UPDATE PNL-iştii pregătesc ”mazilirea” consilierului local Paul Găvănescu. Care este motivul

UPDATE PNL-iştii pregătesc ”mazilirea” consilierului local Paul Găvănescu. Care este motivul
Evaluaţi acest articol
(25 voturi)

UPDATE, 15 septembrie | Ce spune Biroul de Presă al PNL despre tensiunile din partid. ”Nu au existat discuții privind retragerea sprijinului politic pentru consilierul local PNL Paul Găvănescu și nici despre ”mazilirea” acestuia, așa cum rezultă. Orice alte discuții pe marginea acestui subiect reprezintă speculații, care nu au vreo fundamentare în realitate. Totodată, în privința sancțiunii aplicate domnului Paul Găvănescu, aceasta a fost o decizie adoptată de Biroul Politic Municipal al PNL cu majoritate de voturi”, a transmis Biroul de Presă al PNL.


Consilierul local Paul Găvănescu ar putea fi exclus din PNL, după ce, în ultimele săptămâni, alesul a fost ţinta mai multor atacuri şi critici ale unor membri ai Biroului Politic Local (BPL) al partidului, iar miercuri seară, acesta a fost sancţionat cu avertisment.

Potrivit unor membri ai PNL, consilierul local ar fi căzut în dizgraţie după o serie de postări pe Facebook în care semnala problemele cu care se confrunta partidul la nivel local şi naţional, dar şi după ce ar fi distribuit pe reţeaua de socializare o postare a primarului Ionuţ Pucheanu în care edilul promova un proiect de dezvoltare pentru Ţiglina II.

Preşedintele interimar al Organizaţiei Municipale a PNL, Cristian Gîscă, nu a dorit să ne spună ce i se reproşează concret alesului local, afirmând doar că „nu comentează deciziile interne ale partidului”, însă a recunoscut că Paul Găvănescu ar putea fi exclus din partid, "dacă nu se va conforma", întrucât aceasta ar fi practic ultima sancţiune prevăzută de regulament, după atenţionare şi avertisment. „Decizia de sancţionare nu mă surprinde, dar o pot trece la categoria “mică dezamăgire”. Am încercat să explic şi să apăr un principiu al comunicării, însă votul colegilor atestă, poate, rigoarea respectării obligaţiilor unui membru PNL, conform statutului. Acţiunile mele pe teme politice de pe facebook pot fi considerate în cel mai rău caz o inabilitate politică, nicidecum o intenţie prin care să aduc prejudicii de imagine partidului”, ne-a declarat Paul Găvănescu.

În timp ce unii dintre liberali îi reproşează alesului local că nu este activ în partid şi în Consiliul Local, alţii spun că miza excluderii ar fi cu totul alta, respectiv accederea în CL a unor membri de partid apropiaţi senatorului George Stângă, preşedintele PNL Galaţi. Aceştia l-au indicat pe Andrei Mihăilescu, finul lui George Stângă. Asta pentru că următorii membri ai PNL aflaţi pe lista pentru Consiliului Local sunt, în ordine, Tudor Petre, Cristina Matei şi Andrei Mihăilescu. Primul şi-a pierdut calitatea de membru odată cu înscrierea într-un alt partid, în 2016, iar Cristina Matei, spun liberalii, este preocupată de alte proiecte şi va renunţa la fotoliul de consilier local.

Citit 6689 ori Ultima modificare Vineri, 15 Septembrie 2017 13:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.