Director din cadrul Primăriei Galați, acuzat de incompatibilitate

Director din cadrul Primăriei Galați, acuzat de incompatibilitate
După şase ani de monitorizare ANI
Evaluaţi acest articol
(22 voturi)

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat starea de incompatibilitate în cazul unuia dintre directorii din cadrul Primăriei municipiului Galaţi, Daniel Stadoleanu, director executiv al Direcţiei Impozite, Taxe şi Alte Venituri Locale. Acesta ne-a declarat că va ataca în instanţă decizia ANI, instituţie care îl monitorizează încă din 2014 şi căreia i-a trimis dovezi că nu se află în incompatibilitate.

"Agenţia Naţională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate şi conflictul de interese în materie administrativă în cazul a nouă persoane", se arată într-un comunicat de presă dat publicităţii ieri. Pe listă figurează şi Daniel Stadoleanu, din cadrul Primăriei municipiului Galaţi, despre care ANI afirmă că s-ar afla în incompatibilitate: "Începând cu data de 16 septembrie 2013 exercită simultan funcţia publică de director executiv al Direcţiei Impozite, Taxe şi Alte Venituri Locale din cadrul Primăriei Municipiului Galaţi şi calitatea de expert contabil, respectiv expert contabil judiciar, încălcând astfel dispoziţiile art. 96, alin. (1) teza a II-a din Legea nr. 161/2003".

Potrivit actului normativ menţionat, "Funcţionarii publici pot exercita funcţii sau activităţi în domeniul didactic, al cercetării ştiinţifice, al creaţiei literar-artistice. Funcţionarii publici pot exercita funcţii în alte domenii de activitate din sectorul privat, care nu sunt în legătură directă sau indirectă cu atribuţiile exercitate ca funcţionar public".

Cine este Daniel Stadoleanu

Înainte de a ocupa, prin concurs, postul de director în cadrul Primăriei, devenind funcţionar public, Daniel Stadoleanu a lucrat în mediul privat. A dobândit calitatea de expert contabil în 2001, ca urmare a susţinerii unui examen şi s-a înscris în Corpul Experţilor Contabili, fiind o calitate profesională la care nu putea renunţa. Expert judiciar este din 2011. Ambele atestări profesionale figurau în CV-ul cu care în 2013 s-a înscris la concursul pentru postul de director în cadrul Primăriei.

Cel mai probabil, Daniel Stadoleanu a intrat în vizorul ANI în urma unei plângeri. În 2014 a fost informat de către ANI că s-a deschis un dosar de incompatibilitate, că i se verifică situaţia şi este monitorizat. În tot acest timp, s-au solicitat informaţii nu numai directorului, ci şi Primăriei Galaţi. Interesant este că Agenţia de Integritate a emis o decizie abia în 2020.

Decizie a Curţii de Apel

Daniel Stadoleanu ne-a declarat că printre documentele doveditoare transmise ANI se află şi o hotărâre a Curţii de Apel Galaţi din 2018. "Decizia Curţii de Apel a venit ca urmare a unei abţineri într-un dosar în care eram numit ca expert judiciar. Eu am făcut cerere de abţinere, m-am abţinut şi Curtea de Apel s-a pronunţat şi a spus că nu e un caz de abţinere pentru că nu există conflict de interese între calitatea de funcţionar public şi speţa în cauză. Decizia respectivă este definitivă din 2018", ne-a declarat directorul.

Stadoleanu ne-a declarat că va ataca în instanţă decizia ANI şi că până la o decizie definitivă a instanţei îşi va continua activitatea de director în cadrul Primăriei Galaţi.

Citit 8535 ori Ultima modificare Sâmbătă, 29 Februarie 2020 00:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.