PAMFLET. PSD Galaţi o sprijină pe Kovesi: La noi, DNA şi-a făcut treaba

PAMFLET. PSD Galaţi o sprijină pe Kovesi: La noi, DNA şi-a făcut treaba
Evaluaţi acest articol
(25 voturi)

Tudorel Toader, ministrul care şi-a asumat pe persoană fizică lupta corupţilor împotriva justiţiei, nu are sprijin de la Galaţi. Oarecum surprinzător, organizaţiile PSD din oraşul de la Dunăre nu sunt de acord cu demersul coteiului de serviciu al lui Liviu Dragnea. Rubrica Pamflet a aflat de ce: DNA Galaţi nu i-a deranjat niciodată pe liderii locali ai PSD.

DNA Galaţi, un exemplu: „Aici, la Galaţi, procurorii nu ne-au deranjat niciodată”

PSD Galaţi nu sprijină demersul ministrului Tudorel Toader, care a cerut revocarea şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi. „Într-adevăr, am remarcat că în ţară DNA a funcţionat ca un instrument poliţie politică şi că oameni nevinovaţi au devenit victime sacrificate pe altarul presupusei lupte anticorupţie. Este regretabil ce s-a întâmplat, dar, pe de altă parte, nu putem să nu remarcăm faptul că DNA Galaţi a fost o insulă de normalitate în ultimii ani. Aici, niciun lider PSD nu a avut de suferit din cauza DNA. La Galaţi, procurorii DNA şi-au făcut treaba, nu avem ce să le reproşăm”, a explicat Dan Nica, liderul absolut al PSD Galaţi. Acesta a explicat că nu se referă la dosarul Microsoft, instrumentat în alte părţi. „Nu e vorba de dosarul meu. Şi oricum, trebuie spus că şi în acel dosar procurorii şi-au făcut treaba: au tras de timp suficient de mult cât să scap basma curată”, a completat Dan Nica.

Reacţie promptă din partea lui Dumnezeu: „Pentru că Tudorel a fost obraznic, vă dau ger siberian”

Divinitatea s-a autosesizat în cazul cererii de revocare a şefei DNA de către ministrul Tudorel Toader. Potrivit unui comunicat de presă transmis prin intermediul Arhiepiscopiei Dunărea de Jos, Dumnezeu ne va da ger siberian în următoarele zile, ca să avem şi temperaturi potrivite cu deciziile puterii guvernamentale. „Pentru că Tudorel a fost obraznic, veţi avea ger siberian în toată ţara în weekend. Ca să vedeţi ce înseamnă atmosfera din Rusia nu doar în ce priveşte faptele politice, ci şi în privinţa vremii”, se arat în comunicatul de presă semnat de Sfântul Petru. Potrivit aceluiaşi document, gerul este programat până la mijlocul săptămânii viitoare, când se aşteaptă o decizie a preşedintelui Klaus Johannis pe această temă. „Frigul va dura până la reintrarea în normalitate”, este fraza de încheiere din comunicatul lui Dumnezeu.

Neamţul, exemplu de eficienţă: Klaus Iohannis a terminat de redactat răspunsul la cererea lui Tudorel Toader

Administraţia prezidenţială a anunţat că preşedintele Klaus Johannis a terminat răspunsul la cererea de revocare a şefei DNA la doar câteva minute distanţă de discursul lui Tudorel Toader. Potrivit unor informaţii neconfirmate încă, răspunsul a fost foarte uşor de redactat, întrucît acesta ar conţine doar trei cuvinte. „**** ****, Tudorel!”, ar fi scris Johannis în discurs.

Tu, Dorel!

Alte reacţii de la Galaţi

* Eugen Durbacă intră şi el în hora declaraţiilor pe tema revocării. Parlamentarul gălăţean e de partea lui Tudorel Toader: „Îmi amintesc că în tinereţe, dacă un procuror se comporta ca Laura Codruţa Kovesi, veneau dinozaurii şi mamuţii să îl calce în picioare”, a spus Eugen Durbacă.

* Picu Apostol Roman pregăteşte şi el un răspuns video, pe care urmează să îl pună pe Facebook. „E un subiect delicat, vreau ca discursul meu să fie impecabil, aşa că încă mai caut treningul potrivit”, a spus Picu Roman.

* Florin Pâslaru se implică adânc în problema revocării Laurei Codruţa Kovesi. „Protestez şi eu în felul meu: nu mai plătesc niciun salariu la TVG până când Kovesi nu va fi revocată”, a ameninţat Florin Pâslaru.

* Primarul Ionuţ Pucheanu se simte neglijat în scandalul din Justiţie, aşa că l-a întrebat pe Dan Nica ce trebuie să facă pentru a avea şi el dosar la DNA. „Nu trebuie să depui vreun efort deosebit. Trebuie doar să faci în continuare ce îţi spunem noi să faci”, i-a răspuns Dan Nica.

DoSar ca Arşi!

Bacalbaşa, supărat pe Tudorel

Deputatul Nicolae Bacalbaşa nu este încântat de prestaţia ministrului Tudorel Toader, în ciuda faptului că împărtăşesc, în esenţă, aceleaşi idei revoluţionare. Supărarea vine, din câte se pare, din faptul că discursul lui Tudorel Toader nu a fost prea porcos. „Ăsta e discurs? Trebuia să vină la mine, să mă întrebe cum să vorbească public. Dacă nu bagi o aluzie sexuală, ceva, nu te ascultă nimeni. Cum să convingă el populaţia că Kovesi e dracul gol dacă nu îşi colorează puţin vorbele?”, a spus Nicolae Bacalbaşa.

DiScursurile Societăţii

O aia...ereditară (strict autentic) de Submarin Cosorescu

Eu aşa-s din mamă-n fiică:/ rag şi behăi şi guiţ

unde vreau, cu nesimţire.../ eu terorizez oriunde

şi oricând...sunt intrigantă/ şi pun degetul pe bliţ

când e vorba de-arătarea/ creierului meu grăunte!

Eu aşa-s din mamă-n fiică:/ scump gunoi ereditar,

devlă goală şi pătrată,/ îngâmfare stricăcioasă,

cârdăşie cu „n-am treabă”,/ leită cu „n-am habar”

într-o şleahtă-ntortocheată,/ tută, josnică şi joasă!

Aşa-s eu...lichea zurlie.../ însă formulez iertare:

am jignit capra şi scroafa,/ am jignit vaca şi oaia

fiindcă eu sunt o cutră,/ piază rea, răzbunătoare,

seacă-n fond şi plină-n formă.../ o jigodie...o aia!

Aşadar...luaţi aminte,/ nu m-atingeţi, sunt otrava

fără leac şi demnitate/ nici la bal, nici la spital...

nici nu merg la probitate,/ sunt şi Ana şi Caiafa –

eu, de fapt, sunt prostănacă/ hurducată hormonal!

Vocea cetăţeanului, vocea politicianului

Precizare

Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 5941 ori Ultima modificare Luni, 26 Februarie 2018 11:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.