Vandalizarea automatelor de bilete devine sport local

Vandalizarea automatelor de bilete devine sport local
Evaluaţi acest articol
(23 voturi)

Nu mai puţin de patru automate de vânzare a biletelor de transport vandalizate în decurs de 16 zile reprezintă performanţa atinsă de gălăţeni în această toamnă, în care autorităţile promiteau că va fi pus în funcţiune „cel mai modern şi performant sistem e-ticketing din România”. Deocamdată, sistemul de taxare automată a titlurilor de călătorie se lasă aşteptat, dar distrugerea componentelor lui continuă.

La începutul lunii iulie, în câteva dintre staţiile de transport public local din Galaţi au fost montate automatele de vânzare a biletelor. La începutul lunii august, pe reţelele de socializare au apărut primele fotografii ale unui asemenea automat cu monitorul spart. Acesta a fost doar începutul!
„Nici nu am finalizat lucrările de montare a automatelor de vânzare bilete de transport şi deja au fost vandalizate patru bucăţi în decurs de 16 zile. Deşi am dispus monitorizarea lor de către Poliţia Locală, se pare că nu a fost suficient! Degeaba încercăm să facem schimbări şi modernizări ale infrastructurii urbane, dacă la nivelul mentalităţii şi conştiinţei civice rămânem repetenţi! Hai să zicem că un nebun inconştient sparge un automat, dar să spargi patru bucăţi cred ca este prea greu de explicat şi de crezut că ar fi o întâmplare! Se fac cercetări în această cauză de către echipe comune ale Poliţiei şi aşteptăm rezultatele anchetei”, a scris, într-o postare pe contul său de Facebook, viceprimarul PSD Sorin Enache.

Ce s-a realizat până acum

La solicitarea noastră, Primăria Galaţi ne-a informat care este stadiul implementării sistemului de e-ticketing. Conform sursei citate, până acum au fost instalate, în cele 140 de staţii incluse în proiect, 102 panouri de informare, 87 de automate pentru biletele de transport şi 134 de camere de supraveghere.
„În acest moment sunt funcţionale 16 panouri de informare şi 32 de camere. De asemenea, în mijloacele de transport în comun s-au montat echipamentele necesare, fiind vorba despre 80 de autobuze, 25 de troleibuze şi un tramvai”, spune Primăria.

Ce nu s-a realizat

„Precizăm că în momentul de faţă, 81 de staţii nu sunt încă racordate la reţeaua electrică, însă pentru 74 de staţii contractele de racordare au fost deja semnate, şase sunt în curs, iar pentru o staţie urmează ca acest contract să fie semnat după parcurgerea tuturor paşilor procedurali, conform legislaţiei în vigoare. În principal, pentru alimentarea unei staţii cu energie electrică este nevoie de încheierea contractelor de racordare la reţeaua de alimentare, emiterea avizului de racordare şi încheierea contractului de furnizare a energiei electrice, aspecte care necesită timp. Branşarea se va realiza până la sfârşitul lunii octombrie, cu precizarea că va urma o perioadă de testare”, precizează municipalitatea.
"Proiectul finanţat cu fonduri europene „Furnizarea Sistemelor de Colectare Automată a Tarifelor de Călătorie, de Informare a Pasagerilor şi de Management al Flotei de Vehicule pentru Municipiul Galaţi” (e-ticketing) va fi cel mai modern şi performant sistem e-ticketing din România. Valoarea totală a proiectului este de 26.189.365,90 lei cu TVA, din care valoarea fondurilor nerambursabile este de 23.936.290,34 lei", subliniază Primăria Galaţi.

Citit 6033 ori Ultima modificare Miercuri, 09 Octombrie 2019 11:53

13 comentarii

 • postat de ADYtza74
  Marți, 08 Octombrie 2019 16:58
  5.13.184.***
  Nu tot ce vine din mediul rural trebuie educat ,ci toti trebuie educati . Avem in oras destule specimene neadaptabile la schimbari.
  5
  9
  Raportează
 • postat de George
  Marți, 08 Octombrie 2019 15:51
  89.136.76.***
  Domnilor de la viata libera ia trimiteti voi politia pe capul utilizatorului "Ghici Cine" Dupacum comenteaza si ce nick si-a ales sigur el e vandalul.
  6
  6
  Raportează
 • postat de Cetatean
  Marți, 08 Octombrie 2019 14:28
  178.162.198.***
  Distrugerea

  Art. 253 Cod Penal

  (1) Distrugerea, degradarea sau aducerea în stare de neîntrebuinţare a unui bun aparţinând altuia ori împiedicarea luării măsurilor de conservare sau de salvare a unui astfel de bun, precum şi înlăturarea măsurilor luate se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

  (4) Distrugerea, degradarea sau aducerea în stare de neîntrebuinţare a unui bun, săvârşită prin incendiere, explozie ori prin orice alt asemenea mijloc şi dacă este de natură să pună în pericol alte persoane sau bunuri, se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani.

  Aceste legi sunt bune doar pt cetatenii tarilor nordice.
  Daca legislatia nu se va schimba, pana ce acesti avortoni nenorociti
  nu vor primi pedepse de peste 25 de ani de inchisoare cu executare
  noi toti vom avea de suferit.
  Valabil si pt cei care n-au simt civic si privesc de dupa perdea aceste infractiuni.
  Eu nu cred ca nimeni sa nu fi vazut sau auzit ce-au facut acesti debedei
  aceste laturi ale societatii. Doamneee...ce i-as mai bate cu ciocanul peste degete.
  3
  8
  Raportează
 • postat de Amenda amendq
  Marți, 08 Octombrie 2019 13:04
  85.255.237.***
  Mesaj pentru toti care au venit din mediul rural și care comentează aici in neștiința de cauza. In primul rând trebuie instalat un sistem de securitate Apoi pus accentul pe amenzi uriașe pentru ca romanul doar așa se civilizează, nu își plătește amenda, dau exemplul celor din Alte state ca știm sa spunem cei din UE ai o amenda de la Consilul local, pam trece o luna nu o plătești îți creste amenda , primesti scrisorica ca vor venii sa-ți ia lucruri din casa, și chiar mai rău, sa se aplice și la noi așa și sa vedem cine mai deteriorează bunurile publice, Suntem in 2019 și ne-am cam saturat de Mizilicurile astea.. însă asta arată puterea statului roman. Votați și cotizati.
  2
  20
  Raportează
 • postat de HAHAHA
  Marți, 08 Octombrie 2019 11:51
  194.105.20.***
  Adica, intai le montam, si dupa naceea vedem ca nu pot fi folosite din lipsa de electricitate ! Curat murdar, ca la rominia -BULEALA BULEALA pe banii celor ce platesc OBLIGATORIU taxele !
  9
  25
  Raportează
 • postat de R4dhu
  Marți, 08 Octombrie 2019 09:59
  5.13.137.***
  Noi circulăm cu autobuze puține și vechi de la 1900 toamna iar ăstora le-a trebuit e-ticheting.
  Dar probabil că a fost o afacere de partid.
  14
  24
  Raportează
 • postat de ADYtza74
  Marți, 08 Octombrie 2019 09:52
  5.13.184.***
  Panouri de 'mare informare" care au ceasul (probabil sa vezi rapid cat ai stat in statie) si reclama primaria Galati, Asa se veda ca si banii pe camere s-au dat degeaba. Acelasi lucru romanesc ca la stadioane ,s-au facut cateva noi dar gazonul praf si la noi nu avem autobuze dar avem e-tiketing.
  9
  17
  Raportează
 • postat de Alergatorul de pe Faleza
  Marți, 08 Octombrie 2019 09:44
  94.177.47.***
  La ce va asteptati de la un oras care incet incet devine o gaura a saraciei si a foamei?
  7
  22
  Raportează
 • Marți, 08 Octombrie 2019 08:38
  78.96.82.***
  rromânași... Dacă așa știu unii babuini scăpați de la zoo să se comporte... „csf, n-ai csf”! Asta e tot ce pot spune decent, ca să publice „Viața liberă”! În rest... o suită de nervi la stomac și numai înjurături în gând ca orice om normal și care știe să se comporte civilizat în cadrul biosferei! Iar cu Poliția / Poliția Locală / whatever... acum s-au găsit să facă cercetări!!! Dacă vorbim de Poliția Locală, de abia o văd prin cartierul meu... Cu siguranță, la fel patrulează și prin alte cartiere!!! Concluzia: Dacă făptașii nu sunt găsiți, polițiștii care patrulează în zona respectivă să plătească reparațiile aparatului din banii de salariu și PUNCT!!!

  Spunea cineva din comentarii (Maurice) că Transurb are alte probleme... Da, are, dar asta nu înseamnă că nu trebuie să le rezolve și pe cele mai noi! Vreți transport public civilizat, ca în minunăția de europă și ca în vestul țării! Poftim! Ca să cumpărați bilete cu telefonul / cardul din autobuz și de la tonomatul din stații și să nu mai spuneți / credeți că șoferii Transurb fură bani! Iar dacă mai aveți puțină răbdare, vor veni și noile mijloace de transport! Nimic nu se face hodoronc-tronc! Nu suntem ca în jocuri, unde dai câteva click-uri și îți apare instantaneu ce ai cumpărat! Poate veți ști să vă purtați cu ele, stimați gălățeni... Troleibuzele astea "noi" deja arată și se simt de parcă sunt în Galați de când a apărut orașul... Aspectul lasă de dorit și șoferii la fel! Toate gropile, multe frâne bruște și multe demaraje în viteză, de mă răstorn până și eu, care nu sunt vreun pensionar! Ăsta e românul! „Dacă nu e lucrul meu, ce-mi pasă mie, 'oaie?!”!

  Din nou, POATE VEȚI ȘTI SĂ VĂ PURTAȚI CU VIITOARELE MIJLOACE DE TRANSPORT! SĂ SPERĂM CĂ TROLEIBUZELE AU FOST "MIJLOACELE DE ÎNVĂȚARE A BUNELOR MANIERE"!
  5
  18
  Raportează
 • postat de UnOf
  Marți, 08 Octombrie 2019 07:18
  188.24.221.***
  Pai nici la camerele de luat vederi nu ati dat drumu ?
  Dati drumu la inregistrat fratilor caci cu salbatici astia nu rezista pana la inaugurare
  nu stiu cine plateste intretinerea lor dar firma care are contractul de mentenanta deaja are de treaba
  2
  22
  Raportează
 • postat de maurice
  Luni, 07 Octombrie 2019 23:26
  86.125.62.***
  La cate probleme are transportul in comun, montarea acestor aparate nu era necesara.
  Problemele reale sunt cu totul altele, asta cu procurarea biletelor sa zicem ar fi fost ultima pe o lunga lista.
  Era la mintea cocosului ca asa ceva nu va rezista in epoca de piatra. Preferam autobuze moderne si vechile bilete.
  Bani cheltuiti aiurea, si se vor mai cheltui si pe reparatii o gramada.
  29
  39
  Raportează
 • postat de Avansati inainte ....
  Luni, 07 Octombrie 2019 22:00
  108.245.201.***
  Stricati orzul pe gaste , si pe oamenii copacilor ...
  11
  34
  Raportează
 • postat de Ghici cine
  Luni, 07 Octombrie 2019 17:54
  84.117.44.***
  Foarte bine au facut. Treaba de mantuiala. Azi le montam si in 2029 le punem in functiune. La mai multe.
  56
  26
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.