Sute de gălăţeni au alergat şi au donat pentru Elena

Sute de gălăţeni au alergat şi au donat pentru Elena
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Evenimentele caritabile organizate cu scopul ajutorării persoanelor cu grave probleme de sănătate au atins, la Galaţi, un alt nivel. Peste 200 de gălăţeni au dat, duminică, curs invitaţiei jandarmului Cristian Onofrei şi au sărit să o ajute pe Elena Orac. Suma strânsă din donaţiile participanţilor la alergarea caritabilă depăşeşte 10.000 de lei.

Gălăţenii înţeleg că mână de la mână pot ajuta şi da speranţă celor aflaţi în sufetrinţă şi se bucură să participe la orice acţiune prin care să aline, cu puţinul lor, nevoia şi durerea. Duminică, 17 noiembrie, Elena Orac, gălăţeanca bolnavă de scleroză multiplă şi care are nevoie de 60.000 de euro ca să se supună unui tratament experimental în Rusia, a reuşit, cu ajutorul jandarmului Cristian Onofrei, să atingă un nou record.

La evenimentul organizat în decurs de mai puţin de o lună, au venit peste 200 de oameni, de la puşti de câţiva anişori, la vârstnici, de la oameni sănătoşi, sportivi, la persoane care şi ele ştiu ce e suferinţa din cauza unur dizabilităţi care le marchează pe viaţă. Aceştia, poate, cunosc cel mi bine chinurile prin care trece un om bolnav şi au venit în Grădina Publică chiar în cărucioare cu rotile ca să fie alături de Elena, să "alerge" pentru ea şi să îi doneze un bănuţ.

Aportul a fost unul uriaş, pe lângă cel emoţional, de solidaritate şi bucurie pe care l-au adus noii prieteni ai tinerei, care speră nu doar ca ea să se vindece, dar şi să le deschidă şi altora ca ea calea spre însănătoşire. Peste 10.000 de lei este suma strânsă în urna pusă la dispoziţie duminică, 17 noiembrie, evenimentul dedicat Elenei, fiind cel de-al treilea, consecutiv, la care se depăşeşte acest nivel al donaţiilor.

"Nu a fost frumos, a fost minunat! Oamenii au venit cu toată bucuria şi au participat şi au donat bani pentru cauza Elenei. La sfârşit m-au întrebat când e următorul eveniment, ei abia aşteaptă să vină din nou. Pentru noi este important fiecare ban pe care îl strângem, pentru că orice sumă poate ajuta, fie ea mare sau mică. Cel mai important este că oamenii înţeleg că pot să ajute într-o manieră sănătoasă şi solidară", ne-a spus Cristian Onofrei, organizatorul evenimentului. Cei peste 10.000 de lei donaţi de gălăţeni la alergarea de duminică fac ca suma adunată până acum de Elena Orac pentru tratamentul cu celule stem să ajungă la circa 60.000 de lei.

Are nevoie de 60.000 de euro

Până să ajungă la suma de 280.000 de lei, cât costă deplasarea în Rusia, tratamentul şi terapiile ulterioare, Elena mai are un drum lung de parcurs, însă trebuie să o facă contra-cronometru. Februarie este termenul la care medicii de la Moscova o aşteaptă la clinică, iar ea mai are nevoie să strângă cel puţin de patru ori suma pe care a adunat-o până acum.

Încă o şansă de a mai aduna ceva banuţi în cont o va avea pe 8 decembrie, la restaurantul "Diamond", unde va avea loc o superpetrecere cu muzică, dans şi voie bună. Un bilet costă 100 de lei, banii strânşi din vânzarea acestora urmând să îi fie donaţi Elenei. Gălăţenii care vor să participe la evenimentul din decembrie pot face rezervări la telefonul 0740.609.809.

Până atunci, Elena aşteaptă în continuare ajutorul nostru, care poate veni fie pe calea donaţiilor online, ce se pot face accesând pagina de strângere de fonduri de pe Facebook "Împreună pentru Orac Elena Marcela" sau virând bani în contul deschis la Banca Transilvania, pe numele Elena Maricela Orac: RO70BTRLRONCRT0307491501.

Citit 6241 ori Ultima modificare Sâmbătă, 23 Noiembrie 2019 00:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.