Centura Galaţiului, la mâna Guvernului

Centura Galaţiului, la mâna Guvernului

Evaluaţi acest articol
(15 voturi)
8 comentarii

Autorităţile gălăţene aşteaptă undă verde de la Guvern pentru a putea depune proiectul de modernizare a centurii Galaţiului, estimat la aproximativ 40 de milioane de euro şi catalogat drept cea mai importantă investiţie în infrastructura oraşului din ultimii 20 de ani.
Hotărârile adoptate de forurile deliberative locale privind trecerea drumului de centură din domeniul public al municipiului Galaţi în domeniul public al judeţului Galaţi au ajuns pe masa guvernanţilor în urmă cu mai bine de o săptămână, ne-a declarat preşedintele Consiliului Judeţean (CJ), Costel Fotea. Autorităţile gălăţene aşteaptă acum ca Executivul să ia act de deciziile aleşilor noştri şi să emită cele două hotărâri de Guvern care le vor permite să acceseze bani europeni pentru modernizarea centurii oraşului.
Reamintim că aleşii judeţeni şi cei locali şi-au dat mâna, în urmă cu aproximativ două săptămâni, pentru a transforma drumul de centură al Galaţiului într-o cale de comunicaţie modernă şi sigură. Întrucât municipalitatea nu poate accesa fonduri europene pentru modernizarea centurii, drumul, de aproximativ 11 kilometri, a fost preluat de Consiliul Judeţean, care, până pe 28 decembrie, trebuie să depună proiectul pentru accesarea fondurilor europene necesare derulării investiţiei, pe axa SUERD. În cazul în care Guvernul nu va emite cele două hotărâri, Galaţiul va pierde posibilitatea accesării de bani europeni pentru modernizarea drumului. În prezent, reprezentanţii CJ şi ai Primăriei lucrează la proiect. 

Citit 6712 ori Ultima modificare Miercuri, 22 Noiembrie 2017 12:15

8 comentarii

 • postat de Radler Joi, 23 Noiembrie 2017 13:29 194.105.20.*** Link la comentariu
  0
  0

  Drumul de centura nu este un lucru rau pentru Galati . Se pare ce centura Galatiului v-a face parte din drumul de legatura dintre R. Moldova si Ucraina (prin vama de la Giurgiulesti) cu Romania - si anume E87 -(in Galati - Strada Macului - Strada Tunelului - Drumul de centura )- iesire din oras spre Braila pe 22B. - directia pod peste Dunare - legatura cu viitoarea autostrada a Marii Negre - Constanta - Vama Veche , Varna , Burgas (actualul E87) - care se v-a lega de E80 - Turcia (Istanbul) - si E90 Grecia (Salonic).
  Se evita astfel - trecerea transporturilor prin centrul orasului adica E87 - care ajunge pana in Blv. George Cosbuc.
  Din Braila - se v-a reface centura orasului - legatura cu autostrada Moldovei - pana la Bucuresti (prin Buzau si Ploiesti). - legatura cu centura capitalei si cu autostrada A1 . - cea care duce pana la Nadlac - si ajunge la Budapesta.
  Toate fac parte din Master Planul U.E - pana in 2023 . E GANDIREA LOR - NU A NOASTRA.

  Raportează
 • postat de florin Marți, 21 Noiembrie 2017 17:10 213.233.109.*** Link la comentariu
  9
  4

  Sper ca guvernul sa nu aprobe aceasta lucrare!Aceasta lucrare nu este de loc importanta pentru urmatorii 20 de ani!Daca s-ar realiza aceasta propunere inseamna ca in urmatorii 20 de ani Galatiul nu se va dezvolta !Va ramine in matca actuala ceea ce este absurd!Planuri timpite gen tunel si prut navigabil!!

  Raportează
 • postat de Gicu Marți, 21 Noiembrie 2017 16:41 79.115.220.*** Link la comentariu
  3
  2

  Peste minunatele lucrări de asta vară!!!!??
  Alea cine le plătește și de unde
  ??

  Raportează
 • postat de Caţavencu Marți, 21 Noiembrie 2017 12:47 81.12.149.*** Link la comentariu
  1
  9

  Cu un CJ=PSD, Primărie=PSD şi un Guvern=PSD, nu m-ar mira să apară cele două HG. Dacă acest lucru nu se va face, înseamnă că orgoliile dintre găştile lor îşi spun cuvântul sau că Ciuma Roşie începe să innebunească!
  Problema este că la noi trebuie realizată o CENTURĂ SERIOASĂ, care cu adevărat să scoată traficul din oraş. Şi asta se poate face prin dezbateri publice cu toţi actorii implicaţi, asumate de toate partidele şi în mod transparent. Dar se pare că pe cei de la guvernare.. undeva îi doare!

  Raportează
 • postat de Ady Marți, 21 Noiembrie 2017 12:20 82.137.9.*** Link la comentariu
  1
  9

  Macar sa dea jos pancarda cu termenul de executie si constructor.

  Raportează
 • postat de marius Marți, 21 Noiembrie 2017 09:45 93.122.249.*** Link la comentariu
  3
  11

  atentie soferi,drumul devenind unul judetean pe el se poate monta o camera fixa/mobila de rovinieta.exista in zona doua renaulturi kangoo galbene unul de bacau si unul de constanta care au in dotare camere mobile de rovinieta.

  Raportează
 • postat de Jon Marți, 21 Noiembrie 2017 06:47 5.13.197.*** Link la comentariu
  3
  23

  Tot de la guvern astepau unda verde pt drumul prin curtea politiei de frontiera... Le - a dat unda verde, dar drunul nu s-a mai făcut. Niste mincinosi ordinari!

  Raportează
 • postat de IC Marți, 21 Noiembrie 2017 06:03 188.24.207.*** Link la comentariu
  2
  15

  Centura ,poate un inel ,o strada ,ce-i drept importanta ,circulata ,dar totusi intravilana . Buna intentia dar totusi nu rezolva problema unei adevarate centuri ,centura care sa scoata traficul greu si tranzitul ,in afara orasului . Asa cum este gandita ,are zone cu mari probleme , legatura intre iesirea in Cosbuc si Traian , legatura cu Calea Prutului si spre R Moldova & Ucraina etc .Posibil ca guvernul sa scoata de la naftalina studiul de fezabilitate ,pentru centura comandat de Ministerul Transporturilor , nu ca sa-l activeze ,numai ca sa aiba motiv de refuz , actualul guvern este jurat sa nu promoveze nici o investitie ... cat timp va mai functiona...Apropo , unde s-a mai vazut in lume ,sosea de centura, a unei localitati, care pe o anumita portiune sa aiba linii de tramvai ?

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.