Cum va arăta strada Brăilei după reparaţii (FOTO)
Foto: Bogdan Codrescu

Cum va arăta strada Brăilei după reparaţii (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(21 voturi)

Sugrumată de lucrările care se desfăşurau pe ambele laturi ale arterei în zona Neacşu, circulaţia pe strada Brăilei pune la grea încercare şoferii, transportul în comun, dar şi pietonii. Chiar dacă recunosc că intervenţiile erau mai mult decât necesare, mulţi dintre gălăţeni se întreabă cât vor dura în realitate reparaţiile, dar mai ales cât timp va trece până când carosabilul va fi din nou vălurit.

Împărţită în patru sectoare, strada Brăilei beneficiază de reparaţii curente şi refacerea sistemului rutier, lucrări în valoare de 22.430.519 lei cu TVA, executate de asocierea Tancrad SRL - Citadina 98 SA - Romsit Construct SRL.

Invitat în emisiunea "Cetăţeanul X", de la ProFM LiderFM, primarul Galaţiului, Ionuţ Pucheanu, a explicat motivele pentru care artera avea nevoie de reparaţii şi cum va arăta la finalul intervenţiilor.

Se modifică structura staţiilor de transport

"În legătură cu strada Brăilei, am tot văzut întrebări: «Dom’le, iar v-aţi apucat de săpat?». În staţiile de autobuz, de obicei din cauza greutăţii mijloacelor de transport în comun, datorită căldurilor pe care le avem vara, datorită straturilor aşternute peste alte straturi, de-a lungul vremii, de fiecare dată apăreau acele văluriri, adevărate canale făcute în asfalt. Proiectantul care ne-a făcut documentaţia pentru strada Brăilei a venit cu propunerea de a modifica structura staţiilor de transport în comun. Pe întreaga întindere a străzii Brăilei, de la intrarea dinspre Tecuci până jos, în zona Spicu, toate staţiile vor fi refăcute pe cu totul alte principii decât strada, cu suport mult mai bun, alt substrat şi altă suprastructură. Nu va fi asfalt, ci beton asfaltic, sistem implementat în cam toată Europa de Vest, pe care încercăm să-l copiem şi noi", a explicat edilul-şef.

Potrivit acestuia, primul sector de reparaţii ar urma să fie gata în maxim o lună.

De ce se schimbă bordurile

"Urmează, într-o săptămână - maxim două, abordarea sectorului doi al străzii, de la McDonald’s până în giraţia de la Ultimul Leu. Se vor face carosabilul, trotuare, borduri. Ştiu, o să mi se spună: «Iar schimbaţi bordurile!». Să mă ierte Dumnezeu, dacă acelea sunt borduri de păstrat, îi invit pe cei care cred asta să şi le pună prin grădini! Dacă au amenajări de făcut, cu dragă inimă le donăm.

Şi ce-ar fi o amenajare trotuar - stradă cu aceleaşi borduri vechi de 20-30 de ani?", a spus primarul.

În ceea ce priveşte spaţiile verzi din acest sector, vor fi dotate cu sistem de picurare pentru că, fiind înguste, nu permit aspersoare.

De ce nu se lucrează noaptea

"E o lucrare într-atât de complexă încât nu poţi lucrezi noaptea, dimineaţă ţi-ai luat utilajele şi revii seara. Facem o încercare de asfaltare noaptea şi să vedeţi câte telefoane se primesc la 112, câte la Primărie, câte mesaje cu «mulţumiri» primesc pe pagina de Facebook pentru deranj, zgomot şi neplăceri", a afirmat Ionuţ Pucheanu.

Trotuare refăcute, parcări adâncite

Cea de-a treia etapă a lucrărilor pe strada Brăilei se va desfăşura între Inelul de Rocadă şi Păpădie. "Deşi este o zonă comercială, dar şi de promenadă, trotuarele sunt jalnice. Vor fi pavate cu o piatră compozit de o culoare care să se integreze în zona respectivă. De asemenea, vor fi refăcute spaţiile verzi, iar parcările vor fi puţin adâncite. Pe partea A-urilor, chiar dacă sunt locuri de parcare, portbagajul maşinilor pare a ocupa un sfert spre jumătate din banda întâi, ceea ce nu e în regulă. Prin urmare vor fi adâncite cât să nu mai avem această problemă", a precizat primarul.

În cea de-a patra etapă, lucrările vor ajunge în zona centrală, la intersecţia cu strada Roşiori. "Sperăm ca până la anul în vară să putem acoperi toate aceste sectoare, adică atât strada, cât şi trotuarul, locurile de parcare şi spaţiile verzi", a conchis edilul-şef.

Citit 10850 ori Ultima modificare Vineri, 19 Iulie 2019 01:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.