Evaluaţi acest articol
(7 voturi)
5 comentarii

Zeci de angajaţi ai spitalelor din Galaţi au protestat luni, între orele 9,00 şi 11,00, nemulţumiţi de faptul că le-au scăzut veniturile în urma intrării în vigoare a noii legi a salarizării.

La Spitalul Judeţean „Sf. Apostol Andrei” cadrele medicale şi-au strigat nemulţumirile chiar la poarta de acces în unitatea medicală. Înarmaţi cu fluiere şi vuvuzele, dar şi cu pancarte pe care şi-au scris nemulţumirile, angajaţii de la Spitalul Judeţean, membri ai sindicatelor „Solidaritatea Sanitară” şi „Sanitas”, ne-au spus că sunt nemulţumiţi de noua lege a salarizării.
„Am ieşit să atragem atenţia că nu este corect ceea ce s-a întâmplat. Eu mi-am lăsat doi copii acasă şi am venit la protest, pentru că mi-a scăzut venitul. Personal, am pierdut 1.000 de lei la salariu. Nu suntem aici degeaba”, ne-a spus una dintre protestatare, care lucrează la blocul operator.
„Legea salarizării a creat discrepanţe foarte mari între noi, la anumite categorii s-a mărit salariul, la altele nu. O altă problemă este legată de cea a sporurilor, acestea au micşorat veniturile. Aveam sporuri mai mari înainte. Acum s-au mărit salariile, dar au scăzut sporurile, iar noi luăm, în mână, mai puţin”, ne-a spus un alt protestatar.
În timpul protestului au existat şi câteva discuţii între cele două sindicate participante. „Sindicatul Sanitas este singurul care a declanşat, la nivel naţional, conflictul de muncă. Este important că, în al treisprezecelea ceas, s-au trezit şi celelalte sindicate din România. Trebuie să fim uniţi, bine că au ieşit toţi. Avem un singur interes: să câştigăm drepturi pentru toţi angajaţii din sănătate şi asistenţă socială”, a încercat să explice Paraschiv Sălăvăstru, liderul sindicatului Sanitas, care s-a supărat că, în timp ce le vorbea protestatarilor, aceştia au început să scandeze şi să sufle în vuvuzele.
Supărările s-au rezolvat însă, protestatarii ajungând la concluzia că trebuie să fie uniţi pentru a-şi apăra interesele în faţa unei legi care i-a dezbinat.
Şi angajaţii de la Spitalul de Boli Infecţioase şi-au strigat nemulţumirile în faţa unităţii medicale. Toţi sunt decişi să îşi continue acţiunile de protest în speranţa că vocile lor unite vor fi auzite la nivel naţional.

Citit 2196 ori Ultima modificare Luni, 07 Mai 2018 22:10

5 comentarii

 • postat de tom Marți, 08 Mai 2018 20:35 82.78.125.*** Link la comentariu
  0
  0

  Eu nu zic ca la urgente nu e de munca, dar raportat la salariul mediu pe economie si riscurile la care sunt supuse alte meserii, deja o asistenta cu garda ca sa ia 4000lei net in mana mi se pare enorm de mult. Sunt electricieni care daca nu sunt atenti, adio pa-pa, si nu iau atat si tot fac si ei ture. Plus mai multe aspecte.

  Problema e ca alte sectoare ale industriei nu sunt platite cum trebuie, nu ca medici au salarii mari.

  Deci, domnilor de la PSD, daca tot vreti sa favorizati anumite segmente ale economiei, fiti echitabili cu toti, nu numai cu cei din sanatate. De fapt, politicieni si-au dat seama ca au facut salariile cam mari astora din sanatate, raportat la celelalte salarii de la stat, si acum le-au ajustat unde trebuie. Priviti si alte sectoare economice, cum ar fi sectorul CFR unde un inginer a ajuns sa fie platit ca un brancardier sau ca o asistenta medicala (ma refer la un inginer cu cel putin 10 ani experienta - nu sunt eu ala, dar am amici care lucreaza in domeniu). Pai se poate ???

  Raportează
 • postat de X Marți, 08 Mai 2018 19:20 95.76.34.*** Link la comentariu
  0
  0

  DNA -ul , Curtea de Conturi se aude?
  Se autosesizeaza careva in orasul acesta?

  Raportează
 • postat de Rascoala de la 1907 Marți, 08 Mai 2018 18:31 95.76.34.*** Link la comentariu
  0
  5

  Veniti la ,,Spitalul de Infectioase" sa vedeti cum se acorda sporul HIV exact acelora care nu au nicio treaba cu executarea testarilor HIV!!!!
  Ce vremuri traim, fratilor????

  Raportează
 • postat de Cum ar veni, mulți și proști, dăm în ei, la mișto ! Marți, 08 Mai 2018 09:42 213.233.93.*** Link la comentariu
  4
  9

  Cum se vede de pe margine. Au luat de la ''fraieri'', au dat la ceilalți ce au luat, au făcut media, au tras linie.....și au crescut salariile în sănătate, pe hârtie, normal. Din ''revoluție'' în ''revoluție'', până la victoria finală....urmează ''revoluție'' pensiilor, sunt semnale, deja au întârziere la plata pensiilor, apoi, Doamne Ajută, nu mai sunt bani la PIB, deci, urmează alte taxe sau măriri de taxe și impozite, normal, că atât îi duc capul, apropo de ,,productivitatea muncii''.

  Raportează
 • postat de Galateni Marți, 08 Mai 2018 06:14 93.122.250.*** Link la comentariu
  6
  9

  Au salarii mari medici , asistentele , infirmierele , .... si sunt platiti din bugetul statului adica bani nostri publici , la privat se munceste mult pe bani putini . Daca nu le convin sa mearga la privat ca sunt destui tineri care vor sa lucreze .

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.