Ce-a fost şi ce-a ajuns Parcul Eminescu. Primăria construieşte un paravan ca să ascundă sexy-clubul (FOTO)

Ce-a fost şi ce-a ajuns Parcul Eminescu. Primăria construieşte un paravan ca să ascundă sexy-clubul (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(19 voturi)

Parcul "Eminescu" este monument istoric, ca şi prima statuie din România a poetului, iar întreaga zonă este inclusă în patrimoniul arhitectural al oraşului. Teoretic, întreaga zonă ar trebui să fie de trei ori protejată! În realitate, monumentul şi parcul sunt în stare de degradare. S-a votat, însă, un nou proiect de modernizare! De fapt este o actualizare a proiectului de modernizare votat acum doi ani, dar pe care administraţia locală promite că-l va pune în aplicare.
Documentul prevede construirea unei noi fântâni arteziene, a trei socluri noi pentru statui, amenajarea unei cabine de portar şi a unui grup sanitar cu aspect vintage, dar şi readucerea foişorului din Parcul CFR. Iar „pentru imaginea peisagistică a parcului, construcţia existentă "Casa albă" se maschează cu o perdea perimetrală, print pe mash, cu imagini istorice din zona străzii Domnească", se arată în proiectul tehnic.

Istorie strălucită, degradare continuă

"Dintr-un depozit de murdării, cu aspect hidos, în centrul oraşului avem astăzi ceea ce toţi cetăţenii de bine văd (…) inaugurarea noului Parc Municipal. Muzica gărzii intona arii în chioşcul din mijlocul parcului. Iluminatul era strălucit. Afluenţa publicului era enormă!", aşa a fost consemnată în presa vremii inaugurarea Parcului "Mihai Eminescu", amenajat între anii 1880-1881.
Pe 24 octombrie 1893, în parc era dezvelit bustul lui Mihail Kogălniceanu, realizat în bronz, donat de profesorul universitar V. A. Urechia, pe atunci senator de Covurlui şi lider al intelectualităţii gălăţene.
Pe 16 octombrie 1911 avea loc dezvelirea monumentului lui Mihai Eminescu - operă în marmură a sculptorului Frederic Stork, la festivitate fiind prezente personalităţi ca Mihail Sadoveanu, Nicolae Iorga, Ion Minulescu, iar din partea Academiei Române a venit Duiliu Zamfirescu.
În 1913, s-au amenajat lacul şi podul rustic, o grotă cu cascadă şi deasupra acesteia s-a construit un pavilion rustic din beton armat, după modelul Parcului "Ioanid" din Bucureşti. Atât la cascadă, cât şi pe lac şi pe uscat, au fost plantate rocării din piatră specială de Ulmeni. Lucrările au fost realizate de inginerul rustic Vasile Petrescu din Bucureşti, a cărui semnătură "V. Petrescu" şi inscripţia "Ing. rustician 1913" sunt încă săpate în cimentul uneia dintre "buturugile" din beton armat.
La acea vreme, locul era apreciat ca un adevărat parc englezesc. Dar anii au trecut. Pavilionul rustic a fost mutat, la fel şi bustul lui Kogălniceanu. Şi, treptat, Parcul "Eminescu" a fost lăsat pradă degradării.

Dezastru

Plimbarea prin Parcul "Eminescu" de astăzi e un test de anduranţă pentru tălpile încălţărilor şi pentru glezne. Aleile înguste sunt degradate, cu denivelări, gropi şi dale lipsă. Bazinul lacului e crăpat, băncile sunt rupte şi putrezite, gardul e deteriorat, iar grota cu cascadă "recondiţionată" a ajuns mai degrabă o improvizaţie.
Soclul statuii poetului se macină, iar sub glezna muzei, mâzgălită cu carioca verde, abia se mai poate citi numele sculptorului: Frederic Stork. Opera de artă este înscrisă pe Lista Monumentelor Istorice gălăţene, la fel ca şi Parcul "Eminescu", iar întreaga zonă este inclusă în Ansamblul urban "Strada Domnească", aflat, de asemenea, în patrimoniul arhitectural al oraşului. Ce folos, însă?

A fost odată un WC...

O bucată din parc este înghiţită de o construcţie kitschioasă, cu etaj, ridicată peste fosta toaletă publică. Botezată preţios "Casa Albă", pe faţada clădirii scrie mare "Harem Night Club".
Dintr-un răspuns al Primăriei Galaţi furnizat, în iunie 2017, la solicitarea noastră, aflăm că "imobilul a fost construit cu autorizaţia de construire (AC) nr. 25353/07.10.1991, titular Strămbeanu Tudor, pentru amenajare WC public şi construcţii P-1E". De asemenea, au mai fost eliberate, în 2004, două autorizaţii de construire pentru reţea de branşament gaze naturale şi, respectiv, pentru închidere terasă, titular fiind SC Neacşu Sorin Mega Dance SRL.
"Proprietarul spaţiului situat la parterul construcţiei este o societate comercială aflată în insolvenţă şi figurează în baza de date cu contract de închiriere pentru perioada 2003 - 2011. La data prezentei, nu deţine contract de închiriere. Proprietarul spaţiului comercial de la etajul imobilului are contract de închiriere pentru terenul aferent construcţiei începând cu data de 26 septembrie 2006", ne comunica Primăria, în răspunsul formulat la solicitarea noastră, în vara acestui an.
„Clădirea din parc va fi desfiinţată în condiţiile legii, până la începerea lucrărilor de reabilitare şi de modernizare a parcului. Este o construcţie amplasată pe zona verde, deci, indiferent ce autorizaţii are, terenul trebuie redat parcului”, ne declara Marius Stan, fostul primar al municipiului Galaţi, într-un interviu acordat ziarului „Viaţa liberă” în aprilie 2014.

Trei documentaţii de modernizare

Conform administraţiei locale, în perioada 1990-2017, au fost realizate doar lucrări de întreţinere şi reparaţii în incinta Parcului "Eminescu".
Potrivit datelor noastre, prima documentaţie de modernizare a parcului a fost realizată, în 2003, de sculptorul gălăţean Aurel Virgil Panaite.
În 2014, Primăria a plătit 161.200 de lei cu TVA pentru documentaţia de avizare a lucrărilor de intervenţii, realizată de SC Proiect SA.
În acest an a fost elaborat proiectul tehnic de execuţie a lucrărilor de modernizare, tot de către SC Proiect SA, documentaţie care a costat 135.100 de lei fără TVA.

Proiectul de modernizare, modificat

Lunea trecută, pe 27 noiembrie, aleşii locali au decis modificarea hotărârii de  modernizare a Parcului "Eminescu", votată în urmă cu doi ani, pe 26 octombrie 2015. Motivul? Documentaţia fusese realizată în decembrie 2014 şi, în urma elaborării, în 2017, a proiectului tehnic şi reanalizării situaţiei existente, proiectantul, SC Proiect SA, a constatat că este necesară completarea şi modificarea indicatorilor tehnico-economici votaţi iniţial. Valoarea investiţiei a crescut de la 5.742.741 la 5.971.540 de lei. La dezbaterea proiectului, discuţiile au vizat, la fel ca acum doi ani, construcţia din parc.

Ce s-a schimbat în doi ani

„În proiect, acea construcţie, denumită generic "Casa Albă", dispare! În indicatorii tehnico-economici este prevăzută o sumă în jur de 150-200.000 de lei, care înseamnă fie demolare şi modernizare, fie expropriere”, declara, în urmă cu doi ani, în şedinţa Consiliului Local, primarul Marius Stan.
„Din păcate, avem probleme majore în ceea ce priveşte desfiinţarea acelei construcţii. Clădirea s-a construit fără autorizaţie la momentul respectiv. Instanţa a obligat Primăria să emită autorizaţie de construire pentru acea clădire. N-am înţeles cum a reuşit să obţină această hotărâre definitivă şi irevocabilă! Depunem toate diligenţele necesare pentru ca acea clădire să dispară de-acolo. Din păcate, vă anunţ de pe acum, nu e nici pe departe atât de uşor pe cât am sperat! Dar nici nu ne putem opri doar pentru că există un mastodont care n-are nicio legătură cu parcul! O să vedem cum manageriem problema aceasta. Cu siguranţă vom ajunge în instanţă. Până la momentul acela nu putem sta cu mâinile-n sân să vedem cum se degradează unul dintre cele mai frumoase şi mai vechi parcuri pe care Galaţiul le are”, a declarat primarul Ionuţ Pucheanu,  la şedinţa de lunea trecută.

Ce prevede proiectul

Dacă în devizul general din 2014 era alocată o sumă de 200.880 de lei pentru "desfiinţare construcţie Casa albă", noul deviz general prevede 16.438 de lei pentru "împrejmuire Casa albă".
"Construcţia "Casa albă", situată pe terenul parcului, va fi obturată cu împrejmuire de şase metri înălţime, cu print pe mesh, cu imagini istorice din zona străzii Domnească", prevede proiectul tehnic. Care cuprinde şi detalii: "Pentru imaginea peisagistică a parcului, construcţia existentă "Casa Albă" se maschează cu o perdea perimetrală, la o distanţă de un metru faţă de conturul exterior al acesteia. Perdeaua perimetrală este prinsă pe o structură metalică din ţeavă rectangulară zincată, fixată în fundaţii izolate de beton armat".

Cum va arăta parcul

Ca noutate, proiectul tehnic prevede că se vor construi şi monta două cabine cu aspect vintage, una pentru portar, cu spaţii vitrate, una pentru grup sanitar cu WC turcesc, dotat cu obiecte sanitare antivandalism.
Dacă proiectul de acum doi ani prevedea construirea unei noi fântâni arteziene în zona de nord a parcului, acum se doreşte construirea ei la intrarea în parc dinspre strada Domnească. Noua arteziană va avea şase metri diametru interior, iar în centru o duză din bronz cu jet vertical.
Vor fi reabilitate podul rustic, bazinul lacului, gradenele şi arteziana existentă, va fi reabilitat şi reamplasat aici Foişorul din Parcul CFR şi vor amenajate trei socluri pentru statui.
Parcul va avea alei din pavele de granit, din piatră cubică şi lespezi de piatră, rastel pentru biciclete,  două panouri informative, bănci simple şi bănci cu pergole, coşuri de gunoi şi cinci cişmele cu aspect vintage.
Proiectul prevede refacerea patrimoniului arboricol, a vegetaţiei arbustive, floricole şi erbacee, şi introducerea unui sistem de irigare automatizat. Parcul va avea stâlpi ornamentali, dar şi iluminat ambiental.
Gardul ce împrejmuieşte parcul va fi înlocuit cu unul din fier forjat, cu înălţimea de un metru, având modelul gardului original, iar soclul va fi placat cu granit. Totodată, va fi montată o instalaţie video cu zece camere de supraveghere.
Modernizarea ar putea începe la vară
Noul proiect de modernizare a Parcului "Eminescu" prevede că lucrările ar trebui să dureze tot 12 luni, la fel ca acum doi ani. "Eu vă promit că, până la sfârşitul lunii decembrie, caietul de sarcini va fi trimis spre validare la Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice şi dacă dă Dumnezeu şi se aliniază planetele şi toate lucrurile decurg legal, fără probleme, e posibil ca în iunie, anul viitor, sau chiar mai devreme, să vedem în zonă prima cupă de excavator", a declarat primarul Ionuţ Pucheanu.
Deşi proiectul de hotărâre recent votat de aleşii locali prevede că modernizarea Parcului "Eminescu" se va face cu bani  de la bugetul local, în realitate, investiţia se află pe lista obiectivelor ce vor fi finanţate din creditul în valoare de o sută de milioane de lei pe care administraţia locală l-a contractat la CEC Bank.

Citit 9404 ori Ultima modificare Vineri, 08 Decembrie 2017 14:13

15 comentarii

 • postat de T.P.
  Sâmbătă, 09 Decembrie 2017 16:50
  178.32.147.***
  @ andy


  Bai andy nu mai veni tu cu abureli, cu prosteli, cu povesti inventate...Ai vreo dovada pentru cele afirmate de tine? Ai vreo dovada a acelei presupuse notificari trimisa "DE MAI MULT DE 6 LUNI DE ZILE emisa de Primaria Galati, prin Primarul Actual" catre cele 2 Societati Comerciale?

  Ia fa-ne tu dovada acelei "notificari de demolare trimisa de Primaria Galati, prin Primarul Actual catre cele 2 Societi Comerciale".

  Ca de vorbe goale si povesti suntem satui.
  0
  0
  Raportează
 • postat de ss
  Luni, 04 Decembrie 2017 22:39
  5.13.228.***
  Un parc reprezentativ pt situatia Galatiului, multumim administratiei, CATASTROFA!
  2
  3
  Raportează
 • postat de Flaviu
  Luni, 04 Decembrie 2017 22:14
  166.70.207.***
  @ george

  Mars bai PDL-istule si asumati tu mizeria PDL-icto basista care a distrus tara aceasta, mizerie PDL-icto basista care repede si-a schimbat sigla si denumirea, grabindu-se "sa se contopeasca" in cuget si simtiri furand sigla PNL si aducand oroarea basisto-pdlista sub sigla PNL.

  Asuma-ti golania pe care o preferi si pe care tu o votezi cu drag si spor, PDL-istule. Ce sa-mi asum? Ca am votat PSD-ul fiindca macar PSD-ul spune ca romanii pot trai mai bine, cand PNL-ul adica exact basistii contopiti striga mereu ca romanii nu pot trai mai bine (romanii nu au dreptul sa traiasca mai bine in mintea PDL(PNL) strigand mereu ca ce s-ar da in plus la salarii si pensii romanilor sunt pomeni electorale?

  Da bai baiatule, imi asum ca nu am avut alternative sa votev, fiindca dincolo erau aceleasi creaturi golanesti basiste care au taiat salariile si pensiile romanilor si care au inchis spitalele prin tara, fiindca asta a facut PNL(PDL). Sustineti-i tu pe "minunatii" tai basisti, iar eu votez pe cei pe care macar afirma ca se poate trai mai bine in tara aceasta, iar realitatea este ca se poate trai mai bine in tara aceasta, numai ca nu vor niste netrebnici de PNL(PDL)-isti ca romanii(galatenii) sa traiasca mai bine, decent.

  Ce sa-mi asum? Da, ma. Imi asum ca inainte de a vota acum PSD-ul am votat pe "favoritii" tai care au facut aceleasi mizerii si aceleasi rahaturi, poate chiar mai grave. Alternativa oferita de PNL este chiar PDL-ul pe care si l-au insusit fuzionand cu oroarea PDL-icto basista.

  Dar bineinteles, ca "independentii" acestui ziar nu vor posta comentariile critice asupra partidului tradator de tara(PDL, actualul PNL care si i-a insusit pe basisti acceptandu-i in partid, cand pana nu demult erau cot la cot langa cel cei injura pe romani, basescu).


  Votez oricand PSD-ul in defavoarea actualului PNL basist, fiindca actualul PNL(PDL) basist a preluat toata retorica golaneasca, marlaneasca si mafioata a fostului PDL. Pentru PDL(PNL) niciodata romanii nu vor putea trai mai bine fiindca pentru ei a se da in plus romanilor la salarii si pensii sunt pomeni electorale, dar ei parlamentarii PNL(PDL) si-au luat salariile marite de PSD si parlamentarii PNL(PDL) vor avea si pensii grase atunci cand vor iesi la pensie pe cand tu personaj de gloata manipulata probabil ca vei ramane muritor de foame, daca nu cumva si tu faci parte din gasca lor de profitori care beneficiati de pe urma gastii, sistemului PDL(PNL) care profita de pe urma romanilor atunci cand le taia pensiile si salariile si avea "micile lui afaceri".


  Lumea s-a cam saturat sa nu mai aiba dreptul sa se exprime liber fiindca vreun slugoi iti cenzureaza opinia, comentariul fiindca lui nu-i convine ce crezi tu si mai ales lumea s-a saturat sa i se spuna ca nu se poate trai mai bine, decent in aceasta tara in care sa existe o justitie, libera, dreapta, corecta in care pana si marionetele din fruntea institutiilor statului sa plateasca in fata legii asa cum multi romani au fost asupriti pentru opinia lor liber exprimata si pentru nedreptatile indurate de unii.

  Am votat si PNL, am votat si PSD, iar in momentul de fata PNL-ul, acest PDL mascat nu este o optiune la vot pentru mine fiindca ei continua aceeasi retorica basista, golaneasca, mafiota.
  2
  2
  Raportează
 • postat de andy
  Luni, 04 Decembrie 2017 22:00
  100.99.96.***
  Mi-ar placea sa va documentati , inainte de a realiza o '' STIRE DE PRESA ''
  Pentru acel spatiu , exista o notificare de demolare , adusa la cunostinta , celor 2 Societati Comerciale , prin intermediul Politiei Locale , de mai mult de 6 luni de zile , emisa de Primaria Galati , prin Primarul Actual .
  Nu am nicio simpatie pt acest primar , dar prefer sa fiu obiectiv .
  Mi-ar placea ca Primarul actual ....sa distribui banii ''obiectiv '' pt reabilitarea iluminatului stradal , al strazilor principale ....si nu pt '' circul '' realizat cu participarea ''artistilor'' adusi pe mii de euro .
  Mi-ar fi placut sa fie ...un spectaol stradal de lumini ....realizat de '' Ecosal '' ce are in dotare Nacele , dar si personal , luminite ... concepute la jumatate din valoarea ...licitata , dar si ...acele colinde ...de demult ...ce se auzeau de la magnefoanele stradale ....
  Dar la galeteni ......se pare ....ca le place ....fasole cu carnati ....si circ ....
  Deci ...ne meritam soarta
  2
  2
  Raportează
 • postat de ion ionescu
  Luni, 04 Decembrie 2017 20:18
  5.13.182.***
  Marius Stan a avut mai mult sange in instalatie decat actualul primar !!!

  CAND SE VOR DARAMA TOATE GARAJELE pentru crearea de locuri de parcare mai multe ???


  Nu mai... gata... a venit PSD la putere, nu se mai darama garaje....
  Apoi UN PARC inseamna in primul rand COPACI SI ZONA VERDE nu inca 3 statui !!! si alte X alei BETONATE !!!


  PARCURILE sunt pentru VERDEATA pentru NATURA nu betoane !!

  Suntem satui de betoane !!!


  Vizitati Germania sau marcar Italia sa vedeti PARCURI !
  COPACI si lumea se aseaza pe IARBA ! Sunt incurajati !!! si in nici-un caz amendati sau avertizati !!

  Faceti o vizita in parcurile mari din Milano, Berlin sau chiar zona verde la turnul din Pisa !

  Sa intelegeti CIVILIZATIA !
  3
  4
  Raportează
 • postat de george
  Luni, 04 Decembrie 2017 18:41
  185.45.177.***
  @Galatiul napadit de buruieni, mai bine asuma-ti ca atat v-a dus mintea cand ati votat si nu va mai ascundeti dupa alun, ca daca stiati voi ... Il faceti acum mincinos invocand niste martoage moarte de la PNL :)
  Din cauza astora ca voi il avem pe tanarul si energicul Pucheanu in fruntea orasului. De parca v-ati nascut ieri si v-a pacalit asta la alba-neagra. Asumati-va ce ati facut!
  3
  5
  Raportează
 • postat de grecu
  Luni, 04 Decembrie 2017 16:14
  188.24.231.***
  Distrugem un loc care și acela e vai mama lui și, mă refer aici la Parcul CFR,fost Carol,fost Pionierilor unde zace acel foișor care unii nici nu știu de existența și amplasamentul lui,ca să-l amplasăm unde ?.Cât de mare este acest Parc Eminescu ca să mai poată încăpea și acest foișor ,dacă va ajunge întreg că de alde Dorel nu ducem lipsă.cineva care s-a recomandat Georgel invită cetățeniii la o vizită a unor obiective turistice în Parcul CFR,ce să vadă acolo,cele două wc-uri amplasate chiar la intrare?,Primăria nu a reușit măcar să-i termine gardul de construit început în mandatul fosilei comuniste care a patronat Galațiul 3 mandate, nicolaela el fac referire să se știe,,nu a construit o intrare ,nu mai spun de incinta acestuia,te ei cu mâinile de cap,noi românii nu știm și poate nici nu am avut educația necesară să prețuim un bun.
  1
  6
  Raportează
 • postat de Galatiul napadit de mizerii, uitat/ocolit (cu privirea) de Pucheanu
  Luni, 04 Decembrie 2017 15:31
  217.182.78.***
  Asa-i cand primarul asta Pucheanu s-a dovedit a fi un mincinos care nu s-a mai legat de demolarea niciunei cosmelii hidoase din oras, dupa ce in campanie spunea ca va curata orasul si ca toate proiectele bune incepute le va continua pentru curatarea si pentru modernizarea orasului.

  Asa-i cu primarul asta mincinos. Sa-i fie rusine lui Victor Paul Dobre si restului de PNL-ist care i-au dat la temelie propriului lor candidat Marius Stan, fiindca daca PNL-ul ar fi continuat sa-l sustina pe Stan Marius la primaria Galati, astazi PSD-ul nu mai primea votul meu (si nici pe al multora) ci votul meu s-ar fi dus catre PNL (Marius Stan). Dar ce sa-i faci cu expiratii astia ca Victor Paul Dobre (si vechii PDL-isti) care dupa ce-si sustine candidatul pana castiga alegerile apoi ii da la temelie fiindca nu-i convine ca cel ales se leaga/atinge si de afacerile lor private pe care le strica. Din cauza lui Dobre si a celorlalti care l-au alungat pe Stan, PNL-ul a pierdut votul meu.

  Pucheanu nu vede mizeria si gunoaiele din oras. Nimic nu a modernizat asta in oras de cand a devenit primar. Tot praful si toata mizeria, toate cosmeliile sunt la locul lor neatinse de Pucheanu, fiindca Pucheanu doarme, iar orasul este lasat in aceiasi mizeria, in acelasi gunoi.
  1
  13
  Raportează
 • postat de Teutonul
  Luni, 04 Decembrie 2017 11:55
  78.96.255.***
  Haideți odată! Tot stăm și ne lamentăm, trecem la treabă, de la parc poate se agață cineva de cinema Central și-l pune în valoare, apoi clădirea aia din fața poștei ce se continuă până-n Teatris. Și uite așa devine zona parc Eminescu.
  Două mici amănunte: fără coșuri de gunoi portocalii și fără fântâni vopsite cu albastru.
  2
  20
  Raportează
 • postat de galateanca nemultumita
  Luni, 04 Decembrie 2017 10:47
  5.13.251.***
  Bla, bla, bla. Nimic de anvergura. Macar fostul Primar Marius Stan (cu tot cu pacatele lui) a demonstrat ca a avut sange in vene in ciuda protestelor (vezi garajele demolate si parcarea de la Ancora, exproprierile de pe str. Traian si largirea strazii, obtinerea cladirii neterminate a "aplaudacilor" de la Consiliul Judetean pt.continuarea lucrarilor la noua Primarie, modernizarea str.Tecuci, etc..). A trecut un an si ceva de la alegeri , avem Primar tanar, un nou Consiliu Local care speram sa "darame muntii" dar pana acum mai nimic. Vorbe, vorbe. Din istoria parcului am inteles ca politicienii din acele vremuri donau urbei. Acum este invers. Cum au reusit oare sa construiasca pe domeniul public al municipiului monstruozitatea aia de cladire, cine le-a permis asa ceva ? Responsabilii nu mai pot fi trasi la raspundere, au murit ? Parcul este al tuturor, era intr-adevar o mandrie a Galatiului. Pacat !
  5
  38
  Raportează
 • postat de Akbar
  Luni, 04 Decembrie 2017 09:36
  5.13.247.***
  Initial WC-uri publice, apoi cotet cu muzica pentru manelisti iar acum sexi-club.
  Toate astea intr-un parc monument istoric inaugurat de Nicolae Iorga. Numai in Galati poti admira un astfel de melanj arhitectonic, gratie nesimtirii si indolentei administratiei locale sub nasul careia s-a nascut o asemenea hidosenie.
  Operele sculptorului Frederic Stork se afla in colectiile private si in muzeele din intreaga Europa iar la Galati prima sculptura a poetului Mihai Eminescu este mazgalita si devastata periodic.
  Asta-i tot ce ne poate duce mintea !
  2
  38
  Raportează
 • postat de Georgel
  Luni, 04 Decembrie 2017 09:36
  95.76.33.***
  Amatorilor de ”noutăți” și vizitare de ”obiective turistice”, le recomand să facă o excursie până în Parcul Carol I, fost CFR, fost al Pionierilor, fost Carol I, fost Antachi, în fundul căruia zace chioșcul inginerului rustician V. Petrescu din București, exilat acolo de autoritățile locale comuniste spre sfârșitul anilor 1950.
  0
  30
  Raportează
 • postat de IC
  Luni, 04 Decembrie 2017 06:52
  79.116.103.***
  Completare : ma uit la fotografia constructiei denumita pompos "casa alba " si constat ca seamana cu un grajd avand la etaj fanar .... cred vacile din gospodariile din zona Transilvaniei ,de munte in general ,ar refuza sa intre in asa ceva ....
  1
  32
  Raportează
 • postat de IC
  Luni, 04 Decembrie 2017 06:34
  79.116.103.***
  "imobilul a fost construit cu autorizaţia de construire (AC) nr. 25353/07.10.1991, titular Strămbeanu Tudor, pentru amenajare WC public şi construcţii P-1E". si : "Ca noutate, proiectul tehnic prevede că se vor construi şi monta două cabine cu aspect vintage, una pentru portar, cu spaţii vitrate, una pentru grup sanitar cu WC turcesc, dotat cu obiecte sanitare antivandalism." Rezulta ca fostul WC public ,ala existent in 1990 si ala din autorizatia de constructie al lui Strambeanu ,nu mai exista ,deci AC nu-i respectata ,iata un bun motiv de demolare a constructiei fara despagubire si pe banii actualilor propietari . Daca totusi aceasta cale nu-i posibila , sa se apeleze la expropierea pentru cauza de utilitate publica ,Legea 255/2010 .Multe ilegalitati si jafuri s-au mai produs in Galati,in anii '90 ,oare autorii ,maharii vremelnici din administratie ,mai au curajul sa se numeasca "cetateni ai Galatiului "?Luati la mana statiile de autobuz de pe Brailei ,WC-urile publice etc...
  1
  31
  Raportează
 • postat de Aderin
  Luni, 04 Decembrie 2017 01:08
  90.95.50.***
  Dar parcul cloșca din țiglina când va apucați de el? Așteptați campania electorală.
  6
  25
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.