Succes electoral pentru Clara Moraru, prima candidată româncă la alegerile din LUXEMBURG

Succes electoral pentru Clara Moraru, prima candidată româncă la alegerile din LUXEMBURG
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

„Rezultat extraordinar pentru prima mea campanie electorală: partidul a obţinut încă două fotolii (locuri) şi eu 4.769 de voturi!”, a anunţat Clara Moraru într-o postare pe Facebook, după alegerile locale de la Luxemburg.

Aşa cum aţi putut citi deja în pagina de Diaspora a ziarului „Viaţa liberă”, Daniela Lăcrămioara Moraru, aşa o ştiu tecucenii, foştii colegi şi profesori, dar mai ales elevii de excepţie de la Colegiul "Spiru Haret" din Tecuci, beneficiari ai burselor de merit "Clara Moraru", a candidat pentru un post de consilier local în capitala Luxemburgului, unde locuieşte din 1998. Mai mult, a fost prima candidată româncă, membră în partidul luxemburghez CSV (Partidul Creştin - Social), care face parte din PPE. "Sistemul electoral luxemburghez este destul de aparte, pentru că permite fie votul listei unui partid, fie votul unor persoane din acelaşi partid sau din diferite partide. În plus, dacă cineva alege să voteze mai multe persoane, indiferent de partid, poate da fiecărei persoane pe care doreşte să o susţină nu doar un vot, ci două!", spune Clara Moraru.

Ar mai trebui spus că echipa CSV, din care face parte Clara Moraru, a obţinut o victorie istorică şi de netăgăduit într-un bastion al partidului democrat, demonstrând că implicarea şi devotamentul pot genera schimbarea.

Citit 3712 ori Ultima modificare Vineri, 13 Octombrie 2017 10:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.