Angajaţii din Sănătate au protestat timp de două ore

Angajaţii din Sănătate au protestat timp de două ore
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Zeci de angajaţi ai spitalelor din Galaţi au protestat luni, între orele 9,00 şi 11,00, nemulţumiţi de faptul că le-au scăzut veniturile în urma intrării în vigoare a noii legi a salarizării.

La Spitalul Judeţean „Sf. Apostol Andrei” cadrele medicale şi-au strigat nemulţumirile chiar la poarta de acces în unitatea medicală. Înarmaţi cu fluiere şi vuvuzele, dar şi cu pancarte pe care şi-au scris nemulţumirile, angajaţii de la Spitalul Judeţean, membri ai sindicatelor „Solidaritatea Sanitară” şi „Sanitas”, ne-au spus că sunt nemulţumiţi de noua lege a salarizării.

„Am ieşit să atragem atenţia că nu este corect ceea ce s-a întâmplat. Eu mi-am lăsat doi copii acasă şi am venit la protest, pentru că mi-a scăzut venitul. Personal, am pierdut 1.000 de lei la salariu. Nu suntem aici degeaba”, ne-a spus una dintre protestatare, care lucrează la blocul operator.

„Legea salarizării a creat discrepanţe foarte mari între noi, la anumite categorii s-a mărit salariul, la altele nu. O altă problemă este legată de cea a sporurilor, acestea au micşorat veniturile. Aveam sporuri mai mari înainte. Acum s-au mărit salariile, dar au scăzut sporurile, iar noi luăm, în mână, mai puţin”, ne-a spus un alt protestatar.

În timpul protestului au existat şi câteva discuţii între cele două sindicate participante. „Sindicatul Sanitas este singurul care a declanşat, la nivel naţional, conflictul de muncă. Este important că, în al treisprezecelea ceas, s-au trezit şi celelalte sindicate din România. Trebuie să fim uniţi, bine că au ieşit toţi. Avem un singur interes: să câştigăm drepturi pentru toţi angajaţii din sănătate şi asistenţă socială”, a încercat să explice Paraschiv Sălăvăstru, liderul sindicatului Sanitas, care s-a supărat că, în timp ce le vorbea protestatarilor, aceştia au început să scandeze şi să sufle în vuvuzele.

Supărările s-au rezolvat însă, protestatarii ajungând la concluzia că trebuie să fie uniţi pentru a-şi apăra interesele în faţa unei legi care i-a dezbinat.

Şi angajaţii de la Spitalul de Boli Infecţioase şi-au strigat nemulţumirile în faţa unităţii medicale. Toţi sunt decişi să îşi continue acţiunile de protest în speranţa că vocile lor unite vor fi auzite la nivel naţional.

Citit 2679 ori Ultima modificare Joi, 08 Iunie 2023 23:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.