Cum va arăta strada Brăilei după reparaţii (FOTO)

Cum va arăta strada Brăilei după reparaţii (FOTO)

Bogdan Codrescu
Evaluaţi acest articol
(21 voturi)
10 comentarii

Sugrumată de lucrările care se desfăşurau pe ambele laturi ale arterei în zona Neacşu, circulaţia pe strada Brăilei pune la grea încercare şoferii, transportul în comun, dar şi pietonii. Chiar dacă recunosc că intervenţiile erau mai mult decât necesare, mulţi dintre gălăţeni se întreabă cât vor dura în realitate reparaţiile, dar mai ales cât timp va trece până când carosabilul va fi din nou vălurit.

Împărţită în patru sectoare, strada Brăilei beneficiază de reparaţii curente şi refacerea sistemului rutier, lucrări în valoare de 22.430.519 lei cu TVA, executate de asocierea Tancrad SRL - Citadina 98 SA - Romsit Construct SRL.
Invitat în emisiunea "Cetăţeanul X", de la ProFM LiderFM, primarul Galaţiului, Ionuţ Pucheanu, a explicat motivele pentru care artera avea nevoie de reparaţii şi cum va arăta la finalul intervenţiilor.

Se modifică structura staţiilor de transport

"În legătură cu strada Brăilei, am tot văzut întrebări: «Dom’le, iar v-aţi apucat de săpat?». În staţiile de autobuz, de obicei din cauza greutăţii mijloacelor de transport în comun, datorită căldurilor pe care le avem vara, datorită straturilor aşternute peste alte straturi, de-a lungul vremii, de fiecare dată apăreau acele văluriri, adevărate canale făcute în asfalt. Proiectantul care ne-a făcut documentaţia pentru strada Brăilei a venit cu propunerea de a modifica structura staţiilor de transport în comun. Pe întreaga întindere a străzii Brăilei, de la intrarea dinspre Tecuci până jos, în zona Spicu, toate staţiile vor fi refăcute pe cu totul alte principii decât strada, cu suport mult mai bun, alt substrat şi altă suprastructură. Nu va fi asfalt, ci beton asfaltic, sistem implementat în cam toată Europa de Vest, pe care încercăm să-l copiem şi noi", a explicat edilul-şef.
Potrivit acestuia, primul sector de reparaţii ar urma să fie gata în maxim o lună.

De ce se schimbă bordurile

"Urmează, într-o săptămână - maxim două, abordarea sectorului doi al străzii, de la McDonald’s până în giraţia de la Ultimul Leu. Se vor face carosabilul, trotuare, borduri. Ştiu, o să mi se spună: «Iar schimbaţi bordurile!». Să mă ierte Dumnezeu, dacă acelea sunt borduri de păstrat, îi invit pe cei care cred asta să şi le pună prin grădini! Dacă au amenajări de făcut, cu dragă inimă le donăm.
Şi ce-ar fi o amenajare trotuar - stradă cu aceleaşi borduri vechi de 20-30 de ani?", a spus primarul.
În ceea ce priveşte spaţiile verzi din acest sector, vor fi dotate cu sistem de picurare pentru că, fiind înguste, nu permit aspersoare.

De ce nu se lucrează noaptea

"E o lucrare într-atât de complexă încât nu poţi lucrezi noaptea, dimineaţă ţi-ai luat utilajele şi revii seara. Facem o încercare de asfaltare noaptea şi să vedeţi câte telefoane se primesc la 112, câte la Primărie, câte mesaje cu «mulţumiri» primesc pe pagina de Facebook pentru deranj, zgomot şi neplăceri", a afirmat Ionuţ Pucheanu.

Trotuare refăcute, parcări adâncite

Cea de-a treia etapă a lucrărilor pe strada Brăilei se va desfăşura între Inelul de Rocadă şi Păpădie. "Deşi este o zonă comercială, dar şi de promenadă, trotuarele sunt jalnice. Vor fi pavate cu o piatră compozit de o culoare care să se integreze în zona respectivă. De asemenea, vor fi refăcute spaţiile verzi, iar parcările vor fi puţin adâncite. Pe partea A-urilor, chiar dacă sunt locuri de parcare, portbagajul maşinilor pare a ocupa un sfert spre jumătate din banda întâi, ceea ce nu e în regulă. Prin urmare vor fi adâncite cât să nu mai avem această problemă", a precizat primarul.
În cea de-a patra etapă, lucrările vor ajunge în zona centrală, la intersecţia cu strada Roşiori. "Sperăm ca până la anul în vară să putem acoperi toate aceste sectoare, adică atât strada, cât şi trotuarul, locurile de parcare şi spaţiile verzi", a conchis edilul-şef.

Citit 9028 ori Ultima modificare Vineri, 19 Iulie 2019 01:25

10 comentarii

 • postat de dan Luni, 22 Iulie 2019 10:35 5.12.251.*** Link la comentariu
  0
  10

  Eroare! Borduri de "20-30 de ani" nu mai există. Întrebați-l pe Durbacă ce a făcut cu ele, dar să nu vă așteptați la un răspuns sincer, dacă-l va da.

  Raportează
 • postat de romeo Sâmbătă, 20 Iulie 2019 13:48 109.166.128.*** Link la comentariu
  3
  9

  Micro 19. Str. Textilistilor cu iesire la Neacsu, cu SENS UNIC, este blocata de 2 saptamani. Pana si politia merge pe sens interzis. Primaria nu stie ce obligatii are??
  Dar parcarea care face parte din acea strada nu trebuie asfaltata niciodata?
  Rusine primarie, rusine primar.

  Raportează
 • postat de Terente...din Galati Joi, 18 Iulie 2019 20:00 89.137.231.*** Link la comentariu
  3
  13

  Ca propunere domn Primar , nu credeti ca ar fi oportun ca in loc de asfalt , sa se puna in stațiile de autobuz granitul scos ani la rand din străzile orasului, dar cu meseriasi nu cu alde ghioaga , c'ati vazut probabil cum arata arteră din fata fostului magazin universal Tiglina 1?

  Raportează
 • postat de Grigore Joi, 18 Iulie 2019 11:43 5.13.133.*** Link la comentariu
  5
  31

  Pavelele din piatra compozit rezista cel mult doi ani. Apoi alti bani, alta distractie! Granitul e un pic mai scump, dar e nemuritor. Cam suna a afacere de partid!

  Raportează
 • postat de Claudiu Croitoru Joi, 18 Iulie 2019 11:39 178.15.155.*** Link la comentariu
  5
  29

  Daca tot copiem modelul din Vest la refacerea terasamentului in statii. De ce nu preluam folosind borduri de granit care rezista sute de ani in locul celor de ciment care dupa prima iarna ori se macina ori sunt distruse de cei care fac dezapezirea? Bani cheltuiti fara cap, gen sa avem si maine de lucru.

  Raportează
 • postat de Nobel Joi, 18 Iulie 2019 11:38 82.76.144.*** Link la comentariu
  5
  22

  "...datorită straturilor aşternute peste alte straturi, de-a lungul vremii, de fiecare dată apăreau acele văluriri, adevărate canale făcute în asfalt...." Acum cativa ani, la ultima asfaltare a Brailei, s-a facut tam-tam ca s-a facut lucrare de calitate, cu materiale de calitate, ca s-a montat si o plasa speciala care sa nu mai permita stricarea si valurirea asfaltului. Dar la noi a devenit p regula ca sa refacem ceea ce s-a refacut. Inafara de Brailei, vezi giratoriul de la intrare dinspre Tecuci: s-a facut lucrarea, cu surle si trambite, iar apoi au descoperit ca trebuie refacut ca nu poti trece cum trebuie camioanele spre centura. Ce, pana atunci nu treceau camioane pe acolo? De ce nu a fost facut cum trebuie de prima data? Daca ar fi tresi la raspundere cei ce fac lucrarile, si cei ce faca proiectele, le aproba, le urmaresc si apoi receptioneaza si dau bun de plata la lucrari, poate nu s-ar ajunge aici. Dar daca merge treaba si banii se duc, ce mai conteaza, nu?

  Raportează
 • postat de Laura Joi, 18 Iulie 2019 10:00 81.196.199.*** Link la comentariu
  6
  24

  De inceput e bine ca a inceput .Dorim sa stim cat dureaza in zona Neacsu!S-a decopertat de 2-3 saptamani si aici ne-am oprit.Acum nu se lucreaza nimic.Cand se vor finaliza lucrarile?

  Raportează
 • postat de miu Joi, 18 Iulie 2019 09:58 80.97.203.*** Link la comentariu
  7
  29

  A vazut cineva proiectul? Stiu cetatenii la ce sa se astepte? Proiectul trebuie sa fie public!

  Primarul spune ca va adanci parcarile; in conditiile in care spatiile comerciale se intind mult pe trotuar, cat spatiu va ramane pentru promenada?

  Raportează
 • postat de macarie banu Joi, 18 Iulie 2019 06:46 95.76.3.*** Link la comentariu
  6
  23

  pai daca adanciti parcarile pe Brailei,in zona A-urilor, atunci desfiintzati si terasele de pe trotuar.Si ca sa nu mai primesti reclamatii,primare,despre borduri,in primul rand,cele vechi nu ai decat sa ti le b.....gi undeva nu sa le donezi cetatenilor,iar in al doilea rand,atunci cand le schimbati puneti unele de calitate.Cum mama naibii in tarile din Vest,bordurile rezista si rezista si nu se mai schimba ca la noi,atat de des?! Folosesc materiale extraterestre sau cum?!
  Ori nu vreti,ori nu sunteti in stare,ori se fura la greu din bani si folositi numai chestii ieftine.Astept alta explicatie,va rog!

  Raportează
 • postat de Cetatean Joi, 18 Iulie 2019 06:29 79.116.105.*** Link la comentariu
  4
  18

  Bordurile de la Ultimul leu - Mc Donald nu au fost refacute niciodata , dar parcare cu strat de macadam tip CFR la blocul Privilege ati vazut domn Primar? Chiar in buricul orasului toti care ne tranzita orasul si treceau prin zona aceaia radeau cu gura pina la ureche , dar de partierul blocurilor turn de la ultimul leu care stau in paragina nefinisate ce spuneti ? Arata bine la oras ,nu . Cui apartine acel bloc si cine raspunde de el si de ce nu se finiseaza de ani de zile acel partier?

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.