Licitaţie pentru reabilitarea şi modernizarea PLAJEI DUNĂREA. Contract de 23,2 milioane de lei pentru un COMPLEX ACVATIC

Licitaţie pentru reabilitarea şi modernizarea PLAJEI DUNĂREA. Contract de 23,2 milioane de lei pentru un COMPLEX ACVATIC
Evaluaţi acest articol
(23 voturi)

Nu mai puţin de 23.220.545 de lei cu TVA, adică peste 4,9 milioane de euro, este valoarea estimată a contractului pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor de "Reabilitare şi modernizare Plaja Dunărea", scos la licitaţie ieri de Primăria municipiului Galaţi. Ofertele sunt aşteptate până pe 7 martie, iar criteriul de atribuire este "preţul cel mai scăzut".

"Nu-mi permit nici măcar o lună de zile să mai întârzii în a demara acest proiect", declara primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, în şedinţa Consiliului Local din 19 decembrie 2018, în care, aşa cum aţi putut citi în ziarul "Viaţa liberă", a fost aprobat studiul de fezabilitate şi indicatorii tehnico-economici propuşi pentru obiectivul "Reabilitare şi modernizare Plaja Dunărea". Documentaţia a fost realizată de firma constănţeană Aqua Azur SRL, pentru suma de 148.750 de lei cu TVA.

Vineri, 15 februarie, a fost lansată în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice licitaţia pentru realizarea acestui obiectiv. Potrivit datelor de pe portalul achiziţiilor publice, "municipiul Galaţi doreşte realizarea unui complex acvatic multifuncţional, cu plajă urbană, prin repunerea în circuitul de agrement a Plajei «Dunărea»". Municipalitatea impune un termen de 1,5 luni pentru proiectare şi 16,5 luni pentru execuţie. Criteriul de atribuire a contractului este "preţul cel mai scăzut", iar ofertanţii trebuie să facă dovada că au prestat în ultimii trei ani servicii similare cu cele ale prezentei proceduri.

Ce se doreşte

Potrivit hotărârii adoptate de consilieri la finele anului trecut, Plaja "Dunărea" a fost construită în perioada 1976-1980, iar în 1996 au fost adăugate grupurile sanitare, duşurile şi chioşcurile alimentare. Investiţia dorită cuprinde, printre altele, piscină cu valuri pentru 297 persoane, bazin de relaxare pentru circa 160 de persoane, bazin de aterizare pentru circa 111 persoane, piscina cu tobogan pentru copii, aventura park, zona food court, beach bar şi terasa amplasata pe plaja, scenă pentru concerte, bibliotecă pe plajă, bungalouri SPA, zone pentru sport, fitness (cu echipamente necesare) şi yoga, duşuri solare, hamace şi sezlonguri.

În hotărârea adoptată, sursa de finanţare este incertă, fiind trecute atât bugetul local cât şi /sau un împrumut.

"Nu e nimeni care nu şi-ar dori un Therme, la modul general. Partea financiară e un mare-mare obstacol. Investiţiile de acest fel, pe care le vedeţi la nivelul României, sunt cu fonduri europene. Puteţi să înjuraţi sau să le bateţi obrazul primarilor de dinainte că au ratat nişte fonduri europene când puteau să beneficieze de ele. În momentul de faţă nu mai există fonduri!", declara, în decembrie, primarul.

Citit 10291 ori Ultima modificare Luni, 18 Februarie 2019 00:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.