Şoferii beţi au umplut şoselele gălăţene

Şoferii beţi au umplut şoselele gălăţene
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Peste 20 de conducători auto în stare de ebrietate este cifra oficială raportată de poliţie pentru ultimele şapte zile. Mulţi dintre cei prinşi turmentaţi la volan erau în stare extrem de avansată de beţie, unii provocând incidente în trafic, soldate, din fericire, doar cu pagube materiale. Jumătate dintre beţivii cu carnet au fost depistaţi în weekend.

Pericolele posibile generate de consumul de alcool la volan par să fie, în conştiinţa şoferilor cu această patimă, la distanţă de ani lumină. Inconştienţa cu care conducătoriii auto se urcă la volan după ce au consumat alcool creşte cu o frecvenţă îngrijorătoare, riscul de accident sau de a-şi pierde permisul ori de a plăti amenzi usturătoare părând să nu aibă o foarte mare influenţă.

Numai în weekendul care a trecut, zece şoferi au fost dovediţi de etiloteste, în patru dintre cazuri intervenţia poliţiei fiind determinată de incidentele rutiere în care turmentaţii au fost implicaţi. Şoferii băuţi dincolo de limuta penalului au fost depistaţi pe străzi din Galaţi, Drăgăneşti, Lieşti, Tecuci, Rădeşti, Umbrăreşti şi Costache Negri şi au vârste cuprinse între 20 şi 52 de ani.

Valorile arătate de etiloteste îm cazul acestora au variat de la cele "modeste", de 0,44 la mie în aerul expirat, la 1,49, în cazul unui şofer care a pierdut controlul volanului pe DN 25 şi a acroşat un autoturism staţionat. Alţi trei şoferi, în stări avansate de ebrietate, au fost dibuiţi tot în urma unor incidente rutiere: unul la Drăgăneşti, unde a avut loc o tamponare în care a fost implicată maşina condusă de un şofer cu alcoolemie de 1,21 la mie, unul la Rădeşti, unde un şofer de 30 de ani a fost găsit cu o alcoolemie de 0,47 la mie, şi unul la Costache Negri, unde unul dintre "mezinii" seriei, un şofer de 20 de ani, a pierdut controlul volanului într-o curbă şi a intrat cu maşina într-un gard, după care s-a răsturnat în şanţ. Şoferul avea o alcoolemie de 0,79 la mie în aerul expirat. În toate cazurile, şoferii sunt cercetaţi penal şi vor rămâne fără permise.

Acestora li se adaugă alţi 13 conducători auto, depistaţi de poliţiştii rutieri pe parcursul săptămânii trecute cu alcoolemie sub valoarea răspunderii penale. Aceştia au fost sancţionaţi contravenţional şi li s-a suspendat dreptul de a conduce.

Sute de amenzi pentru nereguli

Stăm prost şi la respectara celorlalte reguli care ţin de siguranţa circulaţiei şi asta se vede în sutele de sancţiuni date săptămânal de Poliţia Rutieră pe drumurile publice. 471 este numărul total de amenzi aplicate în Galaţi în ultimele şapte zile, cele mai multe, 140, fiind aplicate pentru depăşirea regimului legal de viteză. 91 de sancţiuni au fost date pentru lipsa centurii de siguranţă, 18 pentru neacordare de prioritate, 14 pentru depăşiri neregulamentare şi 25 pentru vorbit la telefon. Valoarea totală a amenzilor a fost de aproape 196.000 de lei. 75 de şoferi şi-au pierdut permisele pe perioade cuprinse între 30 şi 90 de zile.

Citit 3703 ori Ultima modificare Sâmbătă, 14 Septembrie 2019 02:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.