Străzile Galaţiului, transformate în piste de curse auto

Străzile Galaţiului, transformate în piste de curse auto
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

Aproape 200 de şoferi şi-au pierdut permisele de conducere în ultima săptămână, după ce au fost prinşi în traficul din Galaţi, fie circulând cu viteze excesive, fie sub influenţa alcoolului ori a drogurilor. Recordul în materie de depăşire a regimului de viteză a fost atins pe "şoseaua morţii", la Drăgăneşti, unde un conducător auto a fost depistat de radar circulând cu aproape 170 de kilometri la oră.

"Relaxarea" de după restricţiile impuse pe fondul pandemiei a dus la o explozie de încălcări ale regulilor de circulaţie. Revenirea la un trafic normal le-a dat impuls şoferilor să se abată de la cele mai elementare cerinţe de siguranţă, a căror ignorare constituie, totodată, cauzele principale ale celor mai multe şi mai grave accidente rutiere.

În cursul săptămânii trecute, nu mai puţin de 1.460 de amenzi au fost aplicate de poliţiştii de la Circulaţie pe drumurile din judeţul Galaţi, "campionii" sancţiunilor fiind 641 de şoferi în privinţa cărora radarele au indicat că depăşeau cu mult limita de viteză. Cele mai grave abateri au fost consemnate pe două artere extrem de circulate, strada Brăilei din municipiul Galaţi, şi DN 25, şoseaua pe care, statistic, se petrec cele mai multe accidente rutiere grave din judeţ. Un motociclist şi un şofer au rămas fără permise pe cea mai circulată arteră din oraş, ambii fiind prinşi circulând cu peste 140 de kilometri la oră.

"Polițiștii au depistat un bărbat, de 37 de ani, din municipiul Galați, în timp ce conducea motocicleta, pe strada Brăilei, cu viteza de 146 de km/h. El a fost sancționat cu amendă în valoare de 1.305 lei, fiindu-i reținut permisul de conducere pentru o perioadă de 90 de zile. Un alt conducător auto, de 33 de ani, a fost sancționat contravențional pentru depășirea vitezei, cu suma de 2.900 de lei și reținerea permisului de conducere, după ce a fost depistat de polițiști circulând cu autoturismul, pe strada Brăilei, cu viteza de 140 de km/h", precizează cms. şef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Şi totuşi, recordul de viteză a fost înregistrat la 70 de kilometri de reşedinţa de judeţ, la Drăgăneşti. Un şofer a fost tras pe dreapta şi "transformat" pe loc în pieton, după ce a radarul a arătat că maşina pe care acesta o conducea rula cu nu mai puţin de 168 km/h, pe DN 25.

Droguri şi alcool, la ordinea zilei

Dintr-un total de 23 de infracţiuni la regimul rutier constatate cu ocazia raziei care a durat o săptămână, 13 au privit consumul de alcool sau droguri de către şoferi. De altfel, conducerea vehiculelor sub influenţa substanţelor de natură să altereze capacităţile fizice şi psihice a fost unul dintre motivele principale ale tuturor sancţiunilor aplicate de poliţişti, aceştia reţinând 30 de permise de conducere de la şoferii care au picat verificările.

Printre conducătorii auto care s-au ales cu dosar penal s-a aflat şi un tânăr de 24 de ani, din Galaţi. "La testarea cu aparatul drugtest a rezultat valoare pozitivă pentru THC-5 (canabis). Acesta a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate mostre biologice în vederea stabilirii prezenței substanţelor psihoactive în organism, polițiștii întocmind totodată, dosar penal", completează reprezentantul Poliţiei Galaţi.

Alte motive pentru care zeci de conducători auto au fost "retraşi" temporar de pe piaţă au fost depăpăşirile neregulamentare, în 18 cazuri, şi neacordarea de prioritate la vehicule şi pietoni, în 32 de situaţii. Alţi 25 de şoferi au rămas fără permise pentru alte genuri de abateri rutiere.

Citit 3640 ori Ultima modificare Vineri, 05 Iunie 2020 00:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.