Când va plăti Primăria Galați bursele elevilor

Când va plăti Primăria Galați bursele elevilor
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

"Când vor fi plătite bursele de performanţă cuvenite elevilor?", a fost întrebarea primită cu insistenţă la redacţie din partea unor părinţi care ne-au scris că ai lor copii aşteaptă de prea mult timp să fie răsplătiţi pentru rezultatele obţinute. Mai ales că, aşa cum aţi putut citi în ziarul "Viaţa liberă", prin votul aleşilor locali, bursele de performanţă ale elevilor au crescut cu opt lei, iar bursele de merit, de studii şi cele de ajutor social, cu câte doi lei pe lună. Hotărârea nr. 637 privind aprobarea cuantumului şi numărului de burse care se acordă elevilor din învăţământul preuniversitar de stat din municipiul Galaţi pentru anul şcolar 2018-2019 a fost aprobată pe 23 noiembrie 2018. Suntem deja la jumătatea lunii ianuarie, dar elevii nu au primit un leu.

Potrivit consilierului local PNL Onuţ Atanasiu, olimpicii naţionali şi internaţionali nu şi-au primit nici ei premiile în bani! Nici măcar suma de 100 de lei alocată fiecărui elev gălăţean participant la fazele naţionale ale olimpiadelor şcolare nu a fost achitată.

Conform Biroului de presă, Primăria municipiului Galaţi intenţionează ca, până la finele acestei luni, să realizeze plata burselor către elevi.

Reamintim că bursa de performanţă este de 196 de lei/elev/lună, bursa de merit - 52 lei/elev/lună, iar bursa de studiu şi bursa de ajutor social - 46 lei/elev/lună.

Citit 6606 ori Ultima modificare Sâmbătă, 19 Ianuarie 2019 00:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.