CORONAVIRUS | Galaţiul NU se închide! Asigurări din partea autorităților (VIDEO)

CORONAVIRUS | Galaţiul NU se închide! Asigurări din partea autorităților (VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(20 voturi)

Acesta este mesajul autorităţilor din Galaţi, care se ocupă zilele acestea de punerea în aplicare a tuturor măsurilor pentru combaterea răspândiri coronavirusului Covid-19. Mesajul este cu atât mai important cu cât preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că va institui starea de urgenţă, de la începutul acestei săptămâni.

"Nu se pune problema limitării accesului în oraş sau în afara oraşului. Vom vedea exact cum se va da ordinul privind starea de urgenţă şi atunci vom putea vorbi şi despre regulile impuse. Şi, chiar dacă se va impune o limitare a circulaţiei, în cazul în care numărul îmbolnăvirilor va crește foarte mult, se vor da permise de circulaţie pentru autoturismele şi autovehiculele autorizate", ne-a explicat Gabriel Avrămescu, prefectul judeţului Galaţi, care îi sfătuieşte pe gălăţeni să nu mai dea crezare tuturor zvonurilor lansate în spaţiul public şi le recomandă să se informeze doar din surse oficiale.

Autorităţile fac, zi de zi, apel la calm şi îi roagă pe gălăţeni să nu intre în panică şi să nu ia cu asalt magazinele. Şi asta pentru că marile lanţuri de magazine au dat asigurări că vor alimenta în permanenţă rafturile cu marfă. "Ne-am întâlnit cu reprezentanţii marilor lanţuri de magazine şi supermarketuri, pentru a discuta despre adaptarea programului şi pentru asigurarea fluxului de alimente, ca să nu existe blocaje. Am primit asigurări de la dumnealor că nu vor exista probleme în aprovizionarea magazinelor", a adăugat prefectul.

Tot pentru asigurarea aprovizionării magazinelor, Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă (CNSSU) a aprobat o derogare de la măsura izolării/carantinării pentru şoferii autovehiculelor mai mari de 3,5 tone. "Şoferii mijloacelor de transport rutier cu masa de peste 3,5 tone şi şoferii care fac aprovizionarea fermelor sau obiectivelor din industria alimentară sunt exceptaţi de la impunerea regulilor de autoizolare/carantină în funcţie de zonele din care sosesc (galbenă/roşie), la momentul intrării în ţară. (…) Şoferului i se va recomanda să evite, pe cât posibil, contactul cu familia sau alte persoane", se arată într-un ordin al CNSSU.

În acelaşi timp, autorităţile îi sfătuiesc pe gălăţeni să stea cât mai mult timp în case şi să evite drumurile care nu sunt urgente. De asemenea, trebuie precizat că au fost interzise târgurile comunale şi adunările cu mai mult de 50 de persoane.

Statistică români diagnosticaţi cu coronavirus. Care este situația la Galați [detalii]

 

Citit 19919 ori Ultima modificare Marți, 24 Martie 2020 13:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.