O minoră şi-a abandonat copilul unui necunoscut

O minoră şi-a abandonat copilul unui necunoscut
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

A vrut să devină tată, dar a ales o metodă care i-a adus două dosare penale. Aşa se poate rezuma povestea lui Matei Alexandru Ilie, care a fost recent trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi.

Bărbatul este acuzat în acest dosar de fals în declaraţii, dar procurorii au dispus disjungerea cauzei şi formarea unui alt dosar cu privire la o altă infracţiune, mult mai gravă, respectiv, traficul de minori.

Alături de Matei Alexandru Ilie a fost trimisă în judecată şi minora C.G.D.. „Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi au dispus trimiterea în judecată, în libertate, a inculpaţilor C.G.D. şi Ilie Matei Alexandru, pentru săvârşirea  infracţiunii de fals în declaraţii, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 326 Cod penal”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi.

Au minţit în acte

Procurorii care au anchetat cazul susţin că fapta pentru care cei doi au fost trimişi în judecată a avut loc în octombrie 2015, atunci când inculpata minoră a dat naştere unui copil pe care ar fi vrut să îl abandoneze. „La data de 5 octombrie 2015, cu ocazia externării din Maternitatea Buna Vestire, inculpata minoră C.G.D. a declarat în mod mincinos că tatăl biologic al nou-născutului I.M. este inculpatul Ilie-Matei Alexandru, deşi aceştia s-au cunoscut pentru prima dată în zilele premergătoare naşterii, fapt care a condus la eliberarea certificatului de naştere seria N10 număr 086024 şi preluarea, fără drept, în creştere şi educare a copilului de către Ilie-Matei Alexandru. Corelativ, la aceeaşi dată, inculpatul Ilie – Matei Alexandru cu ocazia externării din Maternitatea Buna Vestire a minorului I.M. a declarat în mod mincinos că este tatăl biologic al nou-născutului, fapt care a condus la eliberarea certificatului de naştere”, se mai arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi.

Povestea ar fi rămas o necunoscută, copilul fiind încredinţat inculpatului Matei Alexandru Ilie, dacă mama minorului nu s-ar fi răzgândit cu privire la înţelegerea făcută la maternitate. Conform procurorilor, în luna februarie 2016 inculpata minoră C.G.C. a revenit asupra deciziei de abandonare a copilului”, arată anchetatorii.

Astfel, povestea a ajuns atât în atenţia celor de la Direcţia Generală şi Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Galaţi, cât şi în atenţia anchetatorilor. Imediat ce au auzit cele întâmplate, cei de la DGASPC Galaţi au preluat copilul şi au luat măsurile legale în astfel de cazuri. „Situaţia minorului a ajuns în atenţia D.G.A.S.P.C. Galaţi care, conform atribuţiilor legale, a luat măsura plasamentului la bunica maternă”, susţin procurorii.

Anchetatorii au dispus trimiterea în judecată a celor doi sub acuzaţia de fals în declaraţii, dar şi „disjungerea urmăririi penale şi sesizarea organelor competente pentru efectuarea de cercetări privind comiterea infracţiunii de trafic cu minori”.

Cazul a fost înregistrat la Judecătoria Galaţi, acolo unde magistraţii urmează să stabilească şi ce pedepse li se cuvin celor doi.

Citit 8013 ori Ultima modificare Vineri, 24 Mai 2019 00:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.