Debut pentru noua echipă de hochei a Galaţiului

Debut pentru noua echipă de hochei a Galaţiului
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)
Galaţiul hocheistic se află în ziua startului în noul sezon, după o reorganizare majoră din punct de vedere adminstrativ, stindardul fiind preluat de la CSM Dunărea, grupare unde hocheiul a ajuns în colaps din motive în special financiare, de către clubul Primăriei, CSM Galaţi. Noua echipă a Galaţiului va juca astăzi, de la ora 18.00, şi duminică, de la ora 11.00, primele sale partide, cu Sportul Studenţesc.

Liga Naţională a luat startul la începutul lunii septembrie, dar multe partide ale echipei gălăţene au fost amânate din diverse motive, fie că patinoarul a fost ocupat cu "Centura de Aur" la box, fie pentru punerea la punct a numeroasele probleme administrative, inerente.la un club relativ recent înfiinţat.

Se poate vorbi de faptul că, practic, este vorba de aceeaşi echipă ca la Dunărea, dar cu altă denumire şi alt managament, de vreme ce din lot fac parte mulţi jucători ce au evoluat la Galaţi şi în vechea formulă. Portarul Bogdan Popa, fundaşii Ciprian Ţapu, Szabolcs Hildebrand, Cătălin Berdilă, atacanţii Adrian Irimia, Anton Butochnov, Adrian Mărcuş, Levente Lorincz şi Anton Popa, plus antrenorul Cornel Chiriţă - acum în postura de secund - sunt exemple numeroase care confirmă acest aspect.

Pe postul de antrenor principal a fost adus ucraineanul Vadym Şakhraiciuk, care îi mai are în lot pe portarii Szilard Beres şi Andrei Giurgea, fundaşii Evgheni Emelianenko, Denis Zabludovschi, Denys Petrukhno (Ucraina), Atilla Szocs, Vitaly Kiricenko, ruşii Albert Zagidulin, Alexsandr Neznamov, Igor Fefelov şi juniorii gălăţeni Dragoş Petrică şi Remus Gheorghe.

Dan Corciovă, conducătorul secţiei de hochei de la CSM Galaţi, a spus că se mai intenţionează două transferuri, cât mai curând. "Am reuşit să facem un lot competitiv, care va fi completat săptămâna viitoare cu încă doi jucători. Este bine că primele două partide se vor disputa împotriva Sportului Studenţesc, pentru că jucătorii noştri au nevoie de meciuri mai uşoare la începutul campionatului. Partidele cu Steaua, de săptămâna viitoare, ne vor arăta unde ne aflăm. Aştept ca publicul să vină să-i susţină pe băieţi", a declarat Corciovă.

În acest sezon, în Liga Naţională sunt şapte formaţii, noutatea fiind CSHC Marton Aron Sândominic, care îşi joacă meciurile de acasă pe patinoarul de la Cârţa. De asemenea, Steaua Bucureşti şi-a schimbat patinoarul în care va juca partidele considerate pe teren propriu, alegând nou arenă sportivă din Târgu Secuiesc.

La cum s-au derulat lucrurile în campania de transferuri şi ce s-a arătat în partidele disputate până acum, pentru primele trei locuri este greu de crezut că va putea lupta altcineva în afară de SC Miercurea Ciuc, ASC Corona Brașov şi ACS Hockey Gheorgheni, formaţii ce joacă şi în campionatul internaţional regional Erste Liga, iar pentru a patra poziţie, ultima calificantă în play-off, este posibil să asistăm la un duel între CSM Galaţi şi Steaua.

Citit 4568 ori Ultima modificare Marți, 23 Octombrie 2018 11:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.