Programul spitalelor şi al farmaciilor gălăţene

Programul spitalelor şi al farmaciilor gălăţene
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Echipajele de Ambulanţă şi cele ale SMURD vor funcţiona normal în zilele de Crăciun. Unităţile de primiri urgenţe din cadrul spitalelor, unele farmacii şi centrele de permanenţă din judeţ vor lucra, de asemenea, fără întrerupere în perioada sărbătorilor de iarnă.

Gălăţenii pe care zilele de Crăciun îi vor prinde fără o rezervă de medicamente uzuale vor avea la dispoziţie, în caz de nevoie, trei farmacii cu program non-stop. În apropiere de Spitalul Judeţean funcţionează o farmacie "Dona" cu program non-stop. Deschis puteţi găsi tot timpul şi la farmacia "Dona" de pe strada Siderurgiştilor, nr. 38, la parterul blocului M2B, precum şi la farmacia "Dona" din Micro 40 (vizavi de piaţă - n.r.). "Mai multe farmacii din Galaţi şi din Tecuci vor avea program prelungit de sărbători. Majoritatea, însă, vor fi închise în ziua de Crăciun", a precizat, pentru "Viața liberă", farm. Florina Bonifate, preşedintele Colegiului Farmaciştilor Galaţi.

Program normal pentru Ambulanţă şi SMURD

Sărbătorile de iarnă nu aduc modificări în modul de funcţionare a Serviciului de Ambulanţă Galaţi. "Echipajele operative vor fi disponibile fără întrerupere în toată perioada", a declarat directorul SAJ Galaţi, dr. Mihai Polinschi.

Unitatea de Primire Urgenţe (UPU) din cadrul Spitalului Judeţean Galaţi va avea, de asemenea, asigurate linii de gardă permanente pe toată perioada. De asemenea, echipajele Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) vor funcţiona după programul normal.

Cele opt centre de permanenţă din judeţul Galaţi vor funcţiona de sărbători ca şi în restul zilelor anului. În zilele nelucrătoare, programul va fi non-stop, iar în zilele lucrătoare programul va fi între orele 15,00 şi 8,00. Centre de permanenţă se găsesc în localităţile Galaţi, Cudalbi, Corod, Băleni, Tudor Vladimirescu, Cavadineşti, Bereşti şi Vlădeşti. Unităţile vor funcţiona pentru consultaţii şi pentru urgenţe medicale. Graficul gărzilor din fiecare centru de permanenţă, valabil pentru luna în curs, poate fi consultat pe site-ul Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi, dsp-galati.ro.

Citit 3705 ori Ultima modificare Vineri, 21 Decembrie 2018 18:39

1 comentariu

 • postat de v.t.
  Luni, 24 Decembrie 2018 20:26
  89.137.137.***
  Sunt si stafilococi aurii prin spitale? Sa stim daca mai venim sau daca venim sa dam comanda de sicriu anticipat
  3
  8
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.