Evaluaţi acest articol
(25 voturi)
2 comentarii

Un agent economic din localitatea Târgu Bujor, județul Galați, a primit o amendă uriaşă. Este vorba despre patronul unei săli de jocuri de noroc, care, deși cunoștea că are obligația să închidă locația începând cu ora 23,00, a refuzat să facă acest lucru. Mai mult, acesta a sfidat recomandările jandarmilor și a refuzat în repetate rânduri să își suspende programul. Tocmai de aceea, într-o singură noapte, oamenii legii i-au aplicat patru sancțiuni pentru aceeași abatere.

Povestea a avut loc în noaptea de 6 spre 7 august, în localitatea Târgu Bujor, iar cei care au descoperit neregula sunt jandarmii, care se aflau în misiune de patrulare pe raza localității. ”În noaptea de 6 spre 7 august, pe timpul desfășurării misiunilor de ordine publică și de verificare a respectării măsurilor de distanțare socială și a prevederilor legii privind prevenirea și combaterea pandemiei de COVID-19, jandarmii aflați în patrulare pe raza orașului Târgu Bujor au identificat o sală de jocuri de noroc care funcționa după ora 23,00. Chiar dacă avea cunoștință despre prevederile legale, administratorul societăți a refuzat să închidă unitatea comercială atunci când i-a fost recomandat acest lucru de către jandarmi”, ne-a declarat Cătălin Mircea Bădin, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Galați.
Cum nu au avut sorți de izbândă cu vorba bună, jandarmii l-au sancționat contravențional pe patronul sălii de jocuri cu suma de 10.000 de lei. Teoretic, după aplicarea sancțiunii, patronul ar fi trebuit să închidă sala. Practic însă, acesta și-a văzut de treabă și a refuzat să pună lacătul pe ușă până la ora 6,00 dimineață, când, legal, ar fi putut relua activitatea. Cel puțin asta au constatat jandarmii, care au revenit în zonă pentru a verifica dacă s-au făcut înțeleși. ”În urma verificărilor repetate efectuate în aceeași noapte de către oamenii legii s-a constatat că punctul de lucru a funcționat pe toată durata nopții, de fiecare dată administratorul refuzând să închidă sala de jocuri, atunci când jandarmii i-au pus în atenție acest lucru”, ne-a mai spus purtătorul de cuvânt de la Jandarmeria Galați.
Astfel, oamenii legii au aplicat, în total, patru sancțiuni contravenționale, pentru aceeași faptă, valoarea totală a amenzilor fiind de 40.000 de lei.
Reamintim că Hotărârea nr.80 din 29 iulie 2020 a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Galați, emisă în baza Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, precizează, la articolul 3. că „se interzice desfășurarea activității cu publicul pentru operatorii economici din domeniul jocurilor de noroc, în intervalul orar 23,00-06,00.” Mai mult decât atât, o decizie similară a fost dată, pentru șapte județe, inclusiv Galațiul, și pentru municipiul București, și de către Comitetul Național de Conducere și Coordonare a Intervenției, aceasta intrând în vigoare pe data de 2 august și fiind valabilă 14 zile.

Citit 3225 ori Ultima modificare Vineri, 07 August 2020 18:47

2 comentarii

 • postat de Cetatean Duminică, 09 August 2020 11:35 92.80.172.*** Link la comentariu
  0
  8

  Dar n-ati vrea voi sa le luati , mai bine, autorizatiile si sa-i desfiintati definitiv? Ca nu suntem nici Las Vegas si nici Monte Carlo. Si nici nu o sa devenim!

  Raportează
 • postat de George Sâmbătă, 08 August 2020 09:29 89.136.76.*** Link la comentariu
  17
  37

  FOARTE BINE. TREBUIA INSA NU DOAR AMENZI CI SISALTYAT CU CATUSE SI DUS LA PUSCARIE

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.