UPDATE Poliţist atacat în stil mafiot, pe stradă

UPDATE Poliţist atacat în stil mafiot, pe stradă
Intervenţie în forţă la Tecuci
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

UPDATE. Agresorii poliţistului au fost arestaţi. Cei doi tecuceni care, marţi seară, au atacat un poliţist din Bucureşti, aflat în concediu şi în trecere prin judeţul nostru, au primit mandate de arestare din partea magistraţilor.

Ciobotaru Adrian şi Ciobotaru Ciprian au fost reţinuţi imediat după atacul comis în plin centrul oraşului, cu sprijinul luptătorilor de la forţele speciale, care au fost chemaţi în ajutor deoarece lucrurile riscau să degenereze.

Cu toate că, aşa cum au susţinut, au avut "un motiv bine întemeiat" să lovească maşina poliţistului şi mai apoi pe acesta, cu pumnii şi picioarele, cei doi au încercat să scape de arestare şi au cerut judecătorului să îi plaseze sub control judiciar sau, în cel mai rău caz, în arest la domiciliu. Instanţa a admis însă propunerea Parchetului, hotărând arestarea preventivă a agresorilor, pentru 30 de zile.

Reamintim că indivizii cercetaţi acum pentru lovire şi alte violenţe, distrugere şi tulburarea liniştii şi ordinii publice, l-au atacat pe poliţistul de 34 de ani din Bucureşti, marţi seara, pe strada 1 Decembrie 1918, după ce au văzut în maşina acestuia cascheta de la uniformă. După ce au aruncat cu un obiect în autoturism, determinându-l pe şofer să coboare la volan, l-au atacat cu un cuţit şi l-au lovit cu pumnii şi picioarele, declarându-şi verbal ura faţă de poliţişti şi instituţia pe care aceştia o reprezintă.


Scene desprinse din filmele de acţiune s-au derulat marţi seară în centrul Tecuciului, pe strada principală care traversează municipiul. Protagoniştii evenimentelor, derulate cu o viteză ameţitoare, au fost, pe de o parte, un bucureştean de 34 de ani, iar pe de alta, doi localnici. Primul dintre ei este poliţist şi a fost, se pare, bătut tocmai din cauza meseriei pe care o are. 

Aşa cum aveau să consemneze poliţiştii chemaţi să aplaneze conflictul izbucnit între cei trei, totul s-a declanșat după ce maşina condusă de bucureşteanul în vârstă de 34 de ani a fost lovită cu un obiect, în timp ce se deplasa în trafic pe strada 1 Decembrie 1918, în dreptul unui colegiu. Neştiind ce s-a întâmplat, bărbatul, care potrivit unor surse din rândul anchetei ar fi un poliţist din Bucureşti ce se afla în concediu cu maşina personală, a coborât de la volan, moment în care a fost atacat de doi bărbaţi, dintre care unul înarmat cu un cuţit. Necunoscuţii l-au lovit cu pumnii şi picioarele, conflictul, care ameninţa să degenereze, fiind cu greu aplanat de poliţiştii de la Tecuci şi de luptătorii SAS chemaţi în sprijin. 

"Poliţiştii i-au identificat pe cei doi agresori, doi bărbaţi de 41 şi 28 de ani, din municipiul Tecuci, care au fost imobilizaţi și conduşi la sediul poliţiei. Cei doi sunt cercetaţi acum pentru lovire sau alte violenţe şi au fost reţinuţi pentru 24 de ore, urmând să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Tecuci, cu propunere de arestare preventivă", explică cms. şef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Conform primelor informaţii obţinute la audieri de către anchetatori, cei doi tecuceni au avut ca motiv să îl agreseze pe bucureştean cascheta pe care omul legii o avea în dreptul lunetei şi care le-a stârnit celor doi o aversiune bruscă faţă de meseria celui aflat la volan.

Citit 6539 ori Ultima modificare Vineri, 16 August 2019 18:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.