AEP. Alegerile pentru primul Parlament al României Mari, într-o monografie

AEP. Alegerile pentru primul Parlament al României Mari, într-o monografie
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) îi invită pe gălăţeni să se implice într-un proiect inediat. Instituţia doreşte să realizeze, în colaborare cu societatea civilă, o monografie a alegerilor din anul 1919 pentru primul Parlament al României Mari.

AEP îşi propune să marcheze Centenarul Marii Uniri printr-un demers colectiv de reconstituire a unui moment de referinţă pentru istoria democraţiei noastre. "Pentru a reda imaginea completă a configuraţiei primului legislativ ales după înfăptuirea Marii Uniri este nevoie, pe lângă referinţe istorice specifice, şi de date referitoare la fiecare deputat şi senator. În acest sens, este utilă orice informaţie validă care poate completa fişa biografică a fiecărui parlamentar (fotografii, nume şi prenume, studii, carieră profesională şi politică, stare civilă, ideologie, surse bibliografice etc). Multe astfel de informaţii pot fi găsite în presa vremii, locală şi centrală, în arhivele publice locale, în arhivele personale sau în memoria urmaşilor. Accesul personalului AEP la aceste surse fiind limitat, îi invităm pe toţi cei care deţin informaţii despre oricare dintre parlamentarii aleşi în anul 1919 să le transmită Autorităţii Electorale Permanente la adresa de e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.", a spus Andi Mihalache, preşedintele Filialei Sud-Est a AEP. Reprezentanţii Autorităţii Electorale Permanente spun că gălăţenii care îşi vor aduce aportul la realizarea acestei monografii în format print şi electronic vor fi recompensaţi cu menţionarea numelor acestora în caseta colectivului redacţional şi publicarea lor pe pagina oficială de Internet a AEP.

AEP informează că lista deputaţilor şi senatorilor din primul Parlament al României Mari este publicată pe site-ul www.roaep.ro, la rubrica "Centenar alegeri" şi poate fi consultată accesând linkul  http://www.roaep.ro/prezentare/centenar-alegeri/.

Citit 2491 ori Ultima modificare Miercuri, 25 Octombrie 2017 21:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.