Nemulţumiri după înfiinţarea primului spaţiu de carantinare. Prefectul trimite corpul de control la Direcţia de Tineret şi Sport

Nemulţumiri după înfiinţarea primului spaţiu de carantinare. Prefectul trimite corpul de control la Direcţia de Tineret şi Sport
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Înfiinţarea primului centru de carantinare din Galaţi a iscat nemulţumiri în rândul sindicaliştilor de la Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport (DJTS) Galaţi, pentru că centrul a fost făcut într-una dintre bazele aflate în administrarea instituţiei.

"Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport Galaţi a fost obligată abuziv să predea complexul sportiv, fără a se ţine cont că a propus, printr-o adresa oficială, cu o săptămână în urmă, Tabăra Gârboavele, spaţiu funcţional cu o capacitate de aproximativ 46 de locuri, aflat la o distanţă de 15 km de Galaţi. În data de 23 februarie 2020, directorul DJTS Galaţi s-a deplasat la Tabăra Gârboavele, împreună cu reprezentaţi de la Prefectură şi DSP, a fost prezentată tabăra, s-au făcut verificări la instalaţiile de încălzire, electricitate şi alimentare cu apă, rămânând să fie preluată", se arată într-un comunicat de presă al Sindicatului Naţional Tineret şi Sport.

Propunerea este una, realitatea alta

Cu toate acestea, susţin sindicaliştii, autorităţile locale au decis preluarea unui alt spaţiu pentru carantinarea persoanelor venite din Italia, spaţiu care are şi bucătărie proprie. "Menţionăm că în aceeaşi incintă se află bucătăria, care deserveşte zilnic aproximativ 50-100 persoane. Această unitate însemnă baza veniturilor proprii care asigurau desfăşurarea activităţii în lipsa finanţării de la minister. Având în vedere termenul pus la dispoziţie pentru predare (două ore), în urma sigilării restaurantului sub presiunea comisiei de urgenţă, nu s-au putut rezolva anumite situaţii care vor genera pagube nerecuperabile. Ce se va întâmpla cu cei 19 angajaţi, care au plecat acasă plângând, disperaţi că nu se vor mai întoarce în acest loc de munca. Oare au fost luate în seamă toate aceste aspecte pe care directorul DJTS Galaţi le-a arătat în şedinţa comisiei de urgenţă şi Ministerului Tineretului şi Sportului?", se mai arată în comunicatul sindicaliştilor.

Baza DJTS a fost preluată luând în considerare un ordin al ministrului Tineretului şi Sportului, prin care se dispune ca toate direcţiile aflate în subordine să predea de urgenţă orice spaţiu, la solicitarea Comitetelor pentru Situaţii de Urgenţă.

Se va face control

Acest aspect a fost explicat şi de prefectul judeţului Galaţi, Gabriel Avrămescu, care a ţinut să precizeze că va trimite şi corpul de control la DJTS, pentru a afla cum sunt administrate toate bazele aflate în subordine. "Acolo, în situaţia respectivă, a fost o măsură luată în cadrul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. Din păcate, reprezentanţii instituţiilor respective nu au înţeles că, atunci când este vorba despre o situaţie de urgenţă, trebuie să ne supunem toţi deciziilor autorităţilor. Drept urmare, o să trimit corpul de control de la Instituţia Prefectului la instituţiile în cauză, să verifice modul în care este administrat şi gestionat patrimoniul respectivelor instituţii, pentru că, din punctul meu de vedere, este inadmisibil ca atunci când sunt situaţii de urgenţă să stăm să ne gândim că nu putem să eliberăm sau mai avem noi alte probleme personale. Ministrul Tineretului şi Sportului a spus foarte clar că instituţiile din subordine trebuie să dea concursul prefecţilor şi Comitetelor pentru Situaţii de Urgenţă, să asigure şi să ne sprijine în luarea tuturor măsurilor pentru sănătatea publică", a explicat Gabriel Avrămescu.

Mai mult, prefectul judeţului Galaţi a spus că vor fi făcute mai multe spaţii pentru carantinarea persoanelor venite din zonele de risc din Italia şi că, pentru asta, a rugat toate instituţiile statului să anunţe ce spaţii au disponibile. "Dacă situaţia o va impune, vor fi luate, pentru carantină, toate spaţiile care se pretează, aşa că noi, pe lângă bazele respective, luăm în calcul şi alte baze, care sunt în proprietatea instituţiilor publice. De altfel, ieri (n.r. - luni), în şedinţa CJSU, i-am rugat pe toţi reprezentanţii instituţiilor publice să ne comunice potenţialele spaţii de cazare pe care ei le au la dispoziţie, tocmai pentru nu fi luaţi prin surprindere. Au fost instituţii care au venit de bunăvoie, şi mă refer aici la Romsilva, APDM etc., şi ne-au oferit spaţii de cazare. În acesta condiţii, aş vrea să aflu de ce acolo nu s-a dorit colaborarea", a conchis prefectul judeţului Galaţi.

Citit 5566 ori Ultima modificare Joi, 27 Februarie 2020 16:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.