta meserie


  Asa e cand pe muncitorii ii dore-n c*u*r de ce rezulta in urma lor. Un muncitor care se respecta pe el insusi si care-si respecta munca pe care a facut-o nu nivela/repara acele gauri in halul ala. Dar cum pe constructor nu l-a durut nici in c*u*r atunci nici pe muncitorii sai nu i-a interesat ce ramane dupa ei, nu i-a interesat ce ramane in urma muncii lor. Uite de asta Pucheanu si toate administratiile locale trebuie sa se trezeasca si sa dea AMENZI USTURATOARE tutor acestor firme care nu-si fac treaba ca la carte, fiindca aceste firme/companii si muncitorii lor nu se vor invata niciodata sa se asigure ca in urma muncii lor ramane ceva bun, ceva facut ca la carte.

  Cel care a nivelat acolo cred ca merita si vreo 2 palme peste ochi ca doar a facut porcaria aceea cu astupatul neuniform pe banii nostri. Nu puteau sa puna o schela din bucati ca cea de pe lateral si sa niveleze acolo ca sa nu se mai cunoasta "umplutura marca Dorel"???
  Constructorii au ajuns sa-si faca de cap pe banii nostri fiindca ei stiu ca nu vor pati nimic: nici amenzi usturatoare nu vor primi, nici excluderi de la ulterioare licitatii pe motiv de incompetenta, nici nimic.

  Asa a fost si cu lucrarea de pe strada Traian, dar nu vedeti ca toate partidele sunt indiferente si niciun partid nu cere impunerea de AMENZI USTURATOARE acestor companii de golani si sarlatani? Nu mai primiti la licitatiile pe banii orasului aceste companii, aceste firme badaranesti.

  Apucăturile bădărănești ar trebui penalizate...atat cele din cazul strazii Traian cat si cele de la constructia noului sediu de primarie. Amenzile usturatoare lipsesc cu desavarsire domnu Pucheanu?
  0
  24
  Raportează
 • postat de Sfanta munca si sfanta meserie
  Sâmbătă, 05 August 2017 17:32
  Si in sfarsit Galatiul va avea propriul sau sediu? Probabil ca visez. Au trecut zeci de ani si primaria Galati deabia acum se va putea lauda ca are propriul sau sediu ca pana acum au stat precum tiganii cu cortul. Dupa inaugurare imediat acei bani care-i dadeau aiurea pe chirie sa-i bage in modernizarea strazii Alexandru Ioan Cuza Voda ca de cand tot asteptam sa se modernizeze si strada noastra. Ne uitam invidiosi la modernizarea strazii Mihai Bravu si speram sa ne modernizeze apoi si strada noastra Alexandru Ioan Cuza din spatele noii primarii si asta cat mai repede, nu sa asteptam sa mai treaca inca vreo cativa ani si strada sa arate la fel...cu trotuare mizerabile, carosabil dezastru si stalpi de lumina din lemn putrezit cum este acum.


  Dar ce incompetent a nivelat acele gauri pe primarie unde a fost prinsa schela mobila? "Desteptul" nu a stiut sa nivele ca lumea?
  0
  29
  Raportează
 • postat de Galatean
  Joi, 03 August 2017 22:58
  Daca vin in noul sediu cu aceleasi caractere, nimic nu poate fi de folos acestui oras!

  Da, bre, alt primar, alt vice picu, bre, ce sa facem cu astia de acum care dorm pe banii galatenilor?!

  Priviti la vecinii nostri vaslueni, ce se intampla acum, festival de muzica stramoseasca, teatrul de vara...
  Noi, nimic, bre!

  Alta viata, bre, lumea se distreaza, isi descreteste fruntile!

  La Galati nu se intampla nimic, bre, in afara de scandaluri prin care PSD-ul isi arata muschii, cheltuind banii galatenilor aiurea, nimic, bre!

  Lasand la o parte rautatea, voi, cei de acum din Primarie si Consiliul Local, nu meritati acel sediu.

  Galatenii ar trebui sa se trezeasca la realitate si sa va scoata de pe acele fotolii pe care nu le meritati!

  Altfel, Galatiul se scufunda, la propriu si la figurat, gropile aparute in diverse locuri in oras, sunt semn rau pentru voi, cabotinilor!
  21
  7
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.