Vandalizarea automatelor de bilete devine sport local

Vandalizarea automatelor de bilete devine sport local
Evaluaţi acest articol
(23 voturi)

Nu mai puţin de patru automate de vânzare a biletelor de transport vandalizate în decurs de 16 zile reprezintă performanţa atinsă de gălăţeni în această toamnă, în care autorităţile promiteau că va fi pus în funcţiune „cel mai modern şi performant sistem e-ticketing din România”. Deocamdată, sistemul de taxare automată a titlurilor de călătorie se lasă aşteptat, dar distrugerea componentelor lui continuă.

La începutul lunii iulie, în câteva dintre staţiile de transport public local din Galaţi au fost montate automatele de vânzare a biletelor. La începutul lunii august, pe reţelele de socializare au apărut primele fotografii ale unui asemenea automat cu monitorul spart. Acesta a fost doar începutul!

„Nici nu am finalizat lucrările de montare a automatelor de vânzare bilete de transport şi deja au fost vandalizate patru bucăţi în decurs de 16 zile. Deşi am dispus monitorizarea lor de către Poliţia Locală, se pare că nu a fost suficient! Degeaba încercăm să facem schimbări şi modernizări ale infrastructurii urbane, dacă la nivelul mentalităţii şi conştiinţei civice rămânem repetenţi! Hai să zicem că un nebun inconştient sparge un automat, dar să spargi patru bucăţi cred ca este prea greu de explicat şi de crezut că ar fi o întâmplare! Se fac cercetări în această cauză de către echipe comune ale Poliţiei şi aşteptăm rezultatele anchetei”, a scris, într-o postare pe contul său de Facebook, viceprimarul PSD Sorin Enache.

Ce s-a realizat până acum

La solicitarea noastră, Primăria Galaţi ne-a informat care este stadiul implementării sistemului de e-ticketing. Conform sursei citate, până acum au fost instalate, în cele 140 de staţii incluse în proiect, 102 panouri de informare, 87 de automate pentru biletele de transport şi 134 de camere de supraveghere.

„În acest moment sunt funcţionale 16 panouri de informare şi 32 de camere. De asemenea, în mijloacele de transport în comun s-au montat echipamentele necesare, fiind vorba despre 80 de autobuze, 25 de troleibuze şi un tramvai”, spune Primăria.

Ce nu s-a realizat

„Precizăm că în momentul de faţă, 81 de staţii nu sunt încă racordate la reţeaua electrică, însă pentru 74 de staţii contractele de racordare au fost deja semnate, şase sunt în curs, iar pentru o staţie urmează ca acest contract să fie semnat după parcurgerea tuturor paşilor procedurali, conform legislaţiei în vigoare. În principal, pentru alimentarea unei staţii cu energie electrică este nevoie de încheierea contractelor de racordare la reţeaua de alimentare, emiterea avizului de racordare şi încheierea contractului de furnizare a energiei electrice, aspecte care necesită timp. Branşarea se va realiza până la sfârşitul lunii octombrie, cu precizarea că va urma o perioadă de testare”, precizează municipalitatea.

"Proiectul finanţat cu fonduri europene „Furnizarea Sistemelor de Colectare Automată a Tarifelor de Călătorie, de Informare a Pasagerilor şi de Management al Flotei de Vehicule pentru Municipiul Galaţi” (e-ticketing) va fi cel mai modern şi performant sistem e-ticketing din România. Valoarea totală a proiectului este de 26.189.365,90 lei cu TVA, din care valoarea fondurilor nerambursabile este de 23.936.290,34 lei", subliniază Primăria Galaţi.

Citit 6470 ori Ultima modificare Miercuri, 09 Octombrie 2019 11:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.