Administraţia din Pechea, de capul ei

Administraţia din Pechea, de capul ei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Deşi acum mai bine de o lună, prefectul judeţului Galaţi, Claudiu Brânzan, le-a cerut factorilor de răspundere din Pechea - adică primarului, viceprimarului sau secretarului comunei - să procedeze de urgenţă la sesizarea instanţei de contencios cu privire la dizolvarea consiliului local al comunei, acest lucru nu s-a întâmplat. Luni, 31 august, a avut loc o şedinţă extraordinară a Consiliului Local Pechea, printre hotărârile adoptate numărându-se şi o rectificare a bugetului.

Consilierii locali care vin la şedinţe se tot împuţinează. Marţi, situaţia a degenerat într-atât, încât doi consilieri, unul PD-L şi unul PC, s-au înjurat şi încăierat ziua în amiaza mare, într-un loc public, din pricina unei hotărâri adoptate de acest consiliu ameninţat cu desfiinţarea.

Unii lipsesc, alţii nu vin

PSD şi PC nu mai sunt, practic, reprezentate în Consiliul Local Pechea. Doi consilieri PC nu se mai prezintă la întruniri de trei şedinţe încoace şi ar urma, conform legii, să-şi piardă mandatul.

Au demisionat din CL un consilier PSD şi unul PC şi nimeni nu a depus jurământul în locul lor. În schimb, alături de cei şapte consilieri în funcţie ai PNL şi de cei patru PD-L vin în continuare la şedinţe cei doi aleşi cărora PSD le-a retras sprijinul politic şi care, conform legii, ar fi trebuit să-şi piardă mandatul.

O nouă adresă a prefectului

Prefectul Brânzan a trimis pe 1 septembrie un document prin care le aduce la cunoştinţă autorităţilor din Pechea că şapte hotărâri votate de CL Pechea nu au primit viza de legalitate deoarece şedinţa în care au fost adoptate s-a desfăşurat cu încălcarea dispoziţiilor legii. Prefectul face trimitere la adresa anterioară şi le cere autorităţilor din Pechea să demareze procedurile pentru dizolvarea consiliului local.

Legat de încăierarea între cei doi aleşi locali din Pechea, prefectul a declarat: „Primarul, viceprimarul şi secretarul comunei vor răspunde pentru tot ceea ce se întâmplă în comună şi pentru eventualele fapte antisociale din Pechea”.

Citit 645 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.