UPDATE | Niciun leu încasat de pe urma concesionării Plajei ”Dunărea”

UPDATE | Niciun leu încasat de pe urma concesionării Plajei ”Dunărea”
Iar ne-am scăldat în promisiuni deşarte
Evaluaţi acest articol
(20 voturi)

 

UPDATE | Firma bucureşteană Karan Bussines & Finance SRL, care le-a promis gălăţenilor că vor avea, în această vară, condiţii decente de plajă şi de scăldat la Plaja "Dunărea", nu a achitat, până acum, nici măcar un leu către Primăria Galaţi, pentru concesionarea zonei de agrement pe o perioadă de 49 ani. În vreme ce municipalitatea ameninţă cu rezilierea contractului dacă nu încasează banii până la 29 septembrie, compania cere modificarea valorii redevenţei.

"La Plaja "Dunărea", avem doi ani în care acest proiect să se realizeze, nu două luni! Că dintr-o nefericită şi neinspirată declaraţie, concesionarul şi-a asumat că în două luni va deschide e un aspect. Sunt aspecte contractuale pe care nu le putem încălca. Două obligaţii majore revin concesionarilor: plata redevenţei şi realizarea la termen a investiţiei pe care s-au angajat s-o facă. Noi încasăm o redevenţă de 25.000 de lei pe lună. Primăria nu a încasat atâţia bani de pe urma plajei de când e ea!", declara primarul Ionuţ Pucheanu, pe 17 iulie 2017, când presa punea la îndoială bonitatea concesionarului.

Biroul de Presă al Primăriei municipiului Galaţi ne-a confirmat, vineri, 1 septembrie, că firma Karan Bussines & Finance SRL nu şi-a respectat obligaţiile asumate prin contract. Mai exact, nu a plătit redevenţa lunară asumată, în valoare de 25.000 de lei pe lună, şi nici garanţia de 77.155 de lei, pe care ar fi trebuit să o achite în termen de 90 de zile de la încheierea contractului. Potrivit Biroului de Presă al Primăriei, garanţia pe care administratorul Plajei "Dunărea" ar fi trebuit să o achite reprezintă 25 la sută din valoarea redevenţei pe anul în curs, care se ridică la 228.103 lei. Din acest motiv, Primăria a notificat compania, punându-i în vedere că riscă să-i fie retrasă concesiunea şi, automat, să-i fie reziliat contractul.

Potrivit Primăriei, Karan Bussines & Finance SRL ar fi solicitat municipalităţii reanalizarea termenilor contractului şi modificarea valorii redevenţei.

Ce spune asociatul unic al Karan

"Nici gând că nu vrem să plătim! Noi le-am cerut o echilibrare între ceea ce putem produce pe teren şi ceea ce plătim", ne-a declarat administratorul şi asociatul unic al firmei bucureştene Karan Bussines & Finance, Ana Roxana Rusu. "Când se apropia data scadentă, i-am rugat să vină pe teren şi să constate că din 6.000 mp de construcţii, pe teren nu sunt nici măcar 2.000, că unele nici măcar nu mai sunt în picioare sau nu au existat la data preluării. Sub acea schelă este canalul colector de ape pluviale al Galaţiului, deci nu ai voie să construieşti nimic deasupra. O altă problemă este linia de înaltă tensiune care nu apare în caietul de sarcini şi care m-a obligat să modific absolut tot proiectul. Nu mai pot construi nimic care să vină de pe deal, nu mai am cum să fac derdeluş sau tiroliană. 20 de metri stânga - dreapta, sub această linie, nu ai voie să ai nimic. Şi atunci e clar că o foarte mare parte de teren nu se poate folosi. A fost singurul motiv pentru care nu s-a făcut plata", ne-a declarat Ana Roxana Rusu, care susţine că suma datorată va fi plătită mai devreme de 29 septembrie.

Ce începe prost…

Aşa cum am mai scris, concesionarea Plajei "Dunărea" s-a făcut prin negociere directă. Încă de la început, au existat semne de îndoială în privinţa puterii financiare a concesionarului de a realiza investiţia de 6.250.000 de euro, conform ofertei financiare.

Potrivit datelor de la Registrul Comerţului, SC Karan - Business & Finance SR, înfiinţată în 2005, cu sediul în Bucureşti, având ca obiect principal de activitate activităţi de consultanţă pentru afaceri şi management, nu a avut niciodată mai mult de o mână de angajaţi. Potrivit situaţiilor financiare de pe portalul Ministerului de Finanţe, în 2010 firma a avut o cifră de afaceri netă de 27.016 lei şi o pierdere netă de 14.116 lei, la un număr mediu de doi salariaţi. În 2011, cifra de afaceri netă a crescut la 38.153 de lei, dar şi pierderea netă - 41.598 de lei. În 2012, cifra de afaceri netă s-a ridicat la 562.955 de lei, iar firma a obţinut un profit net de 1.108 lei, cu un număr de patru salariaţi. În 2013, cifra de afaceri netă a coborât la 225.719 lei, iar pierderea netă a fost de 124.292 de lei. În 2014, cifra de afaceri netă a fost de 764.731 de lei, iar pierderea de 4.016 lei, iar în 2015 cifra de afaceri netă a fost de 2.036.790 de lei, iar profitul a crescut la 5.780 de lei, la un număr mediu de şase salariaţi.


UPDATE | Contractul de concesiune al PLAJEI DUNĂREA ar putea fi REZILIAT | Biroul de Presă al Primăriei municipiului Galaţi ne-a confirmat faptul că firma Karan Bussines & Finance SRL, care a primit în concesiune pentru 49 de ani Plaja "Dunărea", nu şi-a respectat obligaţiile asumate prin contract.

Mai exact, nu a plătit redevenţa lunară asumată, în valoare de 25.000 de lei pe lună, şi nici garanţia pe care ar fi trebuit să o achite în termen de 90 de zile de la încheierea contractului, în valoare de 77.155 de lei.

Potrivit Biroului de Presă al Primăriei, garanţia pe care administratorul plajei Dunărea ar fi trebuit să o achite reprezintă 25 la sută din valoarea redevenţei pe anul în curs, care se ridică la 228.103 lei. Din acest motiv, Primăria a notificat compania, punându-i în vedere că riscă să-i fie retrasă concesiunea şi, automat, să-i fie reziliat contractul. Potrivit Primăriei, Karan Bussines & Finance SRL ar fi solicitat municipalităţii reanalizarea termenilor contractului şi modificarea valorii redevenţei.

Vom reveni cu amănunte.


După o vară ratată pentru gălăţenii care şi-ar fi dorit să facă plajă şi să se scalde la Plaja "Dunărea", contractul de concesiune pe 49 de ani încheiat de Primăria Galaţi cu firma Karan - Business & Finance SRL ar putea fi reziliat. Şi nu pentru că investitorul nu şi-a respectat promisiunea de a da în folosinţă unul dintre bazine, ci pentru că, potrivit surselor noastre, nu a respectat clauzele contractuale. Mai exact, se pare că investitorul nu a achitat garanţia prevăzută în contract şi nici redevenţa către Primărie. Potrivit datelor noastre, este vorba despre o garanţie de 300.000 de lei, pe care ar fi trebuit să o depună în 90 de zile de la data semnării contractului.

Firma a fost notificată deja şi ar mai avea la dispoziţie mai puţin de două săptămâni pentru a plăti. De asemenea, concesionarul ar mai avea de achitat şi redevenţa lunară de 25.000 de lei, pe care, de asemenea, se pare că nu a plătit-o.

Citit 12219 ori Ultima modificare Luni, 04 Septembrie 2017 02:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.