Când şi cum puteţi solicita AJUTOARELE DE ÎNCĂLZIRE

Când şi cum puteţi solicita AJUTOARELE DE ÎNCĂLZIRE
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Primăria Galaţi a anunţat că, de luni, 16 octombrie, vor fi disponibile formularele necesare gălăţenilor cu venituri mici, care îşi doresc să obţină ajutoare pentru încălzirea locuinţei. Potrivit instituţiei, persoanele care depind de energia termică furnizată în sistem centralizat pot obţine cererea şi declaraţia pe propria răspundere, tipizate, de la asociaţiile de proprietari sau de la sediul Calorgal, în timp ce formularele necesare celor care se încălzesc cu gaze naturale, energie electrică şi combustibili solizi sau petrolieri - de la Compartimentul Ajutoare pentru Încălzire, din strada Fraternităţii nr. 1. Formularele tipizate sunt disponibile însă şi pe site-ul Primăriei Galaţi, de unde le puteţi descărca şi completă cu uşurinţă, fără a mai pierde timp la ghişee.

Potrivit Primăriei, gălăţenii care folosesc energia termică în sistem centralizat pot beneficia de ajutoare doar dacă au un venit net mediu lunar pe membru de familie de până la 786 de lei în cazul familiilor şi de până la 1.082 de lei în cazul persoanelor singure. În ceea ce priveşte consumatorii vulnerabili, care utilizează pentru încălzirea locuinţei gaze naturale, energie electrică sau lemne, cărbuni, combustibili petrolieri, ajutorul lunar pentru încălzirea locuinţei se acordă familiilor şi persoanelor singure al căror venit net mediu lunar pe membru, respectiv al persoanei singure este de până la 615 lei. "În cazul solicitării ajutoarelor pentru energia electrică, ancheta socială se efectuează obligatoriu pentru toate situaţiile, în termen de 15 zile lucrătoare de la data înregistrării cererii sau dacă au trecut mai mult de trei luni de la ultima actualizare a informaţiilor, în vederea verificării sistemului de încălzire utilizat", a precizat Biroul de Presă al Primăriei.

La completarea cererii, titularul are obligaţia de a menţiona corect componenţa familiei, veniturile membrilor acesteia, numărul de camere, precum şi bunurile mobile şi imobile deţinute. Cererea şi declaraţia pe propria răspundere vor fi completate cu majuscule, datată şi semnată de către solicitant, fără modificări sau ştersături şi trebuie să conţină un număr de telefon de contact.

"În situaţia în care familiile şi persoanele singure îndeplinesc condiţiile de acordare a ajutorului pentru încălzirea locuinţei pe parcursul sezonului rece, stabilirea dreptului de ajutor pentru încălzirea locuinţei se face începând cu luna depunerii cererii, dacă aceasta este depusă până pe 20 ale lunii", au transmis reprezentanţii Primăriei. Programul cu publicul este de luni până joi, între orele 8,30 - 16,00.

Citit 4304 ori Ultima modificare Luni, 16 Octombrie 2017 02:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.