FOTO | Ginerele italian a venit, a plecat, TROTUARUL a rămas tot spart!
Foto: Anca Melinte

FOTO | Ginerele italian a venit, a plecat, TROTUARUL a rămas tot spart!
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

Apel în van către autorităţi. "Îmi reparaţi şi mie trotuarul? Îmi vine ginerele din Italia!", era apelul către autorităţi pe care anul trecut, pe vremea asta, îl lansa în "Viaţa liberă" Gheorghe Lupaşc, locatar al străzii Ştiinţei nr. 29. Din păcate, ginerele italian a venit, a plecat, dar trotuarul din zona blocurilor B1 - A6 tot numai gropi a rămas şi în ziua de azi!

"Nişte trombonişti!", aşa a scris cu obidă, gălăţeanul Gheorghe Lupaşc, pe cea de-a doua adresă prin care Primăria municipiului Galaţi îl asigură, la fel ca anul trecut, că sesizarea lui privind reparaţia trotuarului este întemeiată şi că va fi rezolvată în cursul anului, în funcţie de fondurile alocate de la bugetul local.

Anul trecut, pe vremea asta, gălăţeanul ne vizita la redacţie cu o problemă: "De Paşte, avem musafiri din Italia: ginerele, fiica şi cuscrii. Îmi crapă obrazul de ruşine când o să vadă în ce hal arată trotuarele!". Pe 16 martie 2017, bărbatul depusese la registratura Primăriei municipiului Galaţi o petiţie în care cerea administraţiei locale "repararea şi asfaltarea trotuarelor de la blocurile B1 şi B2, şi a celui dintre străzile Grădina Veche şi Ştiinţei, între blocurile A1 şi A6". Şi ca să înţeleagă municipalitatea că problema nu suporta amânare, adăugase precizarea cu privire la vizita italiană faţă de care nu se cade să te prezinţi cu asemenea trotuare!

Au venit, au fotografiat şi-au plecat

"Ginerele a venit, a plecat, dar nu s-a făcut nimic! "Brutto!", adică "Urât!", aşa a spus ginerele meu italian, când a văzut trotuarul", ne-a spus dezamăgit dl Lupaşc, care a venit din nou la redacţie. Şi ne-a arătat cele două adrese primite de la Primărie.

"Reprezentanţii Primăriei municipiului Galaţi au făcut verificări în ceea ce priveşte aspectele semnalate. Solicitarea dumneavoastră a fost luată în evidenţa Serviciului Construcţii, Dezvoltări şi Întreţinere Străzi, urmând a fi rezolvată în cursul anului 2017, în funcţie de fondurile alocate de la bugetul local! Vă mulţumim pentru sugestii şi ne dorim ca şi pe viitor să ne semnalaţi aspecte din mediul urban care necesită îmbunătăţiri", scrie Primăria, în adresa din mai 2017.

"Reprezentanţii Primăriei municipiului Galaţi au făcut verificări în ceea ce priveşte aspectele semnalate. Solicitarea dumneavoastră a fost luată în evidenţa Serviciului Construcţii, Dezvoltări şi Întreţinere Străzi, urmând a fi rezolvată în cursul anului 2018, în funcţie de fondurile alocate de la bugetul local", se arată în adresa din februarie 2018.

La faţa locului, gropile sunt şi mai adânci! "Doamna o să facă un articol frumos la ziar, dar Primăria n-o să facă nimic, pentru că au spus că avem trafic auto. Le-am trimis două adrese. Au venit, au făcut poze, dar aşa cum au venit, aşa s-au dus! Ah, da, ne-au dat bordurile cu var înainte de Paşte", ne-a spus unul dintre vecinii dlui Lupaşc, pe care l-am întâlnit în faţa blocului.

După cum ne-a mărturisit dl Lupaşc, anul acesta, de Paşte, îi vin în vizită doar fiica şi nepoţelul din Italia, apoi va merge dânsul în vizită la ei. Cine ştie, poate la întoarcere Primăria îi face o surpriză şi, în loc să-i dea bordurile cu var, astupă gropile...

Citit 7034 ori Ultima modificare Duminică, 18 Martie 2018 18:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.