Fotbalistă de la FC Universitatea Galaţi, convocată la naţionala de senioare
Foto: Sorin Pană / Sportul Ilustrat

Fotbalistă de la FC Universitatea Galaţi, convocată la naţionala de senioare
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Parcursul excelent din turul primei ligi, avut de formaţia gălăţeană FC Universitatea, aflată pe locul al doilea, a atras atenţia suplimentară a selecţionerului Mirel Albon, care a convocat-o la echipa naţională de senioare pe Maria Stamate, fundaşul dreapta al echipei din Galaţi.

Pe lângă Carmen Marcu, cu multiple convocări la echipa naţională de junioare Under 17 şi de ceva vreme la cea a junioarelor mari (under 19), FC Universitatea are acum încă o jucătoare de naţională, de data aceasta la prima reprezentativă, de senioare: Maria Stamate.

"Sunt conștientă de faptul că sunt abia la început de drum, iar acesta este un pas important în ceea ce priveşte cariera mea în fotbal. Vreau ca în acest stagiu de pregătire să dau tot ce pot din toate punctele de vedere şi să nu înşel aşteptările domnului selecționer", a spus Maria Stamate, la aflarea veştii că va merge la reprezentativa României.

Maria Stamate (20 de ani) a fost componentă a echipei naţionale de junioare U19, iar aceasta este a doua oară când este chemată la cea de senioare. Prima convocare a fost în urmă cu doi ani, când juca ca mijlocaş dreapta, la un stagiu în Turcia. La echipa de club a fost reprofilată în ultimul an ca fundaş dreapta, randamentul excelent avut pe acest post fiind confirmat şi prin această convocare. De altfel, în această iarnă a fost curtată intens de multipla campioană Olimpia Cluj, ea alegând să continue campania de obţinere a unei medalii alături de colegele de la FC Universitatea Galaţi.

Tricolorele vor merge în Turcia, între 2 și 11 martie, unde vor disputa și trei jocuri de pregătire împotriva naționalelor Venezuelei și Ungariei, dar și a echipei feminine din Hong Kong. Lotul convocat  de selecţionerul Mirel Albon pentru prima acțiune de pregătire din 2020 este format din: portari - Andreea Părăluță (Levante UD/Spania), Sara Câmpean (”U” Olimpia Cluj); fundași: Maria Stamate (Universitatea Galați), Cristina Codrescu (Fortuna Becicherecu Mic), Teodora Meluță (”U” Olimpia Cluj), Maria Ficzay (”U” Olimpia Cluj), Diana Grecu (Heniu Prundu Bârgăului), Erika Gered (Vasas Femina Odorheiu Secuiesc), Claudia Bistrian (Fortuna Becicherecu Mic); mijlocași: Alexandra Kuhnle (The College of William and Mary/SUA), Ioana Bortan (”U” Olimpia Cluj), Ștefania Vătafu (Anderlecht/Belgia), Andrea Herczeg (Szent Mihaly KFT/Ungaria), Andreea Voicu (”U” Olimpia Cluj), Mihaela Ciolacu (”U” Olimpia Cluj), Alexandra Hornea (Heniu Prundu Bârgăului), Szidonia Papp (Szent Mihaly KFT/Ungaria); atacanți: Florentina Olar (Farum BK/Danemarca), Andreea Laiu (Macabbi Holon/Israel), Laura Rus (Anderlecht/Belgia), Oana Negrea (University London/Anglia), Denisa Predoi (Independența Baia Mare).

Naționala feminină începe astfel pregătirea pentru următoarele jocuri din calificările pentru Campionatul European din 2021, găzduit de Anglia. Următorul meci oficial este programat împotriva selecționatei Croației, pe 14 aprilie.

Citit 2791 ori Ultima modificare Joi, 27 Februarie 2020 16:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.