La Damen Galaţi, aproape 1.200 de oameni în concediu sau şomaj tehnic

La Damen Galaţi, aproape 1.200 de oameni în concediu sau şomaj tehnic
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

Pe fondul extinderii efectelor pandemiei de coronavirus, ale cărei efecte continuă să se facă simţite ȋn toate domeniile de activitate, Şantierul Naval Damen Galați a decis să reducă efectivul forţei de muncă prezente ȋn şantier cu 50 la sută pentru a asigura atât sănătatea şi siguranţa tuturor angajaţilor, cât şi continuitatea activităţii companiei. 

„Începând cu luni, 6 aprilie, 50 la sută din efectivul şantierului ȋşi va continua activitatea zilnică, iar 50 la sută va intra ȋn concediu de odihnă sau şomaj tehnic. Măsura se va aplica ȋn perioada 6 – 30 aprilie ȋn două etape, prin rotaţie, după cum urmează: 50 la sută din personal merge la lucru, iar 50 la sută ȋn concediu de odihnă / şomaj tehnic, după care rolurile se inversează. Această rotaţie de personal este o măsură necesară ȋn scopul menţinerii unui nivel de funcţionare a şantierului care să poată fi susţinut de un mediu de lucru sănătos, dar şi pentru a respecta regulile şi dispoziţiile impuse de autorităţile române.

Avem încrederea că toate eforturile noastre contribuie la protejarea angajaţilor noştri, dar şi a întregii comunităţi locale, asigurând totodată o dorită continuitate a activităţii companiei noastre”, se precizează într-un comunicat de presă al Şantierului Naval Damen Galaţi.

O măsură asemănătoare a fost luată, încă de săptămâna trecută, în Şantierul Naval Damen Mangalia, unde aproape 500 de angajaţi au fost trimişi în şomaj tehnic. În cazul şantierului Damen Galaţi, vor fi în concediu sau în şomaj tehnic aproximativ 1.200 de angajaţi.

Şantierele navale se confruntă în această perioadă cu probleme precum sincopele apărute în furnizarea echipamentelor din import pentru navele aflate în construcţie sau restricţionarea mobilităţii transfrontaliere a personalului specializat.

La nivelul şantierelor navele din Grupul Damen au fost adoptate planuri de măsuri pentru prevenirea riscului infectării cu coronavirus, printre care se număr organizarea lucrului în mai multe ture, restricţionarea accesului în unitate, dezinfecţie, control medical periodic etc.

SN Damen Mangalia are în prezent aproape 2.100 de angajaţi şi are în lucru şapte nave, printre care se numără şi modernizările la remorcherul multifuncţional „Perseus”, aparţinând Administraţiei Fluviale Dunărea de Jos (AFDJ) Galaţi.

La SN Damen Galaţi, cu 2.400 de angajaţi, se află în prezent în construcţie una dintre cele mai importante comenzi din istoria construcţiilor navale, respectiv spărgătorul de gheaţă „Nuyna”, destinat Diviziei Antarctice Australiene, nava urmând să fie livrată chiar în cursul acestui an.

 

Citit 7210 ori Ultima modificare Luni, 06 Aprilie 2020 09:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.