Numărul infectărilor cu COVID-19 s-a dublat la Galați faţă de acum o lună

Numărul infectărilor cu COVID-19 s-a dublat la Galați faţă de acum o lună
Galațiul, fruntaș la numărul de îmbolnăviri
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

Încă 88 de gălățeni au fost confirmați, în acest weekend, cu infecție cu SARS-COV-2, ceea ce face ca numărul total al îmbolnăvirilor din județul Galați să ajungă la 2.188. În săptămâna care tocmai s-a închiat au fost raportate în total 299 de cazuri de infectare cu coronavirus, ceea ce face ca numărul îmbolnăvirilor să fie dublu față de săptămâna de la începutul lunii iulie.

În săptămâna  26 iunie - 2 iulie, Direcția de Sănătate Publică Galaţi raporta 147 de cazuri noi de infectare cu coronavirus. Comparativ, la o lună distanță, în perioada 27 iulie - 2 august, numărul cazurilor noi de infectare este mai mult decât dublu, respectiv 299.

Comparația a fost, cu siguranță, luată în calcul și de autorități, atât cele locale, cât și cele de la nivel central, care au decis mai multe restricții pentru județul nostru. Astfel, după ce săptămâna trecută s-a decis în cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Galați ca terasele și sălile de jocuri de noroc să aibă program doar până la ora 23,00, Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgențe a emis, la rândul său, un ordin în acest sens. Ce-i drept, ordinul de la nivel național vizează șapte județe și municipiul București și are termen de valabilitate 14 zile. Județele vizate de restricționarea programului de la terase și sălile de jocuri de noroc sunt cele care au un număr mare de infectări: Galați, Argeș, Brașov, Constanța, Dâmbovița, Ilfov, Prahova și municipiul București. Autoritățile nu exclud, dacă numărul infectărilor din aceste județe nu va scădea, să prelungească măsura restrictivă care stabilește că terasele și sălile de jocuri de noroc nu se pot deschide mai devreme de ora 06,00 și nu se pot închide mai târziu de ora 23,00.

Cifre îngrijorătoare

Programul redus la terase și sălile de jocuri nu reprezintă singura regulă nouă din județ. Vă reamintim faptul că CJSU a stabilit, la recomandarea autorităților locale, zonele și intervalele orare în care purtarea măștii de protecție este obligatorie și în aer liber. Autoritățile încearcă astfel să limiteze răspândirea comunitară a virusului, mai ales că, de la începutul pandemiei și până în prezent, 2.188 de persoane din județul Galați s-au infectat cu coronavirus. 88 dintre acestea au fost confirmate în ultimele 48 de ore - 36 sâmbătă și 52 duminică. Totodată, în weekend au fost raportate două noi decese printre cei care s-au infectat cu Covid-19, numărul total al deceselor ajungând la 120. Grav este secația de Terapie Intensivă de la Spitalul Județean este în totalitate ocupată, ba chiar a fost amenajat un pat în plus față de cele șapte destinate pacienților cu coronavirus, astfel că medicii au în grijă opt pacienți în stare gravă. De cealaltă parte, numărul celor declarați vindecați a crescut în weekend cu 33, ajungând la 1.136.

Direcția de Sănătate Publică a reluat, după intrarea în vigoare a Legii Carantinei, monitorizarea persoanelor care trebuie să stea în izolare și carantină. Astfel, conform datelor oficiale, 16 gălățeni se află în izolare la domciiliu, iar 119 sunt în carantină.

De asemenea, datele oficiale arată că, de la începutul pandemiei și până în prezent, la nivelul județului Galați, au fost efectuate 18.662 de teste pentru depistarea coronaviruslui, cu 559 mai multe față de raportarea de vineri.

Citit 4528 ori Ultima modificare Miercuri, 07 Iunie 2023 07:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.