Dezastru edilitar supraimpozitat de aleşii locali (FOTO)
Foto: Anca Melinte

Dezastru edilitar supraimpozitat de aleşii locali (FOTO)
Lucrările nu sunt finalizate, dar dările cresc!
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

Gălăţenii care au proprietăţi pe nouă străzi vor plăti, din 2020, impozite şi taxe mai mari, deoarece, prin decizia aleşilor locali, au fost încadraţi în zone de impozitare superioare. Partea proastă pentru mulţi dintre ei este că autorităţile se grăbesc să le ia banii, dar în acest moment lucrările de modernizare care au justificat modificarea zonelor de impozitare sunt departe de a fi finalizate. Din contră! Unii oameni locuiesc într-un adevărat dezastru edilitar.

În Valea Oraşului, strada Plevnei este, în continuare, în plin şantier. Din cele trei canalizări descoperite, despre care scriam pe 21 noiembrie, una singură are acum capac! În schimb, bucata de PFL cu care locatarii străzii astupaseră o altă canalizare a cedat şi s-a rupt. În fiecare din capetele străzii, câte o conductă iese din pământ şi se întinde cât e de lungă, pe unde poate. Noroiul este la putere şi aici, ca şi pe străduţa vecină, Vamei.

Dezastru am găsit şi pe strada Leului, şi pe strada Spaniolă, tot din Valea Oraşului, unde lucrările de modernizare sunt eparte de finalizare. Iar la faţa locului n-am întâlnit nici urmă de muncitor sau materiale de construcţii, deşi autorităţile declară că termenul de finalizare este 31 decembrie 2019.

Ceva s-a schimbat, totuşi! Prin Hotărârea Consiliului Local nr. 523 din 21 noiembrie 2019 - chiar în ziua în care publicam articolul despre modul cum "evoluează" modernizarea pe strada Plevnei - aleşii locali au aprobat modificarea zonelor de impozitare pentru 2020.

Astfel, strada Plevnei a fost trecută din categoria C de impozitare în zona superioară - B, cu taxe şi impozite mai mari. De asemenea, au ajuns din zona C în zona B străzile Siretului, Spaniolă, Vamei, Vadul Cărăbuş, Leului, Olteniţa şi Bravilor.

Strada Cerealelor a trecut din B în zona A de impozitare, dar măcar aici lucrările de modernizare sunt finalizate, nu ca în Valea Oraşului!

În schimb, strada Smîrdan a fost trecută din zona A în zona B de impozitare, pe tronsonul cuprins între numerele 21 şi 29.

Citit 46383 ori Ultima modificare Joi, 05 Decembrie 2019 22:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.