PREMIERĂ. Se aşteaptă ideile gălăţenilor | CONCURS de soluţii pentru reamenajarea zonei ”Inelul de Rocadă”

PREMIERĂ. Se aşteaptă ideile gălăţenilor | CONCURS de soluţii pentru reamenajarea zonei ”Inelul de Rocadă”
Evaluaţi acest articol
(23 voturi)

Primăria municipiului Galaţi a lansat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) un concurs de soluţii cu tema „Reamenajare zona Inelul de Rocadă”. „Este pentru prima dată când la Galaţi se desfăşoară concurs de idei pentru giraţia de la Ultimul Leu. Prin urmare, toţi cei care doresc să participe la acest concurs de idei sunt invitaţi să-şi depună proiectele. Comisia de evaluare este formată din nouă persoane, arhitecţi de vază ai Galaţiului şi nu numai, specialişti din cadrul Primăriei, iar pentru prima dată inclusiv populaţia va putea vota. În perioada de evaluare, proiectele vor fi, toate, puse pe site-ul Primăriei. Le voi prelua, cred, şi eu pe pagina personală, ca să fie văzute şi cetăţenii să voteze şi să comenteze care variantă ar fi mai bună pentru a înnobila cea mai mare giraţie din Galaţi”, a declarat primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, în emisiunea "Cetăţeanul X" la postul de radio ProFM LiderFM.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de municipalitate, organizarea acestei competiţii are drept scop selectarea celui mai bun și mai interesant proiect arhitectural pentru perimetrul descris de ”Inelul de Rocadă”, o zonă reprezentativă pentru orașul Galați.

„Concursul va avea o singură etapă de evaluare a proiectelor iar membrii juriului vor analiza atât propunerile scrise cât și părțile desenate. Competiția este deschisă tuturor arhitecților și echipelor de arhitecți care au o propunere pentru această zonă. Proiectele pot fi depuse până la data de 26 octombrie 2017. Lucrările care vor intra în competiție vor fi postate într-o secțiune specială pe site-ul Primăriei municipiului Galați, păstrându-se anonimatul concurenților, iar cei interesați să le vadă și să le voteze vor avea la dispoziție zece zile de la momentul în care au fost postate”, se arată în comunicat.

Cine decide câştigătorul Conform datelor SEAP, preşedintele cu drept de vot al juriului este primarul Ionuţ Pucheanu.

Membri ai juriului sunt: arhitecţii Teodora Voicilă, Sergiu Porumboiu, Liviu Cezar Durbacă, Roxana Gheorghiu şi Liliana Buhociu, directorii generali din cadrul Primăriei Laurenţiu Jalbă şi Cristian Capeţis, Aurel Condurache - director tehnic de producţie al Apă Canal. Membri de rezervă ai juriului sunt arhitectul Cătălina Mioara Chiculiţă şi Doina Maculina Ciofu. Juriul va face evaluarea și va acorda punctajul în funcție de nivelul calitativ și tehnic al propunerii, de originalitate și armonizarea cu specificul zonei.

Câștigătorul concursului va fi invitat să semneze contractul pentru serviciile de proiectare a soluției care a câștigat aprecierea juriului.

Citit 5462 ori Ultima modificare Vineri, 29 Septembrie 2017 02:20

18 comentarii

 • postat de Chuck Norris si Arnold Schwarzenegger in chiloti marca Louis Viton
  Duminică, 08 Octombrie 2017 20:45
  62.210.129.***
  Si unde pe site-ul primariei vor fi afisate ideile pe care romanii le vor vota? Nu de altceva dar nici nu mai stie omul care-i ala site-ul oficial al primariei municipiului Galati si chiar daca ar sti link-ul site-ului pun pariu ca site-ul ar fi vraiste umplut cu tot feluri de nimicuri printre care galateanul ar trebui sa caute orbecaind acea sectiune unde s-ar posta ideiile si unde galatenii le-ar putea vota., Poate mai scrieti un articol si ne anuntati din timp scriind in articol link-ul direct catre sectiunea de pe site-ul primariei unde vor fi afisate ideile si unde galatenii le-ar putea vota.

  Sa fie ceva construit, amenajat acolo cu bun simt, NU cocalarii, NU manelisme, NU chestii religioase.

  P.S.: Dar poate ne si spuneti ce s-a mai modernizat prin Galati si mai important decat atat poate ne veti spune si ce se va mai moderniza in orasul acesta fiindca primarele Pucheanu cam doarme; nu s-a mai auzit de niciun proiect de modernizare a orasului Galati. Sau ei inca sunt sub efectul, sub influenta, sub betia faptului ca au un sediu nou de primarie. Poate ca primarele Pucheanu inca nu realizeaza ca acel sediu le-a fost construit tocmai pentru a avea ei conditii mai bune de lucru pentru modernizarea Galatiului si pentru dezvoltarea orasului Galati si NU pentru ca ei sa poata dormi mai bine. Deci ce proiecte rmeaza a fi realizate, implementate pentru modernizarea orasului ca ne-am saturat de "dormitaci" din astia care dorm aiurea in acele fotolii din '89 incoace. Poate ii cereti un interviu primarelui Pucheanu si sa scoateti naibii de la el mai multe informatii despre urmatoarele proiecte de modernizare a orasului Galati si a cartierelor acestui oras care sunt vraiste si poate ca le va si face, le va si implementa. Avem nevoie de parcari noi, moderne, de spatii verzi, aerisite ca orasul a fost impanzit de cosmelii infecte, imputite mult prea mult timp.
  0
  1
  Raportează
 • postat de Gabriela
  Duminică, 08 Octombrie 2017 18:16
  51.15.53.***
  "Lucrările care vor intra în competiție vor fi postate într-o secțiune specială pe site-ul Primăriei municipiului Galați, păstrându-se anonimatul concurenților, iar cei interesați să le vadă și să le voteze vor avea la dispoziție zece zile de la momentul în care au fost postate”, se arată în comunicat."


  Care sectiune speciala pe site-ul primariei ca acolo e vraiste, toate sunt imprastiate aiurea de nu mai stii ce sa cauti si unde sa cauti ca sa informezi de pe site-ul primariei:

  http://www.primariagalati.ro/portal/index.php

  Presupunand ca acesta e site-ul oficial al primariei municipiului Galati. Unde sunt postate? Care-i link-ul direct catre acea sectiune unde vor fi postate? Sper sa nu faca vreo porcarie acolo in rondou ca mai bine ar lasa asa gol cu acel drapel si spatiul verde (asta daca nu sunt in stare, nu sunt capabili de a realiza ceva mai bun).
  0
  0
  Raportează
 • postat de Claudiu
  Marți, 03 Octombrie 2017 00:29
  79.115.241.***
  Indiferent din ce direcţie ai veni, pe timp de noapte intrările în Galaţi arată exact la fel; dacă e pentru prima oară când ajungi pe aceste meleaguri, habar nu ai că ai intrat într-un ORAŞ. Iar dacă ai ghinionul de a locui aici, noaptea ţi-e greu şi ţie să recunoşti oraşul. Din cauza BEZNEI !
  Indiferent pe unde ai locui sau te-ai mişca în acest ORAŞ, bălăriile te întrec în înălţime, foarte curând va fi necesar să te salveze cineva dintre colţii haitelor de câini vagabonzi, ai toate şansele să-ţi rupi încălţămintea sau/şi picioarele pe potecile cu pretenţie de trotuar sau mori călcat de maşină pe una din trecerile de pietoni de curând semaforizate "inteligent".
  Nu sunt împotriva progresului sau a modernizării. Însă m-am cam săturat de felul hilar şi idiot prin care se tot risipesc banii publici - mereu prea puţini pentru a rezolva problema maidanezilor, a iluminatului stradal sau a unor amărâte de staţii de autobuz acoperite cu o simplă tablă- şi îmi doresc un oraş condus de nişte administratori care să ne obişnuiască cu un banal şi constant minim de civilizaţie. Care au şi alte soluţii cu excepţia ridicatului din umeri când vine vorba de chestiuni simple.
  Nu mai vreau "PREMIERE" . Fie ele şi cu "consultare publică".
  În Inelul de la Rocadă, sub pământul şi florile de acolo s-au îngropat bani grei în ultimii 10 ani. De la tâmpenia numită "rockarie" din vremea lui Ciumacenco şi până la la aspersoarele care se presupuneau că vor uda inteligent întreaga zonă verde (şi-apoi totul s-a dus naibii din cauza lipsei de presiune a apei din reţea)arhiva acestui ziar stă la dispoziţia oricui doreşte să facă un mic total. Vorbim de sute de mii de euro, nu de câteva mii.
  Nu mai vreau incapabili şi impotenţi la conducere. Şmecheraşi care fac concursuri de soluţii a tot avut Galaţiul de vreo 25 de ani încoace.
  Vreau pur şi simplu că toţi cei care îşi iau salariul lunar pretinzând că vor şi pot mai binele acestui oraş şi judeţ să livreze şi ceva în schimbul acelor bani.
  Sau să plece acasă
  0
  2
  Raportează
 • postat de frvfrvfrv
  Luni, 02 Octombrie 2017 13:14
  194.102.208.***
  Am o idee foarte buna: sa se construiasca un padoc-turn, supraetajat, cu lifturi (transparente, bineinteles) pentru (alte) cateva zeci de mii de maidanezi care se vor naste, dar si birouri pt. ong-uri de gen (sa fie mereu impreuna)
  0
  3
  Raportează
 • postat de STEEL
  Luni, 02 Octombrie 2017 12:42
  37.117.69.***
  cablurile de pe stalpii de iluminat cand aveti de gand sa le dati jos???..... este absolut GROTESC, in nicio tara civilizata nu vezi atata matararaie atarnata peste tot....
  0
  4
  Raportează
 • postat de Vlad
  Duminică, 01 Octombrie 2017 23:42
  5.13.207.***
  Praf in ochi , încă o data .
  Concurs , buna gluma !
  Va câștiga tot cine vrea primarelul !
  Atribuire directa .
  Fără licitație .
  1
  7
  Raportează
 • postat de Gogu
  Sâmbătă, 30 Septembrie 2017 14:22
  188.24.212.***
  Daca si aceata intersectie va arata ca intrarea dinspre Braila, care este ceva mai aratoasa (decit era inainte) de ochii soacrei cum se spune, dar mizeria au bagat-o sub pres (vezi parcul din Micro 21 de la Auchan). Au mai creat niste locuri de parcare, dar DOAR LA STRADA. In cartiere nici vorba de locuri de parcare. Raminem tot cu maldarele de garaje de toate dimensiunile si de toate modelele, care multora le-a fost schimbata destinatia initiala si sunt depozitate diferite lucruri. Daca s-ar demola toate garajele, s-ar crea destule locuri de parcare (ar fi realizata in mare masura aceasta problema) si locuri de joaca pentru copii care sunt nevoiti sa se joace printre masini pe strada. Aranjam cit de cit fata marilor artere de circulatie dar in spate gunoiul sub pres. Vorba populara " In fata trandafir si in spate bors cu stir" sau "Din fata liceu iar din spate muzeu".
  1
  21
  Raportează
 • postat de CetateanX
  Sâmbătă, 30 Septembrie 2017 09:40
  82.78.154.***
  Ce amenajare? Este foarte bine asa cum este cu iarba si flori. Sensul giratoriu trebuie sa fie vizibil din toate partile. Fara borduri inalte, pancarte si alte artificii daunatoare si pagubitoare pentru bugetul local. Nu reprezinta o necesitate de maxima urgenta.
  Reparati de urgenta in schimb trecerea de pietoni dinspre Parcul Coposu spre Kaufland! O trecere extrem de periculoasa! Asta da, urgenta!
  7
  16
  Raportează
 • postat de un tampit
  Sâmbătă, 30 Septembrie 2017 07:46
  82.137.12.***
  Pentru ala care ai raspuns lui viper si ne-ai facut pe toti tampiti.
  daca vrei standarde inalte, asfalteaza strazile toate, renoveaza scoli spitale, construiti aeroport , modernizati stadionu, patinouaru, construiti un complex cu 40 terenuri de tenis, renovati casa de cultura, construiti o scena de 100m si faceti un untold, electric castle daca tot aruncati baniii pe panselute, borduri vopsite si revopsite si relocate , cruci de metal la intrare in oras ruginita dupa doua luni si acum redecorati iar intrarea dinspre braila. Oare cine e tampitu si nesimtitu? Doar nu veniti voi cu bani de la mamica voastra, ii jefuiti pe tampiti, iar peste astea mai luati si credit sa decorati rondou. Ce turisti aduce noul rondou?ce beneficii ne aduce modernizarea rondoului? Nici un beneficiu. Deci e clar finantarea cuiva. Oare cine?

  Nu am mancat de o saptamana dar nu vand tablou de picasso, mai bine mor de foame si ma uit la minunatia de rondou. O opera de arta.

  ne este scarba de acesti neocomunisti, fosti securisti care conduc azi Romania si satul electrificat galati.
  7
  6
  Raportează
 • postat de @@viper
  Vineri, 29 Septembrie 2017 23:36
  82.137.12.***
  Corect @@viper. Cu un amendament totuși. Daca orașul ar arata ca înainte de 89, ar fi bine. Dau spre exemplu : complex Țiglină I , fara dughene china town pe Brailei, Potcoavă de Aur, Romarta, pasaj pietonal, pavaje de granit, vreo 8 cinematografe, gradina de vara, vas Libertatea, gara fluvială, .... Toate astea nu mai sunt. Si multe altele așișderea.
  0
  19
  Raportează
 • postat de Ion
  Vineri, 29 Septembrie 2017 21:56
  92.83.149.***
  Chiar frate! Buna idee! O cruce mare-mare, de fro 30 m inaltime ar merge de minune, iar pe ea scris - "fost municipiu pe locul 3 la economie, in vremuri de mult apuse - acum aproape o ruina" si neaparat cu multi trandafiri rosii pe langa ea; prietenii stiu de ce! ;)
  2
  15
  Raportează
 • postat de Ion
  Vineri, 29 Septembrie 2017 17:53
  92.83.149.***
  Uite o idee (gratis, la ofertă :D) - îl punem pe cerbul Cornel în mijloc, iar pe margini plantăm nişte gherghine şi gura leului sau mulți trandafiri roşii ca să ştie lumea în ce oraş au intrat. Merge? :)))
  ----------------
  Pr.cel care i-a răspuns lui Viper - "băi nene", cum zici matale, e bună şi modernizarea dacă ai o economie sănătoasă care să o susțină. Dar dacă tu ca pesedist pân' la moarte, aştepți să îți dea bani de la bugetul de stat, bani care provin de la celelalte oraşe mai dezvoltate ale țării, atunci ai o problemă cu IQ-ul - chiar mare de tot!
  În oraşele după care "salivează" unii, s-a respectat şi patrimoniul istoric şi s-a restaurat; asta le-a atras mulți turişti. Capişci, băi nene?
  Pe de altă parte, gălățeanul de rând s-a săturat să i se tot promită în campanii electorale şi să vadă după aceea că şi-a luat-o în freză mereu şi mereu.
  ---------------
  O idee (acum serios vorbind) - o roată mare, gen cea din Londra sau chiar cea din Braşov, în care să se servească specialtăți din peşte de Dunăre.
  6
  4
  Raportează
 • postat de Maxim
  Vineri, 29 Septembrie 2017 15:46
  5.13.228.***
  Ce s-a facut in oras pana acum a fost de inspiratie China (borduri rosii haha) sau Dubai (palmierii sufletului). Sensul giratoriu spre Braila pare ca e din aceeasi gama. Asa ca cel mai potrivit este sa puneti o statuie cu o femeie-dansatoare din buric.

  Nu am nici o speranta si nici o incredere ca se va face ceva civilizat, va fi un manelism votat cu drag de cetatenii care s-au bucurat si la palmieri. Prostul gust va triumfa, tovarasi!
  4
  8
  Raportează
 • postat de Pana corbului si stiuletele lui Zamolcses
  Vineri, 29 Septembrie 2017 14:34
  191.96.249.***
  NU crucilor, NU bisericilor, NU constructiilor ruginite din fier.
  Orice altceva numai prostii de genul acesta nu ca e prea mult si prea de tot. Dumnezeu vede cat de credinciosi suntem fiecare dintre noi si fara cruci si fara biserici ci se uita direct in sufletul nostru. Aveti grija cu prostiile pe care le viseaza unii noaptea. Vrem ceva frumos facut acolo, de mari dimensiuni. Si fara poeme si pergamente cu poezii.
  Vorbim serios, fara cruci, fara biserici, fara porcarii ca cele de pe faleza Fara Prea Fericitu, Prea Slavitul, Prea Hirotonisitul, Prea Prea Prea Inaltul, Prea Intaiul, etc.
  3
  36
  Raportează
 • postat de @viper
  Vineri, 29 Septembrie 2017 13:06
  217.182.207.***
  @ viper

  Bai baiatule, bai nene...ia mai scutiti-ne naibii cu ideile voastre preconcepute, inguste si putine. Voi sunteti chiar nebuni? Orice s-ar incerca a face trebuia sa se trezeasca un habauc ca tine care sa spuna ca e cu dedicatie si ca cineva trebuie sa castige niste bani. Bai pramatiilor, bai zevzecilor daca ar fi dupa voi mormolocilor ar trebui ca Galatiul sa ramana o groapa de gunoi si sa nu se faca nimic fiindca cuiva tot i se va da bani, cineva tot va castiga bani dupa urma proiectelor. Bai baiatule tu esti tampit? V-ati scrantit cu totii la tartacuta zevzecilor? Bai, locul vostru e la ghena de gunoi fiindca asta v-a placut si asta va place in continuare adica sa nu se schimbe nimic, daca s-ar putea chiar sa si fiti ingropoati in cosciug cu cosmelia voastra imputita, buboasa, mizerabila de dugheana tip "garaj" sau chiosc. Aia va place voua. Plecati naibii din orasul asta pramatiilor ca ne-am saturar de ifosele si de rahaturile voastre. Nimic nu va place sa fie facut ca apoi sa va plangeti ca de ce nu se face nimic. Dar cineva tot are nevoie de bani nu ma? Zici tu? Bai expiratule taci naibii din gura si nu mai vorbi aiurea ca s-a umflat tarata in tine. Lasati naibii orasul sa se modernizeze gunoierilor si nu mai comentati aiurea ca ne-am saturat de voi lighioanelor. Treziti-va naibii la realitate. Salivati dupa ce au altii, salivati dupa cum arata orasele altora dar la noi comentati mereu contra si aiurea de fiecare data cand se incearca sa se faca ceva nou. Mars ma...

  Tu esti din categoria "tanarului frumos si liber"??? Sau din categoria ceausistului caruia nu-i pasa decat de dugheana imputita de cosmelie urat mirositoare tip "garaj"? Mars ma cu aerele si cu ifosele tale. Bai in mocirla o sa traiti mereu. Ce? Cumva nu ti se mai oxigeneaza creierul de ai ramas blocat, fixat pe ideea ca nu mai trebuie construit, modernizat nimic in Galatiul asta fiindca oricum banii de pe urma acelor proiecte tot ii va castiga cineva? BAI AIURITILOR...pe voi nu va mai trezeste la realitate nici uraganul, nici tornada, nici nimic fiindca e vraiste in capul vostru. Unde-ti tii copilul sa se joace stimate? Ce iti pui copilul sa admire in Galati? Dugheana ta tip "garaj" spelunca imputita urat mirositoare adunatoare de muraturi, de gunoaie si de rahati?

  Bai Galatiul asta necesita modernizare in fiecare colt al sau, nu exista milimetru din Galatiul asta care sa nu necesite o modernizate cat de infima ar fi ea. Dar cred ca cea mai importanta modernizare ce ar fi benefica pentru oras ar fi sa va evacueze, sa va "deporteze" pe voi vesnic-nemultumitilor afara din orasul asta, pramatiilor. Cand oare va veti trezi naibii la realitate si sa nu mai fiti atat de ingusti la minte si de carcotasi, caraitori?

  Ai copii stimabile? Tie ti-ar placea sa traiasca intr-un Galati invechit care sa arate ca dinainte de '89 doar pentru ca nu-ti convine tie nimic sa se mai construiasca/modernizeze in Galatiul asta fiindca ar implica investitie financiara? Dar lenea, mizeria si gunoiul asta de oras nu cumva a fost mentinut asa neschimbat mizerabil la stadiul de dinainte de '89 tot prin costuri mari, poate chiar prea mari? Si mai vrem cica sa nu mai fim tratati de straini ca ultima zfreanta, ca rebut. Incercati bai nene sa cereti mai multi de la dezvoltarea si modernizarea orasului fiindca orice galatean din orasul asta oropsit din '89 incoace merita mai mult de la viata si merita sa traiasca si el si copii sai intr-un oras Galati curat, modern, dezvoltat, civilizat, nu intr-o ghena de gunoi plina de euine si invechit.

  Bai, sunteti oameni destepti dar cateodata parca pur si simplu refuzati sa ganditi. Propuneti-va bai oameni buni standarne inalte, moderne pentru voi si pentru familia voastra, pentru prietenii vostri, pentru cei din jur, pentru Galati ca poate asa vom ajunge si noi din urma catusi de putin celelalte state si orase mult mai dezvoltate si mai modernizate decat noi. La noi in Galati ce sa vada straini? Dar ce sa vada galatenii, care si ei s-au saturat de aceleasi lucruri invechite si aceleasi imagini, perspective mizerabile, deplorabile, invechite pe care le vad imprejur.

  Doriti-va bai nene mai mult de la orasul acesta prin modernizare, macar pentru copii vostri, pentru generatiile ce vor urma... fiindca orasul asta se va depo***cu repeziciune fiindca nimeni nu mai vrea sa traiasca in aceeasi rutina, in aceeasi mizerie ca de dinainte de '89. Totul in jur e vechi in Galati, cu vreo 2-3 exceptii care sunt mult prea putine.
  2
  37
  Raportează
 • postat de Adi
  Vineri, 29 Septembrie 2017 12:26
  5.13.207.***
  Pana acum nu se putea construi nimic acolo din cauza conductelor ,au disparut sau o luam de la capat cu promisiuni ? Fantana arteziana am avut ,monumentul Sfantului Andrei am avut (promise) ce mai urmeaza ? Sper sa nu fie ceva gen sculptura in metal cum e "Caderea comunismului" care a fost langa Mc D si dusa pe faleza (o adunatura de fier vechi).
  3
  25
  Raportează
 • postat de cetatean
  Vineri, 29 Septembrie 2017 10:39
  93.113.153.***
  ati vazut cum fug pietonii pe trecerea de pietoni de pe siderurgistilor ?
  de ce ?
  ca masinile vin in viteza de pe brailei si nu vad pietonii pe trecere din cauza gardului viu crescut ca in padure
  sau pietonii fug pe trecere ca sa nu-i prinda masinile pe care nu le vad, tot din cauza aceluiasi gard viu

  cit va costa sa fie scos gardul viu ? o avereeeeee
  16
  14
  Raportează
 • postat de viper
  Vineri, 29 Septembrie 2017 08:40
  188.24.247.***
  ooooooo se coace ceva cu proectu asta.cineva are nevoie de bani avind in vedere ca dom premar va decide cistigatoru. dupa ce ne-am pricopsit cu mizeria aia de la intrarea in oras dinspre braila ma astept la ce e mai rau si la incurcarea circulatiei
  29
  8
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.