Autonomie la Brăhăşeşti

Autonomie la Brăhăşeşti
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Consilierii Partidei Romilor din Brăhăşeşti nu vor ruperea comunei * Ei cer retragerea sprijinului politic consilierului lor care susţine transformarea satului Toflea în comună *

Cinci din cei opt consilieri locali ai Partidei Romilor Social Democrată (PRSD) din comuna Brăhăşeşti au trimis o scrisoare deputatului Nicolae Păun, preşedinte al PRSD, pentru a cere retragerea sprijinului politic al unuia dintre consilierii Partidei: Mitică Stoica.

Motivul ni l-a declarat primarul comunei Brăhăşeşti, Vasile Băiculescu: o parte dintre consilierii din comună au vrut să declanşeze un referendum pentru desprinderea satului Toflea, locuit majoritar de romi, din comună şi transformarea acestuia în comună. Partida Romilor, care susţine ca lucrurile să rămână ca şi până acum, are opt consilieri, cu unul în plus faţă de numărul celorlalţi consilieri, de la partidele reprezentate în Consiliul Local. Ori tocmai acest avantaj se pierde dacă şi consilierul Stoica trece în cealaltă tabără.

Ca şi în cazul Parlamentului de la Chişinău, care nu a putut scoate din cauza unui vot preşedintele ţării, nici partizanii înfiinţării  comunei Toflea nu puteau avea câştig de cauză fără acest vot.

Explicaţie foto: Un fel de stabor politic al consilierilor romi

Citit 934 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.