PRIMA NINSOARE, drumuri blocate şi localităţi fără curent

PRIMA NINSOARE, drumuri blocate şi localităţi fără curent
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Conform prognozei meteo, vremea se va strica din nou la sfârşitul săptămânii, aşa că autorităţile vă sfătuiesc să nu plecaţi la drum înainte de a vă informa în prealabil despre condiţiile meteo.


Judeţul Galaţi s-a aflat sub avertizare de Cod portocaliu de vreme rea începând de miercuri noaptea, de la ora 1,00, până joi, la ora 17,00. Deşi nu a nins foarte tare, în judeţ au fost probleme din cauza vântului extrem de puternic, care a viscolit zăpada depusă.

O primă problemă a fost cea a curentului electric, la primele ore ale dimineţii fiind afectate 51 de puncte de transformare şi şase linii de tensiune, având de suferit 25 de localităţi. Pe parcursul zilei, multe dintre aceste probleme s-au rezolvat, înainte de închiderea ediţiei fiind raportate doar şase localităţi fără curent electric. Astfel, 4.300 de abonaţi afectaţi, din Slobozia, Oancea, Roşcani, Blânzi, Corod şi Mihail Kogălniceanu, aşteptau încă racordarea la curent electric.

"Nu avem curent de miercuri noaptea. Ăsta a fost viscol? Dacă mai şi ningea, ce se întâmpla? Ni se strică electrocasnicele în casă, din cauza lor. Avem şi copii mici şi se sperie. Este bătaie de joc ce ni se întâmplă", ni s-a plâns o localnică din Mihail Kogălniceanu, sat ce aparţine de comuna Smârdan.

"Nu avem curent şi nici apă, pentru că nu putem alimenta pompele. La şcoală se învaţă pentru că au lumină naturală în clase, iar orele se ţin până la 15,00", ne-a declarat Costică Stroea, primarul din Smârdan.

Autocar derapat în şanţ

O altă problemă a fost semnalată pe DJ 253, între Băleni şi Cudalbi, unde un autocar a derapat şi a ajuns în şanţ. "Este vorba despre un autocar în care sunt 22 de persoane tinere, din Republica Moldova. Se îndreptau spre Germania şi au rămas înzăpezite. Am trimis mai multe utilaje în zonă, pentru a putea debloca autocarul", ne-a declarat, telefonic, Ştefan Drugan, primarul din Cudalbi. Până la urmă, autocarul a fost readus pe carosabil, astfel că moldovenii au putut să-şi continue drumul spre Germania.

După ce autocarul a plecat din zonă, autorităţile din Băleni au decis să închidă drumul care leagă localitatea de Cudalbi, pentru a putea curăţa zăpada de pe carosabil. "Pe DJ 253, între Cudalbi şi Băleni, se acţionează cu mai multe utilaje, pentru curăţarea carosabilului, timp în care porţiunea de drum este închisă circulaţiei autoturismelor. De asemenea, pe două sectoare de drum, DJ 251 Blânzi - Cerţeşti şi DJ 251F Drăguşeni - Corod, se circulă cu dificultate", ne-a declarat căpitanul Cătălin Sion, purtător de cuvânt al ISU Galaţi.

Conform prognozei meteo, vremea se va strica din nou la sfârşitul săptămânii, aşa că autorităţile vă sfătuiesc să nu plecaţi la drum înainte de a vă informa în prealabil despre condiţiile meteo.

Citit 8013 ori Ultima modificare Joi, 08 Iunie 2023 23:31

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.