Evaluaţi acest articol
(67 voturi)
3 comentarii

După ce au stat o lună şi jumătate în frig, din cauza unor avarii în lanţ la reţeaua de distribuţie a energiei termice, "păstorită" de Calorgal, gălăţenii care locuiesc la blocul F (imobil ce aparţine Primăriei Galaţi), vor beneficia, în sfârşit, de căldură.

Pentru că repararea conductei avariate presupune decopertarea asfaltului şi săpături pe bulevardul 1 Decembrie 1918, ceea ce ar însemna ca traficul să fie dat peste cap zile în şir, în condiţiile în care Calorgal nu are echipamentul necesar derulării unor asemenea lucrări, autorităţile au decis să cupleze imobilul, printr-o conductă supraterană, la reţeaua alimentată cu agent termic de către Electrocentrale (CET) în zonă.
Primarul Ionuţ Pucheanu ne-a declarat că municipalitatea a primit avizul CET, iar, începând de ieri, angajaţii Calorgal au demarat lucrările. Conform estimărilor autorităţilor, furnizarea de agent termic va fi reluată pentru chiriaşii Primăriei până la începutul săptămânii viitoare. "Este vorba despre un bypass pe care îl vom face în reţeaua din sistemul centralizat, care, în prezent, este afectat de o avarie destul de mare. Va fi o reţea aeriană, pe care cei de la Calorgal au propus-o, cu lungimea de nu mai mult de 35 de metri. Ar trebui să ne înţepăm direct în magistrala Electrocentrale", a declarat primarul Galaţiului.
Reamintim că zeci de chiriaşi ai Primăriei, care locuiesc la blocul F, de pe strada Aurel Vlaicu, printre care copii de grădiniţă şi de şcoală generală, dar şi vârstnici trecuţi de 70-80 de ani, se chinuie, de mai bine de o lună, să supravieţuiască frigului din locuinţe, în condiţiile în care, de la reluarea furnizării de agent termic în sistem centralizat, au avut parte de căldură doar două nopţi: la începutul lunii noiembrie, când a fost repornit sistemul, şi în noaptea de 4 spre 5 decembrie. De vină pentru frigul din locuinţele celor 39 de familii şi persoane singure sunt două avarii consecutive la reţelele Calorgal. Pentru a repara prima conductă avariată, reprezentanţilor Calorgal le-a luat aproape o lună, iar furnizarea de căldură a fost reluată abia în seara de 4 decembrie. Nici bine nu s-au încălzit caloriferele oamenilor, că energia termică a fost sistată din nou, la nici o zi, din cauza unei alte avarii majore.

Citit 2790 ori Ultima modificare Joi, 14 Decembrie 2017 17:50

3 comentarii

 • postat de RUŞINE Vineri, 15 Decembrie 2017 10:34 81.12.149.*** Link la comentariu
  2
  12

  Asta este CULMEA NESIMŢIRII din partea Autorităţilor Locale, în special a PRIMĂRIEI şi a firmei fantomă CALORGAL!
  Acest bloc trebuia să fie un MODEL în Galaţi, să demonstreze lumii cum trebuie să arate un bloc de locuinţe modern, întreţinut şi monitorizat de Primărie (cu termopane, anvelopat termic, cu centrală proprie, etc) !
  Asta arată cât de GOSPODARI sunt aleşii noştri, câtă "grijă" ne poartă ei, cât de mult se pricep la administraţie, la asigurarea utilităţilor publice şi modernizarea acestora, etc.
  La noi s-au perindat la conducere, mai în toate mandatele, numai mâncători de rahat politic!

  Raportează
 • postat de IonV Vineri, 15 Decembrie 2017 10:30 188.24.246.*** Link la comentariu
  0
  15

  In asemenea situatii e de preferat montarea unei centrale termice pe gaz pentru tot blocul, amplasata undeva in afara blocului, intr-o constructie adiacenta ! Si fochisti care sa asigure buna functionare a acesteia ! Pe vremuri, ma refer la anii '70, acest imobil era camin al Liceului Metalurgic si se alimenta cu caldura si apa calda de la fostul Grup Scolar CSG de peste drum. Ce vremuri ! Am stat in acest camin ca elev al liceului, deschideam ferestrele ca nu puteam dormi de cald, puneam tavite cu apa pe calorifere ca sa se mai umezeasca putin atmosfera ! Cred ca agentul termic din calorifere era la 80-90 de grade, nu te puteai apropia de calorifere !

  Raportează
 • postat de dgi Vineri, 15 Decembrie 2017 10:29 82.208.137.*** Link la comentariu
  1
  13

  Si reteaua este tot a primariei. A fost intotdeauna. Unde te informezi domnule ziarist. Nu va-ti saturat sa gasiti tapi ispasitori tot timpul la altii? Imformati gresit cititorii fara sa va ganditi la efectele avute asupra celor care au muncit acolo. Apropo, sunt sceptic la afirmatia dvs. ca acest camin va fi legat la reteaua CET. Chiar credeti ca se va livra caldura cu 85 de grade? Si pentru d-nul primar : bypass inseamna o ocolire sau oscurcircuitare a unui circuit (indiferent de care).Daca taceati pareati mai inteligent (exact cum spune vorda romaneasca). Este halucinant cum informarea cetatenilor tine de neinformati( sau cel putin superficiali) si mai grav deciziile sunt luate de neprofesionisti care mai dau si relatii ca si cum ar cunoaste problema (vezi primar). Avem ziaistii si primarii pe care ii meritam.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.