Evaluaţi acest articol
(22 voturi)
12 comentarii

Pe principiul iarna - car şi vara - sanie, consilierii locali au aprobat, la finele anului trecut, după dezbateri aprinse şi cu privirile aţintite către celebrul aquapark din Oradea, studiul de fezabilitate şi indicatorii tehnico-economici propuşi pentru obiectivul "Reabilitare şi modernizare Plaja Dunărea". Devenită pentru scurtă vreme "Jungle Splash", plaja s-a reîntors, în iunie anul trecut, la municipalitate, după eşecul concesionării unui "investitor-minune", care ar fi trebuit să o transforme într-un paradis al distracţiei şi agrementului. După un maraton de reparaţii care au înghiţit 63.300 de euro, bani de la bugetul local, Plaja a fost redeschisă gratuit doar pentru "băi de soare şi grătare" pe nisipul sărac, bătătorit şi năpădit de vegetaţie. În locul investiţiei de 6,2 milioane de euro, la care se angajase concesionarul Plajei "Dunărea", aleşii locali au aprobat un proiect de 5,4 milioane de euro, care ar putea fi gata, cel mai probabil, în 2020. Sursa de finanţare a acestei investiţii este, însă, incertă!

Un arsenal de "zece tobogane incitante, 15 bazine de înot şi relaxare, structuri de joacă speciale pentru copii, şase saune, saloane de masaj, baie turcească, terenuri de sport şi restaurante îţi va satisface pe deplin imaginaţia şi îţi va potoli setea de aventură, creând o zi perfectă de destindere în orice anotimp”… Aşa ceva există, dar nu la Galaţi, ci la Oradea, în Aquaparkul "Nymphaea", cel mai mare din această regiune a Europei. Despre el au discutat şi consilierii locali la şedinţa din 19 decembrie, când li s-au supus aprobării studiul de fezabilitate şi costurile reabilitării şi modernizării Plajei "Dunărea".

Păcăleală, cârpeală şi-un studiu de fezabilitate

Închisă pe 14 august 2014, după ce Direcţia de Sănătate Publică a constatat starea jalnică a bazinului, fără sistem de filtrare a apei, cabinele insalubre şi WC-urile mizere, Plaja "Dunărea" n-a reuşit să-şi găsească investitorul care s-o transforme măcar într-un ştrand civilizat, dacă nu într-un parc acvatic, aşa cum promiteau autorităţile.

Din 2014 şi până acum a beneficiat doar de cârpeli şi reparaţii - 337.725 de lei în 2016 şi 291.439 de lei în 2018 - care să o facă doar funcţională. Un soi de sărăcie cu duşuri, pentru că bazinele sunt distruse.

Tot anul trecut, Primăria Galaţi a plătit firmei constănţene Aqua Azur SRL 148.750 de lei cu TVA pentru studiul de fezabilitate necesar reabilitării şi modernizării plajei, amenajării unui aquapark şi a unei zone de agrement cu destinaţii multiple. Documentaţia a ajuns, pe 19 decembrie, la aprobarea consilierilor locali.

"Să nu ne pripim"

Dezbaterile au fost deschise de consiliera locală PMP Oana Iurescu, cea care, la începutul şedinţei, a promis amânarea proiectului pentru o şedinţă viitoare: "La acest proiect nu mă opun. Vreau doar să nu ne pripim. La momentul acesta, nu ştim de unde o să luăm banii pentru reabilitare şi modernizare, care sunt foarte mulţi - 25 de milioane de lei. Dacă, în loc să mergem pe piscinele vechi, am încerca să construim o piscină acoperită, cu zonă de SPA, vestiarele aferente, pe care să o putem folosi şi iarna, să generăm nişte venituri pe care, apoi, să le reinvestim, şi să ne ocupăm şi de restul locaţiei, etapizat. Eu am discutat cu domnii consilieri, le-am arătat şi nişte fotografii de la Oradea - un etalon pentru noi, un exemplu de bune practici, după care ar trebui să ne luăm şi noi. Trebuie să facem ceva, pentru că este foarte dorit de cetăţenii municipiului Galaţi, dar haideţi să nu ne grăbim!", a pledat consiliera.

"Nu-mi permit nici o lună de întârziere!"

Replica a venit din partea primarului Ionuţ Pucheanu: "Dacă tot aţi fost şi la Oradea, cu o  simplă căutare pe Google v-ar fi dat şi suma ce ar trebui alocată. Noi vorbim despre o investiţie de maxim 5 milioane de euro. Investiţia de la Oradea a costat 22 de milioane de euro. Dumneavoastră vă întrebaţi mai devreme de unde vom face rost de 5 milioane, dar nu v-aţi pus întrebarea de unde facem rost de 22".

Edilul a admis că proiectul propus poate fi dezvoltat, dar a subliniat că nu-şi permite nici cea mai mică întârziere: "Nu o să încep niciodată cu un bazin acoperit! O să începem cu unul descoperit, şi ulterior, pentru că mai există teren, vom continua dezvoltarea cu o piscină acoperită. Piscine acoperite, în momentul de faţă, mulţumim lui Dumnezeu, mai avem pe ici, pe colo! Dar, credeţi-mă pe cuvânt, ca primar în care aţi aruncat cu absolut toate lăturile posibile şi imposibile legat de Plaja Dunărea, nu-mi permit nici măcar o lună de zile să mai întârzii în a demara acest proiect!", a spus Pucheanu.

Când ar putea fi gata

Consilierul local PNL Paul Găvănescu a precizat că, din punctul său de vedere, la Plaja Dunărea ar fi oportun un aqualand: "Aqualand înseamnă o activitate 365 de zile pe an. În condiţiile de faţă, proiectul se prezintă ca fiind sezonier. Nu suntem împotriva proiectului, chiar îl susţinem, doar că avem pretenţia de mai mult. Mai mult înseamnă ca toţi gălăţenii, pe cele 12 luni din an, să aibă acces la un spaţiu public, un aqualand adevărat, şi nu cred că ar fi o problemă ca, pe viitor, să majorăm indicatorii tehnico-economici".

Colegul său liberal Onuţ Atanasiu a întrebat dacă există nişte termene şi dacă, în 2019, vom avea un sezon estival la Plaja "Dunărea".

"Ţineţi-vă slipul pe dumneavoastră! Evident că nu are cum să fie gata în vară! În cel mai bun caz, undeva, sfârşitul toamnei 2019. Sunt proceduri ce nu ţin nici de voinţa primarului, tocmai de asta doresc urgentarea lor", a replicat primarul.

"Domnul primar cred că intenţionează a inaugura Plaja Dunărea în anul electoral 2020. Încercăm să ne folosim de acest obiectiv doar cu tentă electorală", a remarcat consiliera independentă Simona Vreme.

Viceprimarul PSD Sorin Enache a încercat să explice că proiectul propus este unul etapizat şi că există teren şi potenţial suficient pentru dezvoltări ulterioare de tip SPA şi Therme.

"Nu e nimeni care nu şi-ar dori un Therme!"

După ce proiectul a fost adoptat cu 23 de voturi "pentru" şi o abţinere, primarul a ţinut să facă nişte precizări: "Nu e nimeni care nu şi-ar dori un Therme, la modul general. Partea financiară e un mare-mare obstacol. Investiţiile de acest fel, pe care le vedeţi la nivelul României, sunt cu fonduri europene. Puteţi să înjuraţi sau să le bateţi obrazul primarilor de dinainte că au ratat nişte fonduri europene când puteau să beneficieze de ele. În momentul de faţă nu mai există fonduri! Discuţiile dintre noi mai pot dura o lună! Aceştia sunt indicatorii a ceea ce am cerut prin caietul de sarcini. Ceea ce cereţi dumneavoastră, o eventuală suplimentare a acestor sume, înseamnă, efectiv, comandarea din nou a unui studiu de fezabilitate. Care costă alţi bani! Durează! Şi nu de alta, dar vreau să-i fac în ciudă doamnei consilier Vreme: în 2020 s-o invit să taie alături de mine panglica acestui edificiu".

Ce s-a votat

Potrivit hotărârii adoptate, Plaja "Dunărea" a fost construită în perioada 1976-1980, iar în 1996 au fost adăugate grupurile sanitare, duşurile şi chioşcurile alimentare. "Prin proiect este prevăzută realizarea unui Complex acvatic multifuncţional cu plajă urbană", prevede hotărârea adoptată.

Investiţia cuprinde, printre altele, piscină cu valuri pentru 297 persoane, bazin de relaxare pentru circa 160 de persoane, bazin de aterizare pentru circa 111 persoane, piscina cu tobogan pentru copii, aventura park, zona food court, beach bar şi terasa amplasata pe plaja, scenă pentru concerte, bibliotecă pe plajă, bungalouri SPA, zone pentru sport, fitness (cu echipamente necesare) şi yoga, duşuri solare, hamace şi sezlonguri.

Valoarea totală a investiţiei se ridică la 24.970.658 de lei, cu o sursă de finanţare incertă - buget local şi /sau împrumut, iar durata de realizare este de 18 luni.

Ce-au reuşit alţii

Potrivit Oradea.ro, site-ul oficial al municipiului Oradea, pe 27 mai 2016, Primăria acestui oraş a organizat o conferinţă de presă cu ocazia închiderii proiectului "Complexul Wellness Termal Nymphaea Oradea", realizat prin Programul Operațional Regional 2007-2013, în valoare de 91.422.112 lei cu TVA (din care finanțare nerambursabilă 42.327.346 lei, inclusiv TVA), cea mai mare investiție publică de acest gen din România.

"Acest aquapark a fost construit într-un an și jumătate, este cel mai modern din vestul României. El acoperă toate necesitățile pentru o zonă de recreere de calitate pentru orădeni și turiști și pune Oradea pe harta turismului balnear și de recreație în Estul Europei", declara primarul Oradei, Ilie Bolojan.

Managerul de proiect, Anamaria Sava, a prezentat facilităţile complexului: "Corpul 1 cuprinde: subsolul cu vestiarele, spațiile tehnice, depozitele frigorifice pentru alimentație publică, parter și etaj, cele 13 bazine acoperite faţă de patru, câte au fost prevăzute în proiectul iniţial, cele patru aqua-tobogane interioarecu lungimea totală de 183 metri, patru bazine de tratament acvatic şi două jacuzzi VIP, saună finlandeză, rusească, cu infraroşii, cu aromaterapie, salină, cabină cu aburi şi cabina cu gheaţă, spa-ul şi centrul wellness (patru bazine de tratament acvatic şi două jacuzzi VIP, saună finlandeză, rusească, cu infraroşii, cu aromaterapie, salină, cabină cu aburi şi cabina cu gheaţă), centrul de informare turistică, restaurantul, cabinetul medical, birourile administrative; Corpurile 2 și 3 sunt puncte de alimentație publică; Corpul 4 este turnul toboganelor exterioare de 18 metri înălțime, cu platformă de lansare și bazin de aterizare; Corpurile 5 și 6 sunt reprezentate de grupurile sanitare și vestiare.

La toate acestea se adaugă cinci bazine exterioare (cu valuri, de sărituri, olimpic - la standarde FINA -, pentru copii și pentru adulți), un teren multifuncțional de sport pentru baschet, fotbal și handbal, două terenuri de volei de plajă, patru terenuri de sport pentru fotbal de masă și două mese pentru tenis de masă".

Conform jurnaliştilor orădeni, apa din toate bazinele este recirculată, tratată și filtrată corespunzător (cinci la sută se reîmprospătează cu apă potabilă), iar masajul acvatic este prezent la patru bazine (trei interioare şi unul exterior).

Plaja "Dunărea" din Galaţi nu poate decât să viseze, de sub zăpadă, la asemenea investiţii...

Foto: Iulia Kelt şi aquapark-nymphaea.ro

Citit 7068 ori Ultima modificare Miercuri, 09 Ianuarie 2019 00:22

12 comentarii

 • postat de Golania unora Joi, 17 Ianuarie 2019 14:03 167.114.108.*** Link la comentariu
  0
  1

  https://www.viata-libera.ro/images/galerie/plaja-dunarea-hibernand-cu-gandul-la-5-milioane-de-euro/05.jpg

  https://www.viata-libera.ro/images/galerie/plaja-dunarea-hibernand-cu-gandul-la-5-milioane-de-euro/06.jpg

  Ar fi minunat sa vedem astfel de topogane cu apa coborand tocmai de sus de la Turnul de Televiziune, tocmai sus, din varful "dealului", din varful versantului si pana jos la bazine, dar haideti sa fim seriosi si sa nu mai visam frumos fiindca ne facem mai mult rau, cu ganduri negre, despre vise care nu se vor realiza niciodata. La altii s-a putut orice, daca s-a vrut, in toate domeniile si pe toate palierele de activitate...altii au si distractie si divertisment, in orice anotimp, in orice domeniu, in orice loc, sub orice forma, altii au si transport local modern si orice altceva isi doresc, numai la noi nu s-a vrut niciodata, fiindca daca omul se emancipeaza s-ar putea sa nu mai accepte mizilicul, putinul pe care ni-l ofera toti. Vrem mai mult de la viata fiindca avem numai o viata de trait. Altii ne vor prosti si saraci fiindca suntem mai usor de condus, mai usor de manipvlat. Ati vazut bine cum au votat unii romani impotriva propriei tari, in Parlamentul European, doar ca sa "le-o traga" asa-zisilor "adversari" politici. Nu stiu de unde atata adversitate politica, dar nu ma mai mira nimic, la cata golanie exista in societatea noastra, mai ales la baza societatii de ne tot comportam ca niste babuini fara minte, ca niste golani SI TINAND CONT CA DE LA CEL MAI INALT NIVEL AL STATULUI, UN IMPOSTOR A PUTUT SA GIREZE O INJURATURA, O GOLANIE CA FIIND "OPINIE POLITICA". Sunt convins ca daca cineva, oricine ar injura-o pe nevastasa in felul asta, sau chiar pe el, atunci s-ar trezi la realitate si ar spune stop joc, sau ar spune "dar nu ti-e rusine", pentru ca atunci, aplica pe el injuratura, nu ar mai fi pentru dumnealui o opinie politica. Pe propria piele "opinia politica" s-ar suci la 180 de grade in a fi considerata injuratura...asta este societatea pe care o cladim si acesta este, din pacate modul in care o cladim...prin golanie, fiindca la urma urmei numai un golan poate gira o golanie, indiferent de cine este spuna/facuta acea golanie. Golania nu are culoare politica si am ajunge la vorba ROMANEASCA..."Ce tie nu-ti place altuia nu-i face".


  Golania unora ridicata la rang de "arta"...din pacate. Asta caracterizeaza societatea zilelor noastre. Copiii nostri, nepotii nostri, care-i are sau cine si pe care ii vor avea...vor trai ceea ce semanati si ce semanam acum ca si societate, fiecare din voi, fiecare din noi...ura si golanie.
  P.S.: Nu cred ca vom avea deloc, nici curand si nici intr-un viitor indepartat astfel de topogane la Plaja Dunarea, la noi toata societatea locala e ticaloasa si incompetenta, plina de ura...nu vrem aia, nu ne place ailalta si uite asa am ramas fara modernizari, fara nimic din ce au propus ca "upgrade" a orasului unii, precedentii. Cand vrei sa faci ceva nou, ceva bun...societatea romaneasca, mai ales societatea locala galateana vine si te scuipa in ochi cu mic cu mare, complacandu-se in a se cobori la rangul golanesc, la rangul mizer, rangul josnic de primata fara circumvolutiuni si din pacate societatea noastra nu vrea mai mult de la sine...ne e mai usor sa-i injuram pe ceilalti...Si atunci intreb si eu, de unde naiba vreti sa vedem progres pentru Galati, pentru societatea locala galateana, pentru urbea pe care o visam cu totii. Noi am stiut sa zicem mereu ca nu ne convine aia, ca nu ne convine ailalta, ca nu ne convine ala, ca nu ne convine celalalt. Cand a vrut unul sa faca ceva(fostul primar, Stan), asa/atat cat a putut el, unii l-ati injurat si l-ati jignit in toate felurile, asa ca omul si-a vazut de treburile lui. Societatea e condusa de golanie si am vazut ca acum se practica si-n scoli, cu golani care arata gesturi obscene catre profesori si cu golani care ii injura si le vorbesc urat profesorilor...Pai daca acasa asa vede ca se comporta ai lui, daca asa l-au educat, iar apoi ca sa turnam sare pe rana si mai mult, unii dintre noi ii mai si aplauda pe acei golani care injura, jignesc si care se comporta precum babuinii, precum primatele.

  S-au vazut cazuri de animale necuvantatoare care ofera mai multa compasiune pentru alte rase/soiuri de animale din alte specii, pe cand noi oamenii, omul cica rasa mult mai evoluata a ajuns de bunavoie, cu bunastiinta sa se coboare la un nivel atat de josnic, atat de infect, atat de golanesc, atat de neonorant pt. noi ca specie incat parca nici nu-ti mai pasa ce va fi maine, sau nici nu-ti mai pasa daca maine Universul s-ar termina/prabusi. Asta e societatea. Am vrut libertate si noi ce am ales sa facem cu libertatea? Am ales sa strigam...m_uie catre ceilalti din jur. (scuzati exprimarea). Cu golanie nu evoluezi ca si societate, ba dimpotriva, asta se numeste involutie/regres.

  Raportează
 • postat de lucian Marți, 08 Ianuarie 2019 17:38 79.3.97.*** Link la comentariu
  2
  10

  Daca va informati bine, cu aproape 6 milione de euro faci doua Aquaparkuri tip Pucheanu! In plus pentru astfel de activitati trebuie sa ai dezvoltate caile de comunicatie (strazi, autostrazi, trenuri si ... aeroporturi!!!). Cu cine vrei sa intretii afacerea? Nici nu are cei 5 milioane, dar viseaza deja la 22 de milioane de euro!!? Un park de acest gen moare fara turism. Este Galatiul un oras turistic? Un bilet ar costa cel putin de trei ori mai mult decat pentru un strand normal, pentru care de altfel a fost conceput acel loc. Ar fi bun un astfel de park pentru faptul ca ar crea noi locuri de munca (de sezon din pacate, asa cum vede de altfel afacerea Pucheanu), doar ca suntem siguri ca un mega aquapark in Galati ar produce banii necesari pentru a plati salariile la toata armata de angajati? In afara de interlopi si cativa curiosi cine isi va permite sa plateasca biletul in fiecare zi pentru circa patru luni pe an? Hai sa fim realisti si sa nu ne mai jucam cu fantezii, ca suntem satui in atatia ani de povesti!
  Primaria trebuie sa se gandeasca bine, sa investeasca intr-o plaja, PLAJA GALATIULUI, unde merge omul de rand, cu piscina care sa poata functiona non-stop cu scoala de inot, canotaj, sala, SPA, etc. Vara se descopera si se face totul la lumina soarelui. Sa avem si noi o echipa de inot, de polo, caiac-canoe, ca suntem dunareni dar nu mai stim nici sa inotam. Si asta pana in vara, ca de asta a preluat controlul pe teren! Dupa asta se poate dezvolta zona cu alte idei, dar mai ales dupa ce s-au gasit sponsorii cu banii necesari.
  P.S. Studiul de fezabilitate nu se poate face de catre tehnicii salariati ai primariei? Sau si-au gasit iarasi o metoda cum fac si cu fundatiile pentru a spala banii din/in proveniente dubioase?

  Raportează
 • postat de SPECIALISTUL Marți, 08 Ianuarie 2019 15:15 81.12.149.*** Link la comentariu
  2
  7

  Pucheanu iar o ia razna.. pe arătură!
  Iar face de capul lui ce vrea, susţinut doar de camarila lui PSD-istă, fără să ţină cont de părerile altor gălăţeni aleşi sau specialişti din alte părţi! Ar fi putut chiar să facă un concurs de IDEI!
  La Plaja Dunărea din Galaţi trebuie făcut acum, dacă tot ne-am "împiedicat" de atâtea ori, un PROIECT pe termen lung, cu execuţie etapizată, care să satisfacă pe toată lumea din Galaţi şi nu numai. Asta pentru că vrem să atragem şi turişti!
  Pentru asta trebuie să ţinem cont de nişte principii simple:
  1. Construcţia aceasta trebuie să aducă bani şi VARA şi IARNA;
  2. Investiţiile de aici NU trebuie neaparat COPIATE toate din alte părţi, ci trebuie să venim şi cu NOUTĂŢI;
  3. La proiectarea zonei de divertisment trebuie să ţinem cont şi de RELIEFUL de acolo. Un teren în vale poate fi avantajos atât pentru o tiroliană, cât şi pentru tobogane sau alte activităţi la care accesul să se facă dintr-o zonă intermediară când cobori de la Turnul TV.
  Şi ca o observaţie suplimentară: Cred că ar fi necesar aici şi de o mică sală de cinema măcar, care să poată aduce venituri atât iarna, cât şi vara (ex. când vrei să vezi un film frumos într-un spaţiu mai răcoros, iar afară e arşiţă mare), mai ales că în zona Micro 19 nu există săli CINEMA!

  Raportează
 • postat de Iancu Jianul Marți, 08 Ianuarie 2019 14:12 5.13.139.*** Link la comentariu
  2
  18

  @Terente Asa este!
  Toti vor sa ne cheltuim banii care nu-i avem! La un salariu de 13mil, net, raman 2mil si.. asta daca ai casuta cu parintii... altfel... mai dai si pe chirie... de familie nici vorba... plus ca cine iti garanteaza salariul lunar, in timp ce codul fiscal se schimba illegal de N ori pe an, firmele se inchid ca ciupercile! psd? Sistemul medical daca te imbolnavesti?

  ALOOO!!!!
  Prioritatea in acest oras, era si ESTE, CREAREA DE LOCURI DE MUNCA CU MIILE, SPITAL NOU NU MORGA VECHE, apoi discutam de distractie. dar... sa incetam visele! Medicii buni au parasit demult orasul, orasul.... a ramas un CATUN plin de farmacii, pacanele, fast-food si bar-uri... magazine cu haine contrafacute si market-uri... ATAT.
  Nu ati vrut Yazaky in oras acum psd sa inghita... si va inghiti când poporul nu va mai avea ce pune in stomac! Atunci sa-i vad cum vor fugi ca potârnichile ei, alde, pnl, pmp.. si toate speciile cu abrevieri inventate pentru prostime!

  Raportează
 • postat de DIXIT Marți, 08 Ianuarie 2019 12:51 194.105.20.*** Link la comentariu
  11
  5

  Cum o fi cum nu o fi, p' asta cu Braila nu o cred. Galatiul mereu a fost peste Braila, la orice!
  In rest, usor de spus, greu de facut. Cand Oradea va avea aqualand pe Luna vom avea si noi unul pe Pamant cu apa din Vrancea.
  Sa fim seriosi!

  Raportează
 • postat de Terente...din Galati Marți, 08 Ianuarie 2019 09:47 86.34.180.*** Link la comentariu
  3
  33

  Toate aceste deziderate isi au locul dpdv economic intr-un oras in care exista activitate economica sustinuta, in care locuitorii castiga bani adevarati, nu sunt asistati social si care isi poate sustine construirea dar si ingrijirea unui amenajari tip "Therme". Uitati-va la mall -ul shopping city , recent marit si utilat cu sali de cinema. Vedeti cumva acolo o afacere "wow"? Magazine cu aceiasi marfa, personal imbacsit si plictisit, multa poleiala , putina substanta...Unele magazine au inchis, sunt ore in zi in care mall-ul este gol. Cred ca mall Braila este mult peste cel de la noi. Explicatia este una simpla. La Galati nu se castiga bani. La Braila, da. Galatiul este plin de societati de alimentatie publica, hoteluri, multe cu restaurant si bar . Toate sunt goale. Asta ar trebui sa dea de gandit Primariei, inainte de a se baga intr-un proiect mort din fasa. Plaja Dunarii trebuie construita de un antreprenor PRIVAT . Restul este escrocherie. Sa se liciteze public acest spatiu, iar castigatorului real sa i se puna la dispozitie pe langa lista cu obligatii ferme si sprijinul municipalitatii. D-le Pucheanu, sunteti alesul orasului, nu va rupeti capul intr-un proiect personal; dati dovada de inteligenta si spirit civic!

  Raportează
 • postat de Alergatorul de pe Faleza Marți, 08 Ianuarie 2019 09:35 94.177.47.*** Link la comentariu
  0
  35

  Nu v-ati lamurit ca nu se va face nimic in Galati? Studii de fezabilitate fara numar, promisiuni desarte, vorbarie multa. Sfidarea galatenilor nu are limite.

  Raportează
 • postat de Veorel Marți, 08 Ianuarie 2019 08:56 81.12.150.*** Link la comentariu
  1
  26

  In 20 20... , cum spuse Veorica...

  Raportează
 • postat de HAHAHA Marți, 08 Ianuarie 2019 08:30 194.105.20.*** Link la comentariu
  2
  29

  Se vede cu orice fel de ochi diferenta intre Moldova si Ardeal ! Sa nu se mire nimeni de faptul real catot mai multi tineri aleg sa traiasca in ardeal (ca sa nu spunem de cei care pleaca in strainatate) !!!

  Raportează
 • postat de Vodainpapura Marți, 08 Ianuarie 2019 07:57 5.13.129.*** Link la comentariu
  0
  32

  În 2019 încă mintea luminatilor urbei nu realizează ca este mai simplu sa razi totul și sa reconstruiești la nivelul lui 2024.
  Încă se dorește sa îi dea prostului cu stampila un grătar o găleată unde sa se scalde și un nisip scos din escavarile din Șiret.
  Încă și iarăși încă.
  De banii folosiți pentru renovarea de anul trecut deaja aveați un proiect la nivelul lui 2024

  Raportează
 • postat de MIMI Marți, 08 Ianuarie 2019 07:14 86.124.200.*** Link la comentariu
  3
  14

  DE ASTA NUIE PLAJA LA GALATI PT CA NUIE BANII NECESARI!!!VIN ALEDERILESI NUIE LOC DE PUS VOTU IN URNA!!!

  Raportează
 • postat de Ghetu Georgeta Marți, 08 Ianuarie 2019 07:08 86.35.180.*** Link la comentariu
  4
  35

  De banii UE nu ati auzit domnilor?, nu exista oameni competenti la primarie care sa fie in stare sa atraga banii UE.?, pacat ati dus orasul Galati in haos.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.