Se circulă greu pe drumurile din judeţ! Ce avertismente dă Poliţia

Se circulă greu pe drumurile din judeţ! Ce avertismente dă Poliţia
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Având în vedere condițiile meteorologice din această perioadă, pentru evitarea evenimentelor rutiere în trafic, polițiștii fac următoarele recomandări tuturor conducătorilor auto care pleacă la drum.

În ultimele ore, în județul Galaţi, au avut loc trei accidente rutiere soldate în total cu opt victime şi importante pagube materiale, la producerea acestora un aport important aducându-şi şi încălcarea unor norme de conducere preventivă.

Pentru a evita producerea unor evenimente rutiere, iată ce trebuie să faceţi:

  • Adaptați permanent viteza de rulare la condițiile de drum și de trafic! Echipați-vă mașina corespunzător și nu plecați la drum fără anvelope de iarnă, lanțuri și material antiderapant!
  • Luminile de întâlnire să fie aprinse ziua pe toate categoriile de drumuri. Atenție deosebită necesită și sistemul de ventilație-dezaburire al parbrizului și lunetei mașinii, elemente care trebuie să funcționeze foarte bine.
  • Evitați să acționați brusc frâna și mecanismele de direcție, întrucât puteți derapa foarte ușor! Folosiți, cu precădere, frâna de motor! Pe porțiunile acoperite cu polei nu trebuie să virați și să frânați în același timp! Nu efectuați depășiri riscante!
  • Circulați cu o viteză care să nu depășească 30 de kilometri pe oră în localități, sau 50 de kilometri pe oră în afara lor, când partea carosabilă este acoperită cu polei, gheață, zăpadă bătătorită, mâzgă sau piatră cubică umedă!

CITEȘTE ȘI: Grav accident rutier între un autobuz plin cu muncitori și un camion (VIDEO)

CITEȘTE ȘI: Impact frontal între un camion şi un autoturism. Patru persoane au fost rănite

CITEȘTE ȘI: Carambol în apropiere de Galați. Două persoane au fost rănite în urma ciocnirii a trei mașini

Citit 13375 ori Ultima modificare Joi, 16 Ianuarie 2020 12:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.