Astăzi se deschide Târgul de Toamnă

Astăzi se deschide Târgul de Toamnă
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

De astăzi, 20 septembrie, şi până duminică, Piaţa Centrală îi aşteaptă pe toţi gălăţenii „îmbrăcată” în haine de sărbătoare. Timp de trei zile, cea mai mare piaţă a Galaţiului găzduieşte Târgul de Toamnă, eveniment devenit o tradiţie pentru Galaţi şi ajuns la cea de-a 18-a ediţie.

Pe tarabe vor sta, ca de obicei, fructe şi legume proaspete, româneşti, dar în aceste trei zile vor fi şi numeroase surprize pentru toţi cei care vor trece pragul Târgului de Toamnă. Se anunţă un festin culinar, din care nu vor lipsi preparatele la grătar, celebra pastramă de berbecuţ, mâncărurile la ceaun, toate stropite cu must, vin, bere şi alte licori din prune, caise, piersici şi pere. Gălăţenii vor fi întâmpinaţi cu plăcinte calde, vor primi câte o cărticică cu reţete tradiţionale şi câte o sacoşă inscripţionată, numai bună să o umpli cu marfa pe care o vor avea la dispoziţie, pe alese, pe tarabele pieţei. Va fi şi muzică de calitate, cu invitaţi de calibru din muzica populară românească (Mioara Velicu, Constantin Bahrin şi Gelu Voicu), vor face show orchestra şi artiştii Centrului Cultural „Dunărea de Jos”, dar şi cei ai Şcolii de Arte. Organizatorii au pregătit şi ateliere de creaţie şi pictură pe faţă pentru cei mici, ateliere de nutriţie, alimentaţie şi sănătate, pentru cei mari. Printre responsabilii cu zâmbetele va fi şi caricaturistul Viorel Baciu, care semnează zilnic şi în paginile „Vieţii libere”.

Târgul de Toamnă din Piaţa Centrală se deschide astăzi, începând cu ora 9,30, şi va aduce o premieră: Piaţa Centrală este prima piaţă din Galaţi în care cumpărăturile se pot plăti şi cu cardul, fără bani gheaţă. Acest lucru este posibil în sectorul producătorilor agricoli din spatele halei acoperite, precum şi în raionul de lactate din interior.

(P)

Citit 5101 ori Ultima modificare Joi, 08 Iunie 2023 23:18