Evaluaţi acest articol
(15 voturi)
7 comentarii

Pe fondul extinderii efectelor pandemiei de coronavirus, ale cărei efecte continuă să se facă simţite ȋn toate domeniile de activitate, Şantierul Naval Damen Galați a decis să reducă efectivul forţei de muncă prezente ȋn şantier cu 50 la sută pentru a asigura atât sănătatea şi siguranţa tuturor angajaţilor, cât şi continuitatea activităţii companiei. 

„Începând cu luni, 6 aprilie, 50 la sută din efectivul şantierului ȋşi va continua activitatea zilnică, iar 50 la sută va intra ȋn concediu de odihnă sau şomaj tehnic. Măsura se va aplica ȋn perioada 6 – 30 aprilie ȋn două etape, prin rotaţie, după cum urmează: 50 la sută din personal merge la lucru, iar 50 la sută ȋn concediu de odihnă / şomaj tehnic, după care rolurile se inversează. Această rotaţie de personal este o măsură necesară ȋn scopul menţinerii unui nivel de funcţionare a şantierului care să poată fi susţinut de un mediu de lucru sănătos, dar şi pentru a respecta regulile şi dispoziţiile impuse de autorităţile române.
Avem încrederea că toate eforturile noastre contribuie la protejarea angajaţilor noştri, dar şi a întregii comunităţi locale, asigurând totodată o dorită continuitate a activităţii companiei noastre”, se precizează într-un comunicat de presă al Şantierului Naval Damen Galaţi.
O măsură asemănătoare a fost luată, încă de săptămâna trecută, în Şantierul Naval Damen Mangalia, unde aproape 500 de angajaţi au fost trimişi în şomaj tehnic. În cazul şantierului Damen Galaţi, vor fi în concediu sau în şomaj tehnic aproximativ 1.200 de angajaţi.
Şantierele navale se confruntă în această perioadă cu probleme precum sincopele apărute în furnizarea echipamentelor din import pentru navele aflate în construcţie sau restricţionarea mobilităţii transfrontaliere a personalului specializat.
La nivelul şantierelor navele din Grupul Damen au fost adoptate planuri de măsuri pentru prevenirea riscului infectării cu coronavirus, printre care se număr organizarea lucrului în mai multe ture, restricţionarea accesului în unitate, dezinfecţie, control medical periodic etc.
SN Damen Mangalia are în prezent aproape 2.100 de angajaţi şi are în lucru şapte nave, printre care se numără şi modernizările la remorcherul multifuncţional „Perseus”, aparţinând Administraţiei Fluviale Dunărea de Jos (AFDJ) Galaţi.
La SN Damen Galaţi, cu 2.400 de angajaţi, se află în prezent în construcţie una dintre cele mai importante comenzi din istoria construcţiilor navale, respectiv spărgătorul de gheaţă „Nuyna”, destinat Diviziei Antarctice Australiene, nava urmând să fie livrată chiar în cursul acestui an.

 

Citit 6081 ori Ultima modificare Luni, 06 Aprilie 2020 09:13

7 comentarii

 • postat de Navalist batran Duminică, 05 Aprilie 2020 17:34 5.13.152.*** Link la comentariu
  1
  8

  Economic, asta vor să credem aia de sus . Un muncitor bine pregatit in navalistica isi găsește de muncă repede și pe bani buni. Auzi,întinde mâna firma. Firma ar fi in stare sa ia și pielea de pe noi. Legea e lege in orice vremuri. Trebuie sa dea oamenii pe rand in 75% conform contractului de muncă, 75% din vrut. Tu dacă lucrezi la birouri sau chiar in conducerea santierului, e normal sa te temi. Eu imi gasesc de munca oricand ca sunt gata sa muncesc din greu.

  Raportează
 • postat de Reli Duminică, 05 Aprilie 2020 04:39 5.13.195.*** Link la comentariu
  2
  5

  Pai nu mai ai bani ca te-ai dus repede sa sa-ti faci stocuri de alimente si zi de zi unii au cumparat aproape din toata pensia la unii iar la altii din tot salariul de cand sa dat ordonantele militare, asa sa si intamplat uitand ca mai sint si alte lucruri de facut cu banii, De acum o sa pretuim fiecare felie de paine , mancam mai putin , ca pe vremea lui Ceasca, asta daca vrei sa supravetuiesti, unora le placeau sa aiba mult la masa si arunau mult de la la gunoi Schimbam obiceiurile si sa pretuim fiecare lucru

  Raportează
 • postat de Economic Sâmbătă, 04 Aprilie 2020 23:52 94.67.180.*** Link la comentariu
  5
  6

  Navalist bătrân degeaba, firma întinde o mana de ajutor angajatului oferindu-i ocazia sa își ia concediu de odihna, nu șomaj tehnic direct, pana se întoarce din concediu poate nu mai e cazul de șomaj. În cazul tău, pe principiul darwinismului, ar trebui sa ți se restructureze postul... Sa te duci la itm cu jalba în proțap apoi...

  Raportează
 • postat de Adevarul Sâmbătă, 04 Aprilie 2020 21:17 77.111.247.*** Link la comentariu
  5
  4

  Nu mai avem mult si o sa vedem milioane de oameni ramasi fara surse de supravietuire cum ies in strada si devasteaza Romania !!! Sa vedem atunci ce va decide acest guvern, care va fi amenda sau cate persoane vor muri impuscate de militarii inarmati pentru razboi care pazesc clasa politica din Romania impotriva propriului popor decimat de virusul ucigas si disperat de foamete si lipsuri !!!
  Sa se ia URGENT masuri pentru stoparea scumpirii alimentelor al caror pret a EXPLODAT !!!
  La televizor suntem mintiti si otraviti cu prostii zi si noapte in timp ce realitatea este cu totul altfel !!!
  Clasa politica din Romania este complet rupta de realitate in timp ce mare parte dintre romani vor ramane CAT DE CURAND fara cele mai elementare lucruri necesare supravietuirii !!!
  Tot ce se vorbeste la televizor este numai despre amenzile uriase aplicate cu sutele de mii si despre amenintarea populatiei cu masuri represive si despre incarcerarea pe durata nedeterminata la domiciliu si despre monitorizarea populatiei si strangerea de date in vederea crearii unei baze de date care sa contina toata viata cetatenilor, prin cele mai avansate mijloace stiintifice si tehnice ... iar despre medicamente pentru tratarea bolnavilor de COVID 19 si despre masti si manusi si ochelari de protectie distribuite gratuit catre populatia tarii si despre testarea totala a tuturor celor care traiesc in tara in momentul asta si despre stoparea invaziei tarii de catre cocalarii diasporezi care au adus din occidentul infect virusul cu care au contaminat toata Romania ... NU SE POMENESTE ABSOLUT NIMIC !!!

  Raportează
 • postat de Ajutor Sâmbătă, 04 Aprilie 2020 15:29 84.117.41.*** Link la comentariu
  7
  8

  Nu mai dati oamenii in somaj ca o sa murim de foame cu totii si masele infometate o sa se revolte si o sa iasa in strada spargand magazinele si furand produse alimentare. Deja nu mai am bani sa platesc internetul si tv, gazele, electricitatea si apa. O sa fiu exacutat si mii de oameni vor ramane pe drumuri flamanzi si disperati. Nu mai sunt bani si nici nu mai avem ce manca.

  Raportează
 • postat de Navalist batran Sâmbătă, 04 Aprilie 2020 15:09 109.166.134.*** Link la comentariu
  7
  9

  Oare ce zice ITM-ul ca o firma obliga (forțează) oamenii sa isi ia concediul de odihna? Ciudat ca nu am auzit nicio reacție din partea instituțiilor. Conform legilor, poți obliga angajatul sa își concediu doar daca asa e programat sa il ia.

  Raportează
 • postat de Oricum Santierul Naval.. Sâmbătă, 04 Aprilie 2020 10:45 192.121.87.*** Link la comentariu
  6
  21

  este intr-o situatie dificila de mai mult timp. Asa ca se ajungea la aceste decizii oricum , cu sau fara virus.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.