Bunicuţa achiziţiilor publice

Bunicuţa achiziţiilor publice
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Deputatul PSD Viorel Ştefan (foto), preşedintele Comisiei de Buget, Finanţe şi Bănci din Camera Deputaţilor a solicitat Ministerului de Finanţe reanalizarea proiectului de lege pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.30/2006 privind achiziţiile publice. 

În urma dezbaterilor din Comisie s-a ajuns la concluzia că intenţia Executivului de a îmbunătăţi şi simplifica procedurile de achiziţii publice nu-şi găseşte rezolvarea prin proiectul de lege luat în dezbatere decât în mod parţial.

„Este bine să avem un arbitru care supervizează respectarea procedurilor în domeniul achiziţiilor publice. Nu este bine însă că acest organism nu are limitele de competenţă stabilite în mod clar şi, mai ales, nu are posibilitatea administrării unor sancţiuni pe măsură în contul celor care încalcă legea”.

„Acest organism devine un fel de bunică: toată lumea o ascultă cu mare atenţie, dar nimeni din familie nu-i urmează sfaturile. Este mare păcat, pentru că, de cele mai multe ori, prin sfaturile bunicii se transmite înţelepciunea acumulată printr-o experienţă de-o viaţă”, a precizat Viorel Ştefan.

Proiectul amendat va fi luat în discuţie peste două săptămâni.

Foto: site-ul Camerei Deputaţilor

Citit 676 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.