Lupte libere între doi consilieri din Pechea

Lupte libere între doi consilieri din Pechea
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Situaţia încordată din Consiliul Local Pechea a degenerat în violenţe şi insulte între doi aleşi locali *

Doi consilieri locali din Pechea, conservatorul Nicolae Marin şi democrat-liberalul Iordache Negoiţă, s-au încăierat ieri în faţa Direcţiei Judeţene de Sport din Galaţi. După ce s-au înjurat bine, s-au îmbrâncit până când, căzut la pământ, Iordache Negoiţă a chemat poliţia.

Situaţia nedemnă de doi aleşi locali ai celei mai mari comune a judeţului a fost determinată de un proiect de hotărâre votat luni de Consiliul Local Pechea: schimbarea Consiliului de Administraţie al Asociaţiei Sportive Flacăra 2008 Pechea, în fruntea căruia se află Nicolae Marin.

Vă reamintim că prefectul judeţului Galaţi, Claudiu Brânzan, le-a cerut factorilor de decizie să procedeze de urgenţă la sesizarea instanţei de contencios cu privire la dizolvarea consiliului local al comunei, însă acest lucru nu s-a întâmplat.

Întâlnire cu scântei

Întâmplător sau nu, cei doi „beligeranţi” s-au întâlnit în faţa Direcţiei Judeţene de Sport. După un schimb de replici neortodoxe, s-au încăierat. Rezultatul: un nasture rupt la cămaşa lui Nicolae Marin şi un semn la buza lui Negoiţă.

Speriat, consilierul Negoiţă (58 de ani), cu o constituţie fizică deloc robustă, şi-a sunat şeful de partid şi l-a chemat de urgenţă de la Pechea. Când au sosit la faţa locului viceprimarul din Pechea, liberalul Crişan Stanciu, şi liderul PD-L Pechea Marian Meca, lucrurile se mai calmaseră. Secretara Direcţiei de Sport a ieşit să-i mustre pe cei doi oameni în toată firea care s-au încăierat.

Marian Meca ne-a povestit ce s-a petrecut: „Domnul consilier Negoiţă era trimis de Consiliul Local Pechea să perfecteze nişte acte. Era foarte tensionat când m-a sunat şi mi-a spus că l-a bătut Nicolae Marin. A primit un pumn, l-a lovit cu piciorul. I-am spus că sune la Poliţie, iar eu am venit urgent la Galaţi. La 58 de ani nu se compară cu un tânăr de 35”.

„Avea buza spartă şi semne de lovituri pe picior, Nicu avea un nasture rupt. Consilierul nostru va depune plângere la Poliţie. Eu doresc să terminăm acest mic război surd care nu aduce nimic benefic comunei, să ne aşezăm la aceeaşi masă şi să discutăm”.

„Nu l-am lovit, l-am împins”

Nicolae Marin ne-a declarat că, deşi este consilier local PC în funcţie, nu a participat la şedinţa CL la care s-a decis înlăturarea lui din funcţia de preşedinte al Asociaţiei Sportive:

„Refuz să particip le şedinţe pentru că, în urma adreselor înaintate de prefect prin care se cere dizolvarea Consiliului Local, consider că tot ce se întâmplă acolo nu e legal. Acum cinci ani de zile eu am intrat de bună-credinţă în această asociaţie sportivă, iar aseară am fost înlăturat din funcţia de preşedinte al ei, pe criterii politice”.

„Echipa de fotbal are meci duminică, iar jucătorii îmi sunt buni prieteni, aşa că m-am dus la Direcţia de Sport să întreb dacă mai jucăm sau nu. Acolo m-am întâlnit cu dl Negoiţă. Când l-am văzut, am început să pun întrebări”.

„Dânsul are o vârstă, poate am greşit şi eu… am început să ne jignim. De aici, am început să ne hârjonim un pic. El şi-a permis să mă înjure de mamă. Eu i-am băgat oleacă mâna-n gât, el oleacă mâna-n gât, l-am împins mai tare şi s-a dus jos”.

„Eu sunt sportiv, joc fotbal. Dânsul s-a zgâriat un pic la un picior, dar în nici un caz nu l-am umplut de sânge. Nici măcar nu l-am lovit, l-am împins”.

„Ne-am oprit singuri şi am vorbit că nu e frumos ce se întâmplă. Eu m-am dus la Secţia 3 de Poliţie şi le-am adus la cunoştinţă ce s-a întâmplat. E păcat şi urât că s-a ajuns aici”, ne-a declarat Nicolae Marin.

Oricum, e jenant că doi aleşi locali au ajuns să se încaiere, indiferent de motivele care i-au determinat să o facă.

Citit 2259 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.