Alimentele pentru cei din carantină riscă să se strice

Alimentele pentru cei din carantină riscă să se strice
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Scandal la un centru de carantină de pe raza municipiului Galaţi. Totul după ce gălăţenii care erau cazaţi aici au primit hrana pentru ziua de duminică. Vorbim de hrană rece, precum iaurt, ouă sau brânză, alimente pe care oamenii nu au unde să le ţină pentru că centrul de carantină nu este dotat cu frigidere. Situaţia a ajuns şi în atenţia Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi, care s-a sesizat din oficiu după ce, în spaţiul public, au apărut imagini din respectivul centru de carantină.

O gălăţeancă care a venit dintr-o zona roşie şi a fost cazată într-unul dintre centrele de carantină de pe raza municipiului a postat în mediul on-line o filmare în care arată cum este distribuită hrana pentru persoanele aflate în  carantină şi modul în care acestea stau la rând să o primească. Mai grav este faptul că femeia susţine că în respectivul centru de carantină nu au niciun frigider în care să îşi poată depozita alimentele – iaurt, brânză şi ouă – primite în cursul zilei de sâmbătă pentru duminică. „Nu vrem să mâncăm alimente alterate”, a fost mesajul gălăţencei. Ulterior s-a dovedit că nu este doar o susţinere a femeii, lipsa frigiderelor fiind confirmată şi de Primăria galaţi, cea care are în administrare aceste centre de carantină. „Meniul pentru persoanele aflate în carantină a fost în aşa fel gândit astfel încât alimentele să nu se altereze de pe o zi pe alta.  Persoanele carantinate primesc sâmbăta, la prânz, meniul pentru ziua în curs, hrană caldă, dar şi hrană rece pentru a doua zi, pentru ziua de duminică, alimente care, aşa cum spuneam, să nu se altereze. A ajutat şi faptul că temperaturile nu au fost foarte ridicate. Aceşti cetăţeni au primit salam uscat şi afumat, iaurturi ş.a.m. Nu există frigidere în acea locaţie”, ne-a declarat Petrica Paţilea, purtătorul de cuvânt al Primărie Galaţi. 

Imaginile au ajuns şi în atenţia inspectorilor sanitari de la Direcţia de Sănătate Publică. „În urma imaginilor apărute  în spaţiul public, Direcţia de Sănătate Publică s-a autosesizat, drept care vom notifica Primăria cu privire la condiţiile de păstrare a alimentelor”, ne-a explicat Liliana Iordăchescu, purtătorul de cuvânt al DSP Galaţi.

Primăria a promis că va analiza situaţia şi va lua cea mai bună decizie, mai ales că temperaturile au început să crească. „Dat fiind că vine vara, cresc temperaturile, analizăm acum foarte serios această chestiune şi vom alege cea mai bună soluţie, aşa încât persoanele carantinate să primească hrană în condiţii de maximă siguranţă”, a adăugat Petrica Paţilea.

Sperăm ca decizia cea mai bună să fie luată cât mai rapid, pentru a evita şi alte probleme la centrul respectiv unde, din informaţiile noastre, persoanele carantinate nu respectă măsurile de distanţare socială. Despre acest aspect, autorităţile locale susţin că asta ţine doar de „o minimă educaţie a fiecăruia dintre ei”.

 

Citit 2225 ori Ultima modificare Luni, 25 Mai 2020 00:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.