Până la Parcul ”Aventura”, grătare, foişoare şi bere
Foto: Arhivă VL

Până la Parcul ”Aventura”, grătare, foişoare şi bere
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

Zona de agrement din Pădurea Gârboavele va avea parte în această vară de o serie de modernizări, o înţelegere în acest sens fiind parafată între Consiliului Judeţean (CJ) Galaţi şi compania Ursus Breweries SA, care va investi peste 30.000 euro în "Zona de relaxare Ciucaş", ce va presupune recondiţionarea vechilor grătare, mese, bănci şi foişoare, dar şi suplimentarea acestora cu noi facilităţi pentru amatorii de grătare şi bere.

După cum a precizat preşedintele CJ Galaţi, Costel Fotea, investiţia Ursus ("Ciucaş" fiind un brand de bere promovat de companie - n.r.) nu are nici o legătură cu mai vechiul proiect al Parcului "Aventura", la care gălăţenii visează de ceva timp şi pe care autorităţile judeţene ar dori să-l realizeze prin accesarea unor fonduri europene transfrontaliere, respectiv prin Programul Operaţional Comun (POC) Bazinul Mării Negre. După o primă tentativă, în 2017, când proiectul a fost declarat eligibil, dar nu a prins finanţare, "Parcul Aventura" a fost prezentat, în ianuarie 2019, la un nou apel de proiecte, pe acelaşi POC Marea Neagră. Şi de această dată, proiectul - ce presupune în prima fază investiţii de peste 350.000 euro - este eligibil, dar se pare că are şanse mai mari de a prinde finanţare.

Desigur, conducerea CJ Galaţi şi-ar dori ca "Aventura" să treacă mai repede prin iţele birocratice ale accesării fondurilor europene. "Dacă în 2017, când au început discuţiile, ştiam că o să dureze atât de mult verificarea şi semnarea unui contract cu finanţare transfrontalieră, credeţi-mă că îl făceam din fonduri proprii! Dar astăzi, când vorbim, proiectul este eligibil şi aşteaptă să fie finanţat", a declarat preşedintele CJ Galaţi, Costel Fotea. Acesta a precizat, însă, că nu există, deocamdată, nici un document oficial care să garanteze investiţia.

"O hârtie oficială nu este venită, dar din discuţiile pe care le-am avut cu colegii mei, şi de la Constanţa, şi de la minister (Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice - n.r.), se pare că proiectul este, după cum spuneau ei, în "pole position" (pe prima poziţie - n.r.)", a explicat preşedintele CJ Galaţi.

Conform proiectului, Parcul "Aventura" va dispune de 15 trasee de aventură (cățărare/ traversare, cu puncte de staționare și tranzit pe platformele amplasate pe arborii din amplasament), cu nivele diferite de dificultate, și două trasee de tiroliană, cu lungimi de 150 și 180 de metri, fiind asigurate prin proiect nu doar standarde de calitate ridicate, ci şi echipamentele de siguranţă pentru "aventurieri". În faza a doua a proiectului, ar urma să fie reabilitate şi lacurile de agrement din Pădurea Gârboavele.

Până una, alta, până când vor veni fondurile transfrontaliere, va trebui vara aceasta să ne mulţumim doar cu grătare, foişoare şi bere low-cost, în "Zona de relaxare Ciucaş". Până la urmă, decât nimic, bune şi alea, iar iniţiativă merită salutată! Din câte am aflat, lucrările de amenajare ar urma să înceapă după 4 august, pentru a fi finalizate undeva în jurul datei de 18 august. În rest, poate că lunga vară fierbinte ne va aduce, mai spre toamnă, şi roadele proiectelor transfrontaliere.

Citit 4368 ori Ultima modificare Joi, 01 August 2019 14:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.