Gălăţenii de la blocul F vor avea, în sfârşit, căldură

Gălăţenii de la blocul F vor avea, în sfârşit, căldură
Evaluaţi acest articol
(67 voturi)

După ce au stat o lună şi jumătate în frig, din cauza unor avarii în lanţ la reţeaua de distribuţie a energiei termice, "păstorită" de Calorgal, gălăţenii care locuiesc la blocul F (imobil ce aparţine Primăriei Galaţi), vor beneficia, în sfârşit, de căldură.

Pentru că repararea conductei avariate presupune decopertarea asfaltului şi săpături pe bulevardul 1 Decembrie 1918, ceea ce ar însemna ca traficul să fie dat peste cap zile în şir, în condiţiile în care Calorgal nu are echipamentul necesar derulării unor asemenea lucrări, autorităţile au decis să cupleze imobilul, printr-o conductă supraterană, la reţeaua alimentată cu agent termic de către Electrocentrale (CET) în zonă.

Primarul Ionuţ Pucheanu ne-a declarat că municipalitatea a primit avizul CET, iar, începând de ieri, angajaţii Calorgal au demarat lucrările. Conform estimărilor autorităţilor, furnizarea de agent termic va fi reluată pentru chiriaşii Primăriei până la începutul săptămânii viitoare. "Este vorba despre un bypass pe care îl vom face în reţeaua din sistemul centralizat, care, în prezent, este afectat de o avarie destul de mare. Va fi o reţea aeriană, pe care cei de la Calorgal au propus-o, cu lungimea de nu mai mult de 35 de metri. Ar trebui să ne înţepăm direct în magistrala Electrocentrale", a declarat primarul Galaţiului.

Reamintim că zeci de chiriaşi ai Primăriei, care locuiesc la blocul F, de pe strada Aurel Vlaicu, printre care copii de grădiniţă şi de şcoală generală, dar şi vârstnici trecuţi de 70-80 de ani, se chinuie, de mai bine de o lună, să supravieţuiască frigului din locuinţe, în condiţiile în care, de la reluarea furnizării de agent termic în sistem centralizat, au avut parte de căldură doar două nopţi: la începutul lunii noiembrie, când a fost repornit sistemul, şi în noaptea de 4 spre 5 decembrie. De vină pentru frigul din locuinţele celor 39 de familii şi persoane singure sunt două avarii consecutive la reţelele Calorgal. Pentru a repara prima conductă avariată, reprezentanţilor Calorgal le-a luat aproape o lună, iar furnizarea de căldură a fost reluată abia în seara de 4 decembrie. Nici bine nu s-au încălzit caloriferele oamenilor, că energia termică a fost sistată din nou, la nici o zi, din cauza unei alte avarii majore.

Citit 3384 ori Ultima modificare Joi, 08 Iunie 2023 23:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.