Dunărea, mult sub nivelul normal pentru această perioadă
Foto: Ovidiu Amălinei

Dunărea, mult sub nivelul normal pentru această perioadă
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Debitul Dunării la intrarea în ţară rămâne unul scăzut, iar acest lucru le ridică o serie de dificultăţi navigatorilor, mai ales pe sectorul fluvial al Dunării.

„Restricţii de navigaţii nu sunt în acest moment, dar s-au impus o serie de atenţionări, date fiind cotele Dunării înregistrate în prezent. Am avut un debit de 2.200 mc/s la intrarea în ţară a Dunării, acum a crescut la 2.800 mc/s, dar va scădea din nou în zilele următoare la 2.500 mc/s. Fluctuaţiile nu au fost bruşte, dar Dunărea rămâne la un nivel destul de scăzut în condiţiile în care debitul multianual pentru această perioadă este de 3.850 mc/s la intrarea în ţară”, ne-a explicat directorul general al Administraţiei Fluviale a Dunării de Jos (AFDJ) Galaţi, Dorian Dumitru.

Acesta a precizat că pe sectorul maritim al Dunării nu sunt probleme de navigaţie. Pe sectorul fluvial, de asemenea, în aval de Cernavodă, pe şenalul navigabil nu sunt adâncimi mai mici de 2,5 metri, adâncimea recomandată de Comisia Dunării, dar în amonte de Cernavodă mai sunt puncte unde adâncimile sunt de 2 metri.

În aceste condiţii, pentru asigurarea condiţiilor de navigaţie, se execută lucrări de dragaj. În cursul zilei de ieri se acţiona în două locaţii: în aval de Cernavodă, la Capidava (km 275), şi în amonte de Cernavodă, la Caragheorghe km (343 - km 344).

La Galaţi, ieri, cota Dunării era de 70 cm, în creştere cu 1 cm faţă de ziua precedentă, tendinţa fiind de uşoară creştere.

Citit 2898 ori Ultima modificare Joi, 24 Octombrie 2019 15:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.