UPDATE - Ministrul Transporturilor, în vizită la Galaţi. Unde va fi amplasat viitorul aeroport (VIDEO şi FOTO)

UPDATE - Ministrul Transporturilor, în vizită la Galaţi. Unde va fi amplasat viitorul aeroport (VIDEO şi FOTO)
Evaluaţi acest articol
(83 voturi)

UPDATE. Viitorul aeroport internaţional al Galaţiului ar urma să fie construit pe un teren de 150 de hectare, situat la răscrucea comunelor Braniştea, Smârdan şi Schela. Amplasamentul a fost dezvăluit astăzi de preşedintele Consiliului Judeţean, Costel Fotea, care i-a argumentat ministrului Trasporturilor, Răzvan Cuc, necesitatea şi oportunitatea unei asemenea investiţii. Ministrul Cuc a declarat că oportunitatea şi necesitatea sunt dovedite de cifrele studiilor realizate de Consiliul Judeţean şi a promis că aeroportul va fi finanţat din Fonduri de Dezvoltare şi Investiţii. Vom reveni.

CITEȘTE ȘI: Aeroport internaţional, centură ocolitoare, drum expres. Promisiunile ministrului Răzvan Cuc


Amplasamentul propus pentru construirea unui aeroport internaţional la Galaţi - investiţie pentru care Consiliul Judeţean a plătit deja un studiu de oportunitate şi un studiu privind evaluarea eficienţei traficului aerian, în valoare totală de 178.500 de lei cu TVA - va fi dezvăluit duminică, de ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc.

Potrivit Consiliului Judeţean Galaţi, Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor, se va afla duminică, 19 mai, într-o vizită de lucru în judeţul nostru. Agenda ministrului cuprinde nu mai puţin de trei obiective importante de investiţii.

Ministrul va poposi, mai întâi, la şantierul de la centura ocolitoare a Tecuciului, proiect început în urmă cu şapte ani şi care a ajuns, în prezent, la 56 la sută. Asta în condiţiile în care contractul cu primul constructor şi primul contract de finanţare europeană au fost reziliate! Nu mai puţin adevărat este că ministrul Cuc, nemulţumit de mersul lucrărilor, a mai ameninţat o dată constructorul actual cu rezilierea contractului. Rămâne de văzut cât de încântat va fi acum de stadiul investiţiei.

Răzvan Cuc ar urma să viziteze apoi amplasamentul propus pentru construirea unui aeroport la Galaţi, amplasament păstrat, deocamdată, secret. Aşa cum aţi putut citi în ziarul "Viaţa liberă", Consiliul Judeţean a plătit firmei Teche Construct Solutions SRL Bucureşti un "Studiu de oportunitate în vederea înfiinţării unui aeroport internaţional în judeţul Galaţi" şi un "Studiu de trafic privind evaluarea eficienţei traficului aerian în vederea înfiinţării unui aeroport internaţional în judeţul Galaţi".

Concluziile ambelor documentaţii au fost că este necesară înfiinţarea unui aeroport internaţional în judeţul Galaţi. Din punct de vedere tehnic, experţii recomandau ca amplasamentul viitorului aeroport să fie de minimum 150 de hectare, ales pe baza unui scenariu de analize şi studii realizate pentru un număr minim de trei variante, asigurându-se, astfel, cea mai bună poziţionare. Primul oficial care a vorbit public despre necesitatea unui aeroport la Galaţi a fost preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, în urmă cu o săptămână, la mitingul PSD de la Galaţi: "De ce nu s-ar putea face un aeroport în această zonă, care să deservească Galaţiul, Brăila şi Vrancea, pentru că este o zonă care a început să se dezvolte mult şi nu mai trebuie să fie înfrânată".

Pe agenda vizitei de lucru a ministrului Transporturilor va fi şi traseul Giurgiuleşti - Calea Prutului - strada Tunelului - DN 26 - Vânători (proiectul Drumul Mare de Centură, traseu proiectat pe ruta Giurgiuleşti - Vânători/DN 26 - Combinatul Siderurgic - localitatea Traian/DN 25).

Citit 38734 ori Ultima modificare Luni, 20 Mai 2019 10:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.