NOI MINIȘTRI la Apărare şi la Economie

NOI MINIȘTRI la Apărare şi la Economie
În imagine, Mihai Fifor | Sursa foto, DC News
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Până de curând ministru al Economiei, Mihai Fifor a fost învestit, marți, 12 septembrie, în funcţia de ministru al Apărării, în locul lui Adrian Ţuţuianu, care a demisionat în urmă cu doar câteva zile. Portofoliul de ministru al Economiei a fost preluat, tot marți, de către deputatul Gheorghe Şimon, vicepreşedinte al PSD Maramureş, aproape necunoscut la nivel naţional şi care nu s-a remarcat prin acţiuni privind economia.

La ceremonia de la Palatul Cotroceni au asistat preşedinţii Senatului şi Camerei Deputaţilor, Călin Popescu Tăriceanu, respectiv, Liviu Dragnea, premierul Mihai Tudose şi miniştrii cabinetului său. Ceremonia a durat doar câteva minute, fără ca şeful statului, Klaus Iohannis, să facă declaraţii, potrivit News.ro.

Propunerile pentru cele două ministere au fost făcute de către liderul PSD, Liviu Dragnea, la finalul şedinţei Biroului Permanent Naţional (BPN) al partidului. Dragnea a precizat că l-a sunat, luni seară, pe preşedintele Iohannis pentru a-l informa despre aceste propuneri. Potrivit Hotnews, ca ministru al Economiei, Fifor s-a ocupat şi de problemele industriei de apărare, el participând la negocieri pentru realizarea în România a unor proiecte dezvoltate împreună cu companii străine de armament. Pe de altă parte, Gheorghe Şimon nu are experienţă guvernamentală. El a fost, pe rând, consilier local, consilier judeţean şi deputat (din 2012, este la al doilea mandat).

În imagine, Gheorghe Şimon:

Sursa foto: Wikipedia

Social-democratul Mihai Fifor, noul ministru al Apărării, s-a născut într-o familie de profesori, în municipiul Drobeta Turnu Severin, pe 10 mai 1970. Este licenţiat în Filosofie, doctor în Antropologie Socială şi a urmat cursurile Colegiului Naţional de Apărare şi Colegiului Naţional de Afaceri Interne. În 2015, a fost refuzat de preşedintele Klaus Iohannis pentru a prelua ministerul Transporturilor. Fifor a fost luat în calcul de două ori de PSD pentru a prelua şefia Guvernului: în iarnă, odată cu primul Cabinet PSD, şi după demiterea lui Grindeanu. El a refuzat, în şedinţa CExN de la acea dată, să devină premier, potrivit liderilor PSD.

Gheorghe Şimon are 56 de ani şi este absolvent al Institutului Politehnic din Cluj-Napoca (Facultatea de Mecanică). El este membru PSD din 1992, iar de atunci a fost consilier local, consilier judeţean şi deputat. Până în 2012, timp de patru ani, el a fost director general al SC Angred SRL Baia Mare.

Citit 1462 ori Ultima modificare Miercuri, 13 Septembrie 2017 00:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.