PREMIERĂ. Se aşteaptă ideile gălăţenilor | CONCURS de soluţii pentru reamenajarea zonei ”Inelul de Rocadă”

PREMIERĂ. Se aşteaptă ideile gălăţenilor | CONCURS de soluţii pentru reamenajarea zonei ”Inelul de Rocadă”
Evaluaţi acest articol
(23 voturi)

Primăria municipiului Galaţi a lansat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) un concurs de soluţii cu tema „Reamenajare zona Inelul de Rocadă”. „Este pentru prima dată când la Galaţi se desfăşoară concurs de idei pentru giraţia de la Ultimul Leu. Prin urmare, toţi cei care doresc să participe la acest concurs de idei sunt invitaţi să-şi depună proiectele. Comisia de evaluare este formată din nouă persoane, arhitecţi de vază ai Galaţiului şi nu numai, specialişti din cadrul Primăriei, iar pentru prima dată inclusiv populaţia va putea vota. În perioada de evaluare, proiectele vor fi, toate, puse pe site-ul Primăriei. Le voi prelua, cred, şi eu pe pagina personală, ca să fie văzute şi cetăţenii să voteze şi să comenteze care variantă ar fi mai bună pentru a înnobila cea mai mare giraţie din Galaţi”, a declarat primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, în emisiunea "Cetăţeanul X" la postul de radio ProFM LiderFM.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de municipalitate, organizarea acestei competiţii are drept scop selectarea celui mai bun și mai interesant proiect arhitectural pentru perimetrul descris de ”Inelul de Rocadă”, o zonă reprezentativă pentru orașul Galați.

„Concursul va avea o singură etapă de evaluare a proiectelor iar membrii juriului vor analiza atât propunerile scrise cât și părțile desenate. Competiția este deschisă tuturor arhitecților și echipelor de arhitecți care au o propunere pentru această zonă. Proiectele pot fi depuse până la data de 26 octombrie 2017. Lucrările care vor intra în competiție vor fi postate într-o secțiune specială pe site-ul Primăriei municipiului Galați, păstrându-se anonimatul concurenților, iar cei interesați să le vadă și să le voteze vor avea la dispoziție zece zile de la momentul în care au fost postate”, se arată în comunicat.

Cine decide câştigătorul Conform datelor SEAP, preşedintele cu drept de vot al juriului este primarul Ionuţ Pucheanu.

Membri ai juriului sunt: arhitecţii Teodora Voicilă, Sergiu Porumboiu, Liviu Cezar Durbacă, Roxana Gheorghiu şi Liliana Buhociu, directorii generali din cadrul Primăriei Laurenţiu Jalbă şi Cristian Capeţis, Aurel Condurache - director tehnic de producţie al Apă Canal. Membri de rezervă ai juriului sunt arhitectul Cătălina Mioara Chiculiţă şi Doina Maculina Ciofu. Juriul va face evaluarea și va acorda punctajul în funcție de nivelul calitativ și tehnic al propunerii, de originalitate și armonizarea cu specificul zonei.

Câștigătorul concursului va fi invitat să semneze contractul pentru serviciile de proiectare a soluției care a câștigat aprecierea juriului.

Citit 5809 ori Ultima modificare Vineri, 29 Septembrie 2017 02:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.