Două mii de arbori trebuie să prindă rădăcini în Galaţi

Două mii de arbori trebuie să prindă rădăcini în Galaţi
Campanie de plantări
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

Nu mai puţin de 40 de frasini şi 25 de pini încearcă să prindă rădăcini la Spicu, copăceii fiind recent plantaţi în cadrul proiectului de modernizare a zonei centrale a oraşului. Primăria Galaţi afirmă că aproximativ 2.000 de noi arbori ar urma să fie plantaţi în diferite zone ale oraşului, în cadrul unei ample campanii pe care o derulează.

Conform administraţiei locale, un lot de 1.300 de arbori provine de la Direcţia Silvică, fiind vorba despre diferite specii, respectiv ulm de Turkestan (300), cenuşar (500), frasin american (200), stejar brumăriu (100) şi arţar (200). Pe aceştia ar urma să îi vedeţi crescând şi înverzind pe Faleza Superioară şi Inferioară, în Grădina Publică, în parcurile Selgros, Rizer şi Cloşca, în cartierele Ţiglina I şi Cantemir, pe străzile Ştefan cel Mare, Macului şi Tunelului, pe bulevardul Galaţi, pe taluzul aferent Cimitirului Cătuşa şi pe Calea Prutului. Plantările vor fi efectuate de echipe ale societăţii Gospodărire Urbană, precizează administraţia locală.

Conform Primăriei, societatea Gospodărire Urbană se va mai ocupa şi de plantarea unui alt lot, de 351 de arbori, respectiv tei argintiu (56), platan (88), prun (30) frasin (50), mesteacăn (60), ginkgo biloba (25) şi ulm (42). Aceşti arbori ar urma să facă umbră pe străzile: Domnească, Ciobanului, Traian, Miron Costin, Alexandru cel Bun, Radu Negru, Gării, Oţelarilor, Stadionului, Regiment 11 Siret, Dr. Petru Groza, Oltului, Barboşi, Constructorilor, C. Levaditi, Basarabiei şi Bolintineanu.

De asemenea plantări se vor face şi pe strada Brăilei, de la Spitalul Judeţean până la Oţelarilor, în zona aferentă blocului G8 şi la Stirex. "Cei 351 de arbori, aflaţi într-un stadiu avansat de dezvoltare, se vor planta în locul celor uscaţi sau afectaţi de diferite boli. În plus, în municipiul Galaţi se vor mai planta alţi 160 de arbori în cursul acestui an, cu sprijinul şi contribuţia Şantierului Naval Damen", precizează municipalitatea.

Conform sursei citate, în perioada următoare, se vor mai planta 100 de arbori, în cadrul proiectelor de modernizare derulate de municipalitate, cum ar fi zona centrală sau zona Colegiului "Mihail Kogălniceanu". Pe strada Brăilei, pe sectoarele unde s-au derulat până în prezent lucrări ample de reparaţii, se vor planta alţi 28 de arbori.

Citit 3742 ori Ultima modificare Miercuri, 30 Octombrie 2019 18:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.