Două firme se bat pentru ILUMINAT, gălăţenii stau în BEZNĂ
Foto: Anca Melinte

Două firme se bat pentru ILUMINAT, gălăţenii stau în BEZNĂ
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

De o lună şi jumătate, gălăţenii sunt nevoiţi să orbecăiască pe străzile cufundate în beznă. E greu de spus cine şi mai ales când va aduce, din nou, lumina civilizaţiei în cartiere. Cea de-a doua licitaţie organizată de Primăria Galaţi pentru găsirea unui nou operator care să întreţină iluminatul public este contestată şi riscă să aibă soarta primei proceduri, care a fost iniţiată în luna august şi anulată în septembrie.

"Sper ca într-o săptămână, două, cel târziu să avem un contract încheiat şi un operator", declara, pe 11 octombrie, primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, despre cea de-a doua licitaţie organizată pentru delegarea gestiunii serviciului de iluminat public din municipiul Galaţi, contract cu o valoare estimată de 580.000 de lei fără TVA. Iată că 1 noiembrie bate la uşă, dar procedura nu s-a finalizat! În schimb, este contestată.

Potrivit datelor din Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, la procedura simplificată on-line pentru atribuirea contractului s-au înscris doi ofertanţi: SC Luxten Lighting Company SA cu sediul în Bucureşti şi SC Suntech Service SRL cu sediul în Galaţi. Da, sunt aceeaşi care s-au înscris şi la precedenta licitaţie, care a fost anulată. Termenul de depunere a ofertelor a fost 10 octombrie 2017, iar pe 11 octombrie una dintre firme a fost descalificată, motiv pentru care a depus contestaţie. La prima licitaţie, SC Suntech Service SRL a contestat societatea care se clasase pe primul loc - Luxten Lighting Company SA, iar acum situația se repetă.

Acuzaţii la CNSC

În contestaţia înregistrată la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC), una dintre firme reclamă că, pe 10 octombrie, şi-a transmis prin mijloace electronice oferta care, pe 11 octombrie, a fost declarată inacceptabilă. "Autoritatea a considerat oferta inacceptabilă reţinând faptul că certificatul privind semnătura electronică folosită la încărcarea documentaţiei avea valabilitatea expirată. Considerăm că autoritatea contractantă ar fi trebuit să solicite clarificări care ar fi dus la desluşirea situaţiei semnalate", susţine compania, care aduce ca argument faptul că a semnat, cu acelaşi certificat, documentaţia aferentă procedurii anterioare de atribuire a aceluiaşi contract. "Este clar, deci, că autoritatea contractantă a căutat motive pentru descalificarea societăţii noastre, din considerente ce ne depăşesc, dar care nu pot duce decât la adoptarea unei soluţii nelegale şi inechitabile. Solicităm admiterea prezentei contestaţii şi reluarea procedurii de achiziţie publică", se arată în contestaţia depusă de companie.

Potrivit Biroului de Presă al Primăriei, autorităţile aşteaptă soluţionarea contestaţiei. În funcţie de răspunsul CNSC, se va atribui procedura şi se va încheia contractul cu firma câştitătoare sau se va anula licitaţia. În acest răstimp, Galaţiul stă pe întuneric… nu se ştie până când.

Citit 5921 ori Ultima modificare Miercuri, 01 Noiembrie 2017 10:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.