Restaurant cu alee de acces direct de pe Faleza Superioară

Restaurant cu alee de acces direct de pe Faleza Superioară
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Dormiţi în pace, aleşii locali lucrează! * Membrii comisiei de urbanism din cadrul Consiliului Local au aprobat o alee de acces de pe Faleza Superioară direct la restaurantul Nic-Nic *

Încet, dar sigur, oraşul se transformă. Azi apare o „cazemată” la parterul unui bloc, mâine, o alee care pur şi simplu încastrează în beton cei câţiva copaci, iar poimâine mai răsare din spaţiul verde un business-center până la nori, desigur, fără locuri de parcare prevăzute în proiect…

Ieri, colegul nostru Sorin Pană a venit de pe teren – fusese pe Faleză, să fotografieze Dunărea – şi ne-a făcut de ruşine pe toţi. Că cică degeaba suntem jurnalişti când habar nu avem că pe Faleză a început construcţia podului peste Dunăre!

Ne-a povestit fotoreporterul că a văzut cu ochii săi cum se toarnă piciorul de pod, exact în faţă, la Nic-Nic. Cum vremea construcţiei podului peste Dunăre nu a venit încă – adică nu a început oficial campania electorală, că doar în astfel de momente se mai „construieşte” câte un pod pentru fiecare candidat – am încercat să aflăm despre ce este vorba.

Aşa cum puteţi remarca din fotografii, este vorba despre o alee de beton care porneşte de pe Faleza Superioară a Dunării şi duce până la etajul restaurantului Nic-Nic.

Plini de revoltă proletară – adică de ce unui patron de cârciumă i se aprobă aşa ceva, când unui amărăştean de vânzător de bragă nu i se acordă autorizaţie de vânzare, tot pe Faleză, de câteva luni ? – am întrebat în Stânga şi-n Dreapta cum a fost posibil? Am aflat nu doar că a fost posibil, ci şi că respectiva ciudăţenie are toate aprobările necesare.

Astfel, de la şeful Direcţiei de Urbanism, Ionel Ardean, am aflat că lucrarea are aprobare dată de „Consiliul Local Galaţi, mai exact, de comisia de urbanism. Eu nici măcar nu am drept de vot în această comisie, organul de decizie este Consiliul Local”.

Aşa cum v-am spus mai devreme, am întrebat în Stânga – adică pe viceprimarul social-democrat Nicuşor Ciumacenco, ce părere are despre construcţie, mai ales că acesta este preşedintele comisiei de urbanism. De la el am aflat că lucrarea are aprobarea comisiei. Punct.

Neoficial şi din cu totul alte surse, am aflat că documentaţia depusă de administratorul restaurantului, Nicuşor Ursu, se plimba pe la Primărie de vreun an şi că până la urmă comisia a aprobat-o, că altfel patronul ar fi avut posibilitatea să solicite în instanţă aprobarea, având în vedere că administraţia locală nu i-a răspuns în termenul prevăzut de lege.

Ce am mai aflat? Că iubiţii noştri aleşi, membri ai comisiei de urbanism, au aprobat PUZ-ul, adică aleea de acces, având în vedere că… aceasta nu afectează spaţiul verde, ci va fi construită deasupra malului şi se va sprijini pe doar (!) doi piloni de susţinere cu diametrul de 30-40 cm.

Am întrebat şi în Dreapta, adică chiar pe administratorul Nicuşor Ursu, consilier judeţean PNL.  Acesta ne-a explicat că aleea de acces îl ajută „să ne aprovizionăm cu marfă, pentru că altfel, trebuie ca angajaţii să care marfa pe scări, până jos, deoarece accesul maşinilor, pentru aprovizionare se face doar în intervalul orar 8.00-10.00. Uneori nu avem marfă seara şi este greu de transportat”.

Nicuşor Ursu ne-a mai spus că aleea va fi folosită atât pentru transportul de marfă, cât şi de clienţi, că versantul respectiv va fi îngrijit de el, plantând floricele şi brăduţi şi, nu în ultimul rând, că are toate autorizaţiile necesare.

Ca să nu fim acuzaţi de rea voinţă, nu vom concluziona că administratorul de la Nic-Nic a obţinut autorizaţie doar pentru că este consilier judeţean, fost PD-L, actual PNL. Şi, până la urmă, într-o atare poveste cârciumărească, se poate aplica cu succes sintagma „nu-i prost cine cere, e prost cine dă”.

Nu vom face referire nici la şeful comisiei de urbanism, viceprimarul Nicuşor Ciumacenco, care, la începutul anului, declara război tuturor construcţiilor aberante din oraş.

Un singur lucru însă îl vom putea spune: pe „modelul” autorizaţiei de la Nic-Nic, îi invităm pe locatari să ceară Primăriei autorizaţii de construcţie pentru pasarele între blocuri – care neapărat să fie susţinute pe doi-trei piloni, ca să nu afecteze spaţiul verde şi să poată obţine aviz – aşa, să se plimbe vecinii de la etajul doi al blocului A la vecinii de la etajul doi al blocului B. Pentru că, dacă s-a putut pe Faleza Dunării, de ce nu s-ar putea şi prin cartierele muncitoreşti?    

Să ne cunoaştem aleşii

Aşa cum v-am spus, lucrarea are avizul comisiei de urbanism din cadrul CL Galaţi. Potrivit site-ul Primăriei Galaţi, membrii acestei comisii sunt: preşedinte Nicuşor Ciumacenco (PSD), secretar Constantin Olaru (PDL), membri Iulian Teodor Gheorghe (PNL), Nicolae Rainea (PSD), Gheorghe Radu (PDL), Răzvan Avram (PC) şi Ion Dumitru (PDL).

Citit 1877 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.